انجمن دانشگاهیان ارامنه ایران در سال ۱۳۲۰ توسط ۲۴ نفر از دانشجویان دانشگاه تهران شروع به فعالیت کرده است و هدف از تاسیس این انجمن فعالیت های علمی و دانشگاهی و خدمت به دانشگاهیان، اساتید و عموم مردم است.
به دلیل اینکه انجمن پس از جنگ جهانی افتتاح شده است بیشتر پزشکان در آن فعالیت داشته اند و پس از آن نیز دپارتمان های مختلف هنری پزشکی و سلامت فعالیت خود را شروع کرده اند.
حدود هزار و ۳۶۰ نفر عضو انجمن دانشگاهیان ارامه ایران هستند و در حال حاضر برنامه های هنری، علمی و ورزشی، سمینارهای مختلف برگزار می شود همچنین کلاس های مختلفی نیز توسط انجمن برگزار می کند.
شاپین آبرامیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا با بیان اینکه شیوع بیماری کرونا در حوزه ارتباطات بینالملل تا حدودی مثبت بوده است در خصوص استفاده از علم برای توسعه و صلح جهانی گفت: نیاز است همکاری بین کشورها در زمینه تحقیقات و یافته های علمی گسترش پیدا کند و پژوهش های مشترکی صورت گیرد. جایگاه علم در صلح و توسعه کشورها بسیار موثر است چون علم مانند موسیقی می تواند بدون در نظر گرفتن مرزها زمینه های ارتباطی را فراهم کند.
رییس انجمن دانشگاهیان ارامنهٔ ایران افزود: تاثیر تحریم ها در زمینه علمی، ورزشی و دانشگاهی کمتر از سایرحوزه ها است در نتیجه ارتباط اساتید، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و کل جامعه علمی ایرانی در ماه های اخیر توانسته اند با استفاده از ابزارهای الکترونیکی ارتباطات بسیار خوبی با اساتید و دانشگاه های سایر کشورها داشته باشند.
وی تصریح کرد: حضور مجازی اساتید در کنفرانس های سایر کشورها باعث شده ارتباطات مطلوب ایجاد شود و حتی دیپلم ها و گواهی نامه های معتبری نیز برای آنها از مجموعه های شناخته شده خارجی صادر شود همچنین هزینه های اقامت دانشجویان و اساتید در کشورهای خارجی برای گذراندن برخی دوره ها و حضور در کنفرانس ها نیز کاهش پیدا کرده است.
آبرامیان اظهار داشت: با توجه به شواهد دانشگاه های ایران با دانشگاه های کشورهایی همچون آلمان، انگلستان، ایتالیا و حتی آمریکا نیز در ارتباط بوده و در برخی دوره های آموزشی آنها شرکت کرده اند.
برگزاری یکصدمین سالزاد مادر ستارهشناسی نوین ایران
وی با اشاره به همایش ملّی مجازی نکوداشت یکصدمین سالزاد دکتر آلنوش طریان اظهار داشت: خانم دکتر آلنوش طریان از ستاره شناسان بزرگ ایران و مادر ستارهشناسی نوین ایران بودند که این همایش همزمان با روز جهانی علم برای صلح و توسعه در محل انجمن دانشگاهیان ارامنهٔ ایران به صورت مجازی برگزار می شود.
رییس انجمن دانشگاهیان ارامنهٔ ایران ادامه داد: این همایش در روز ۱۸ آبان۹۹ ساعت ۱۹:۰۰ بر روی وبگاه دانشکدهٔ فیزیک دانشگاه تهران و دیگر پیام رسان ها و برنامه های کاربردی قابل دسترسی خواهد بود.
آبرامیان با اشاره به برخی سخنرانان همایش گفت: برخی از مهم ترین سخنرانان این همایش اعم از اشرف بروجردی: ریاست سازمان اسناد و کتابخانهٔ ملّی جمهوری اسلامی ایران، علی خاکی صدّیق معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فنّاوری، مگردیچ تومانیان رئیس شاخهٔ ریاضی گروه علوم پایه فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، محمّدتقی توسّلی استاد دانشکدهٔ فیزیک دانشگاه تهران، روبرت بیگلریان نمایندهٔ ارامنهٔ اصفهان و جنوب در مجلس شورای اسلامی هستند.
آلنوش طریان در ۱۸ آبان ۱۳۰۰ متولد شد و در ۱۵ اسفند ۱۳۸۹ درگذشت. وی فیزیکدان ایرانی ارمنیتبار بود که به «مادر نجوم» و «بانوی اختر فیزیک ایران» ملقب گردیدهاست.
نظر شما