سیزدهمین سالروز درگذشت قیصر امین پور در زادگاهش گتوند برگزار شد

دزفول-ایرنا- سیزدهمین سالروز درگذشت قیصر امین پور شاعر معاصر روز پنجشنبه با حضور مسئولان استانی و جمعی از شاعران، هنرمندان، نویسندگان و دوستداران این شاعر گرانقدر در آرامگاه این شاعر پرآوازه در زادگاهش گتوند برگزار شد.

به گزارش ایرنا، در این آیین که با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد، یاد و خاطره این شاعر گرانقدر گرامی داشته شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خوزستان در این آیین به ویژگی شعر قیصر امین پور اشاره کرد و گفت: این شاعر گرانقدر از مفاخر استان خوزستان و کشور است.

فاضل عبیات با بیان اینکه قیصر بی معنایی زندگی مدرن را در برخی از اشعار خود نشان داده است، افزود: یکی از مواردی که در زندگی و اشعار قیصر برجسته و نمود دارد، موضوع دفاع مقدس است.

وی دفاع مقدس را یکی از منابع سرشار از معنا دانست و ادامه داد: قیصر معادلات جدیدی را در عصر معاصر برای بشریت عرضه کرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خوزستان با بیان اینکه اشعار قیصر متعهد بودن او به مسوولیت‌های اجتماعی را نشان می‌دهند، گفت: انعکاس روح رنجوری در اشعار قیصر نشانگر بی معنایی زندگی مدرن است که او این موضوع را بر انسان‌ها خرده می‌گیرد.

وی افزود: آنچه قیصر برای ما برجا گذاشته میراث بسیار گرانقدری است که باید از آن محافظت کنیم و خود را در معرض بعضی مسایل و هشدارهای قیصر قرار دهیم.

عبیات اظهارداشت: دردمند بودن یکی دیگر از ویژگی‌های جدی است که در اشعار قیصر امین پور موج می زند.

وی افزود: امید است استان خوزستان از ظرفیت بسیار متعدد و میراث ادبی که از شاعرانی نظیر قیصر امین پور در اختیار دارد به خوبی استفاده و آنها را معرفی کند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان گتوند نیز در این آیین به شخصیت قیصر اشاره کرد و گفت: قیصر متعلق به جریان یا طیف خاصی نیست بلکه به همه آحاد تعلق دارد و نقش زیادی در برجسته کردن ادبیات انقلاب و دفاع مقدس داشته است.

حمید بهداروندی علت محدود برگزار کردن این آیین را رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای پیشگیری از شیوع کرونا عنوان کرد و افزود: پس از تشکیل ستاد بزرگداشت سیزدهمین سالگرد درگذشت قیصر امین پور، فرماندارگتوند، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان و مجموعه همکاران، شعرا، هنرمندان و دوستداران این شاعر نامی برای هرچه بهتر برگزار کردن این آیین تلاش کردند که جای قدردانی دارد.

وی به طرح فرهنگسرای قیصر امین پور در جوار آرامگاه این شاعر اشاره کرد و گفت:سال گذشته در دوازدهمین سالروز درگذشت قیصر امین پور کلنگ عملیات اجرایی احداث این طرح فرهنگی به زمین زده شد، اما در شورای برنامه ریزی شهرستان گتوند هیچ اعتباری برای ساخت آن اختصاص داده نشده است.

بهداروندی از معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خوزستان خواست برای تسریع در ساخت این فرهنگسرا و همچنین مرمت، حراست و نگهداری از آرامگاه قیصر امین پور حمایت و پشتیبانی کنند.

فرماندار گتوند نیز در این آیین ضمن گرامیداشت یاد و خاطره این شاعر گرانقدر گفت: قیصر امین پور یک شخصیت ملی بود که دین خود را به فرهنگ، شعر و ادب کشور ادا کرد.

عبدالرضا احسانی نیا از زحمات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گتوند و دیگر دست اندرکاران اجرای برنامه سالگرد قیصرامین پور قدردانی کرد و افزود: باتوجه به شیوع بیماری کرونا اجازه برگزاری جشنواره ملی شعر قیصرامین پور داده نشد و این برنامه گرامیداشت سیزدهمین سالگرد قیصر در آرامگاه وی به صورت محدود برگزار شد.

به گزارش ایرنا، اجرای سرود ملی، شعرخوانی شاعران، نقالی و شاهنامه خوانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گتوند از دیگر برنامه های این آیین بود.

آیین ادای احترام به قیصر امین پور نیز صبح پنجشنبه با حضور جمعی از مسوولان، شعرا، هنرمندان، نویسندگان و دوستداران قیصر امین پور در زادگاهش گتوند برگزار شد.

حاضران در این آیین با حضور بر مزار این شاعر نامی در شهر گتوند با اهدای گل و قرائت فاتحه به وی ادای احترام کردند.

به گزارش ایرنا، قیصر امین‌پور، شاعر و استاد فقید دانشگاه از موسسان حوزه هنری و دفتر شعر جوان و در دوره‌ای دبیر شعر هفته‌نامه سروش و سردبیر ماهنامه‌ ادبی - هنری سروش بود.

این شاعر متولد دوم اردیبهشت ماه ۱۳۳۸ گتوند پس از مصدوم شدن در حادثه رانندگی در سال ۱۳۷۸ بامداد سه‌شنبه هشتم آبان ۱۳۸۶ در بیمارستان دی تهران درگذشت و در زادگاهش گتوند خوزستان به خاک سپرده شد.

تنفس صبح و در کوچه آفتاب (۱۳۶۳)، آینه‌های ناگهان (۱۳۷۲)، گل‌ها همه آفتابگردانند (۱۳۸۰) و دستور زبان عشق (۱۳۸۶) از مجموعه‌های شعر قیصر هستند.

توفان در پرانتز (نثر ادبی) و منظومه ظهر روز دهم (برای نوجوانان) (۱۳۶۵)، سنت و نوآوری در شعر معاصر (۱۳۸۳) و شعر و کودکی (۱۳۸۶)، از دیگر آثار این شاعر نام آشنا است.

قیصر امین‌پور در سال ۱۳۶۷ از موسسه گسترش هنر جایزه ویژه نیمایوشیج موسوم به مرغ آمین بلورین را دریافت کرد، وی همچنین در سال ۱۳۷۸ از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یکی از شاعران برتر دفاع مقدس در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ برگزیده شد.

شهرستان گتوند از قطب‌های شعر، فرهنگ و هنر در شمال استان خوزستان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha