حجتالله مهدیان روز چهارشنبه در دیدار با امام جمعه شهرکرد افزود: امسال یک هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان منابع با هدف اشتغالزایی برای بخش صنعت آب و فاضلاب در اختیار صندوق توسعه تعاون قرار دارد که ۵۰ درصد این اعتبارات از سوی صندوق توسعه ملی و ۵۰ درصد دیگر از منابع بانکی است.
وی گفت: این منابع در قالب تسهیلات اشتغالزایی برای پروژههای آب و فاضلاب با هدف رونق بخشیدن به این صنعت پیشبینی شده است که براساس طرحهای مورد نیاز در مناطق مختلف و در قالب تسهیلات از سوی وزارت نیرو به بانک معرفی میشوند.
مهدیان به بحث کمتحرکی و نبود کارآفرینی در چهارمحال و بختیاری به عنوان یک مشکل در حوزه اشتغال، رفع بیکاری و محرومیتزدایی اشاره کرد و گفت: از سه سال گذشته طرح اشتغال پایدار روستایی با منابع قابل توجه در کشور در حال اجراست در حالی که عملکرد این استان در این طرح ۶۰ درصد است.
وی اظهار داشت: این استان رتبه ۳۱ را در جذب اعتبارات این طرح کسب کرده است و این امر باعث شده که اعتبارات این استان به دلیل جذب نشدن در اختیار سایر استانها قرار گیرد.
مدیر عامل بانک توسعه تعاون گفت: برخی استانها در جذب این اعتبارات عملکرد ۱۵۰ درصدی را داشتهاند.
به گفته وی، اختصاص اعتبار برای اجرای طرحهای اشتغال پایدار در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته کشور از جمله استانهای خراسان جنوبی، لرستان و چهارمحال و بختیاری و سایر استانها نامحدود است و هیچ مشکلی برای اختصاص اعتبار برای این استانها وجود ندارد.
مهدیان اظهار داشت: ضعیف بودن جذب اعتبارات، استقبال کم و پایین بودن پیگیری برای دریافت امتیازات و اعتبارات خاص از سوی نمایندگان استان و یا مدیران ،از مهمترین مشکلات این استان است.
معاون هماهنگی و امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری نیز در این دیدار با تاکید بر بالا بودن نرخ بیکاری در استان گفت: در طول سه سال گذشته نرخ بیکاری استان به ۱۵.۳ درصد رسیده است.
اللهکرم نصیری افزود: با توجه به کاهش این میزان نرخ بیکاری اما استان هنوز بالاترین نرخ بیکاری در کشور را دارد.
به گفته وی، در سال گذشته یکهزار میلیارد تومان تسهیلات در استان در حوزه اشتغال پرداخت شد که ۴۳۰ میلیارد تومان این میزان سهم بانک توسعه تعاون بود که ۳۸۰ میلیارد تومان پرداخت شده و این بانک ضعیفترین بانک در پرداخت تسهیلات بوده است.
وی، به فعال شدن مرکز فوریتهای رسیدگی به مسائل و مشکلات تولید و سرمایهگذاری در استان اشاره کرد و گفت: این مرکز به صورت شبانهروزی در حال پیگیری مشکلات حوزه اشتغال، تولید و سرمایهگذاری در استان است.
به گزارش ایرنا، معاونان و مدیران عامل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بررسی موانع و مشکلات توسعه چهارمحال و بختیاری و ارایه روشهای سرمایهگذاری با استفاده از منابع و ظرفیتهای ملی به مدت ۲ روز در استان حضور دارند.
نظر شما