به گزارش ایرنا؛ شهرام زارعی روز شنبه در کمیته ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی استان کرمانشاه از ابلاغ پرداخت هزار و ۹۴۰ میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خُرد و خانگی به استان کرمانشاه خبر داد و افزود: تاکنون هزار و ۵۰۵ طرح مشاغل خانگی به ارزش هزار و ۷۲۰ میلیارد ریال به ۱۱ بانک در استان معرفی شده است.
وی با بیان اینکه از این میزان تاکنون ۶۶۳ میلیارد ریال تسهیلات در اختیار متقاضیان برای اجرای ۵۹۰ طرح قرار گرفته به نقش موثر پراخت تسهیلات مشاغل در کاهش نرخ بیکاری و افزایش نرخ مشارکت اقتصادی تاکید کرد.
گفتنی است تسهیلات مشاغل خانگی قرض الحسنه با نرخ سود پایین است.
زارعی در بخش دیگر از سخنان خود؛ همچنین به صدور مجوز مشاغل خانگی برای پنج هزار و ۱۱۴ نفر در استان در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: سقف پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی برای مشاغل مستقل تا یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و مشاغل پشتیبان (کارفرمایی)به ازای جذب و به کارگیری تا ۴۰ نفر، ۴۰ میلیارد ریال با کارمزد ۴ درصد است
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه همکاری بانکهای استان در پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی را مناسب ارزیابی کرد و افزود: بانک قرض الحسنه مهر ایران، تجارت، ملی ایران، ملت، رفاه کارگران و توسعه تعاون استان بیشترین مبلغ پرداختی تسهیلات مشاغل خانگی در سطح استان را داشته اند.
زارعی در ادامه ایجاد بستر فعالیت و تسهیل صدور مجوز راهاندازی کسب و کارهای خانگی برای کارجویان، زنان، دانش اموختگان و متقاضیان مشاغل خانگی را یک گام مثبت و موثر دانست و گفت: از نگاه کارشناسان ایجاد خوداشتغالی بین اعضای خانواده، عدم نیاز به دریافت تسهیلات کلان و کاهش هزینههای بهره برداری از ویژگیها و مزایای ایجاد کسب و کارهای خانگی است.
وی در پایان از متقاضیان استفاده از تسهیلات مشاغل خانگی خواست جهت ثبتنام و بهرهمندی از تسهیلات مشاغل خانگی به سامانه https://smkh.mcls.gov.ir مراجعه کنند.
به گزارش ایرنا، استان کرمانشاه که با ۲ میلیون نفر جمعیت در ۱۴ شهرستان ۱.۵ درصد از مساحت و ۲.۴ درصد جمعیت کشور را در بر میگیرد، از سال ۱۳۵۵ یکی از استان های با نرخ بیکاری بالا بوده و تاکنون نرخ بیکاری آن از میانگین کشوری پایینتر نیامده است بطوریکه چهار درصد از بیکاران کشور در این استان قرار دارند.
طبق گزارش مرکز آمار ایران، میانگین نرخ بیکاری کشور از ۹ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۸.۱ درصد در سال ۱۴۰۲ رسید و کاهشی حدود ۰.۹ درصد را تجربه کرد. البته این کاهش در استان بیشتر بوده است.
طبق این گزارش، نرخ بیکاری کرمانشاه از ۱۴.۲ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۱۲.۳ درصد در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته به طوری که نرخ بیکاری استان در سال گذشته یک کاهش ۲ برابری را نسبت به میانگین کشور تجربه کرده است.
نرخ بیکاری کرمانشاه طی سه سال اخیر روندی کاهشی داشته و از ۱۴.۹ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۱۲.۳ درصد در سال ۱۴۰۲ بهبود یافته که یک ارتقای ۲.۶ درصدی محسوب میشود.
نرخ بیکاری استان در سال ۱۴۰۲ کمترین نرخ در ۱۵ سال اخیر بوده و یک رکورد جدید محسوب میشود.
اکنون این امیدواری تقویت شده که با ادامه این روند کاهشی، نرخ بیکاری استان طی سه تا پنج سال آینده به میانگین کشوری برسد.
نظر شما