به گزارش خبرنگار ایرنا؛ شمار مبتلایان به کرونا در استان کرمانشاه روز چهارشنبه هفتم آبان به ۹۲۶ نفر رسید و بنابر اعلام استاندار کرمانشاه اگر این تعداد به هزار نفر برسد باید بیمارستان صحرایی در استان راهاندازی شود چرا که تخت خالی در بیمارستانها و مراکز درمانی استان دیگر وجود ندارد.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت ۱۸ بیمارستان آموزشی و غیرآموزشی زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی و هفت بیمارستان غیردانشگاهی دارد که اکنون بیماران کرونایی در بیمارستانهای «گلستان» و «فارابی» به عنوان ۲ مرکز تخصصی مداوای این بیماران بستری هستند.
تعطیلی مراکز پر تردد و پرخطر در استان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه اقدامات بسیار خوبی در زمینه طرح سرواپیدمیولوژی(همهگیر شناسی) در استان انجام شده است، گفت: تمام مراکز پرتردد و پرخطر استان زیرنظارت ماموران بهداشت است و بر فعالیت همه اصناف نیز نظارت میشود.
دکتر «ابراهیم شکیبا» افزود: نظارت جدی بر نحوه عملکرد مراکز ۱۶ ساعته به ویژه در زمینه اخذ تعهدنامه کتبی از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در مورد رعایت کردن قرنطینه خانگی باید مورد توجه قرار گیرد.
او گفت: نصب اپلیکیشن رایگان ماسک بر روی تلفن همراه بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در مراکز ۱۶ ساعته باید انجام شود و روسای شبکهها و مدیران مراکز بهداشتی درمانی باید به صورت مستقیم بر عملکرد مراکز ۱۶ ساعت نظارت داشته باشند.
وی اظهارداشت: تیم پایش معاونت بهداشتی از مراکز ۱۶ ساعته عصر و شب فعال است و پاسخگویی به شکایت از طریق سامانه ۱۹۰ انجام خواهد شد.
وی یادآوری کرد که همچنین ثبت تزریق واکسن آنفلوانزا باید در سامانه سیب ثبت شود.
تعداد کروناییهای بستری در کرمانشاه به هزار نفر نزدیک شد
رییس کمیته اطلاعرسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اعلام اینکه اکنون ۹۲۶ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری هستند، گفت: این تعداد نسبت به ۶ مهرماه بیش از ۲ برابر و نسبت به ۶ شهریور بیش از چهار برابر است.
«مهدی محمدی» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در شبانه روز گذشته ۹۴ مورد بیمار مثبت بستری و ۳۴۰ بیمار مثبت سرپایی در استان شناسایی شدند.
وی اظهارداشت: از ابتدای اپیدمی تاکنون ۶ هزار و ۴۶۰ بیمار مثبت بستری و ۲۰ هزار و ۹۲۵ بیمار مثبت سرپایی در استان شناسایی شدند.
او تعداد موارد فوت با ابتلای قطعی در ۲۴ ساعت گذشته در استان را نیز ۹ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد چهار نفر در شهرستان کرمانشاه، ۲ نفر سرپل ذهاب، یک نفر اسلام آبادغرب، یک نفر روانسر و یک نفر در دالاهو فوت کردند.
به گفته وی از ابتدای شیوع اپیدمی در استان تاکنون در مجموع ۸۳۷ نفر براثر ابتلای قطعی به کرونا جان خود را از دست دادند.
محمدی اضافه کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۲۲۷ بیمار جدید با علایم بیماری کرونا در استان بستری و ۱۴۸ نفر از بیمارستان پس از بهبودی ترخیص شدند.
رییس کمیته اطلاعرسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه همچنین گفت: از ابتدای اپیدمی تاکنون ۱۶هزار و ۸۶۷ بیمار با علایم بیماری کرونا در استان بستری و ۱۵ هزار و ۱۱۳ نفر از بیمارستان پس از بهبودی ترخیص شدند.
۸۰ کرونایی دیگر بستری شوند، باید سراغ «بیمارستان صحرایی» برویم
استاندار کرمانشاه هم از جهش آمارهای کرونایی استان به ۲۰۰ بستری و ۲۰ فوتی در شبانهروز خبر داد و گفت: اگر آمار بستریها از هزار نفر بگذرد، مجبوریم «بیمارستان صحرایی» برپا کنیم که این یعنی تحمیل هزینههای گزاف به مردم و استان کرمانشاه.
هوشنگ بازوند روز چهارشنبه در جلسه همزمان شورای برنامهریزی و مدیریت بحران استان در سرسرای شهدای استانداری افزود: بدون اغراق باید گفت وضعیت شیوع کرونا در استان بسیار حاد است کما اینکه سفر رییس قوه قضاییه به کرمانشاه که قرار بود در هفته جاری انجام شود، به دلیل همین وضعیت خطرناک به تأخیر افتاده است.
بازوند با بیان اینکه ۶ شهرستان قرمز استان هم اکنون کاملا تعطیل هستند، گفت: درباره سایر شهرستان های استان نیز ۲۲ محدودیت و ممنوعیت ایجاد شده که امیدوارم با رعایت و همکاری و مردم، وضعیت شیوع کرونا در هفته های آینده بهبود پیدا کند.
هشدار در باره افزایش بستریها
بازوند درباره افزایش قابل توجه آمار بستری های کرونا در استان هم هشدار داد و گفت: اکنون حدود ۲۵ درصد از کسانی که آزمایش کرونای آنها مثبت می شود، بدحال و نیازمند بستری در بیمارستان هستند به طوری که اکنون میزان افراد بستری در شبانه روز حدود ۱۰۰ نفر بیشتر از آمار مبتلایان بهبود یافته و ترخیصی است.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه هم اکنون ۹۲۶ بیمار کرونایی در بیمارستان های استان بستری و همه تخت های ICU تکمیل هستند، گفت: ستاد ملی کرونا هزار تخت بستری را برای کرمانشاه در نظر گرفته و اکنون این ظرفیت در حال تکمیل شدن است.
به گفته او، اگر تعداد بستری های کرونا در استان از هزار نفر عبور کند، مجبور به برپایی بیمارستان صحرایی در بوستان ها و ورزشگاه ها هستیم که این موضوع با توجه به کمبود منابع مالی دولت، خسارت سنگینی را به استان و مردم کرمانشاه وارد میکند.
هر ۱۱۰ دقیقه یک قربانی
استاندار کرمانشاه از افزایش آمار فوتی های کرونا هم خبر داد و گفت: آمار فوتی های کرونا در استان به مرز ۲۰ نفر در شبانه روز رسیده و اکنون هر ۱۱۰ دقیقه یک قربانی می دهیم.
مشکلات مالی و معشیتی ناشی از تعطیلی کسب و کار اقشار ضعیف استان به دلیل شیوع کرونا دیگر موضوعی بود که بازوند به آن اشاره کرد و گفت: در جلسه هفته آینده ستاد مقابله با کرونا با استفاده از کمک خیران برای کمک به صنوف و آسیب دیدگان تصمیم می شود.