۱۰ آبان ۱۳۹۹، ۱۵:۵۸
کد خبر: 84094192
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

ترامپ یا بایدن؛ پیروز جدال مذهبی در آمریکا کیست؟

۱۰ آبان ۱۳۹۹، ۱۵:۵۸
کد خبر: 84094192
ترامپ یا بایدن؛ پیروز جدال مذهبی در آمریکا کیست؟

تهران- ایرنا- براساس مستندات تاریخی مذهب نقش برجسته‌ای در انتخابات آمریکا بازی می کند. در سه روز باقیمانده تا انتخابات ۲۰۲۰، با وجود تکیه ترامپ بر حمایت مسیحیان انجیلی، با از دست دادن رأی کاتولیک‌های سفیدپوست در ایالت‌های کلیدی، نتیجه انتخابات همچنان در سایه ابهام قرار گرفته است.

به گزارش شنبه ایرنا از نشریه کوبایی پرنسا لاتینا، اگرچه ظاهرا رویکرد سیاسی آمریکا بر جدایی کامل میان دین و سیاست تاکید دارد اما در واقع افراد مذهبی نقش بسیار چشمگیری در مسائل سیاسی و از آن جمله در انتخابات این کشور داشته اند. البته این تاثیرگذاری نه از آن روست که آمریکایی ها لزوما به فردی مذهبی و هم سنخ خود رأی می دهند، بلکه به این معناست که گروه ها و لابی های سیاسی از طریق القاء اعتقادات خود و صرف هزینه های هنگفت بر پهنه سیاست این کشور حکمفرمایی می کنند.  

تحلیل های سیاسی هفته منتهی به انتخابات ۲۰۲۰ نیز گویای این امر است.پایگاه آمریکایی فایو ترتی ایت (fivethirtyeight) نوشت: ترامپ رأی مسیحیان سفیدپوست را از دست داده است.

اگرچه طبق این نظرسنجی، ترامپ در میان مسیحیان کاتولیک ایالت‌های کمربند زنگار، نتیجه را به رقیب دموکرات خود واگذار کرده است، با این وجود، تجزیه و تحلیل پایگاه اطلاعاتی رأی دهندگان به رئیس جمهور فعلی، این باخت را تمام شده نمی داند. چرا که تجربه چنین نتیجه مشابهی را در سال ۲۰۱۶میلادی از سر گذرانده اند.

چرخش ناگهانی نتیجه انتخابات ۲۰۱۶ به طرف ترامپ، در حالی که کفه ترازو به سمت آراء هیلاری کلینتون دموکرات سنگین بود، اهمیت رأی ایالت های رقابتی به ویژه ایالت های موسوم به کمربند زنگار (شامل ایالات ویسکانسین، پنسیلوانیا و میشیگان) و البته مسیحیان سفیدپوست موسوم به مسیحیان انجیلی را آشکار می کند. چرا که رأی های اخیر، اصطلاحا جزء رأی های لحظه آخری و بسیار تعیین کننده در نتیجه انتخابات محسوب می شوند.

کمربند زنگار لفظی‌ست برای منطقه‌ای که بخش بالایی شمال شرق ایالات متحده آمریکا،  دریاچه‌های بزرگ، و ایالت‌های غرب میانه آمریکا را پوشش می‌دهد که در سال ۲۰۱۶ در آن‌ها ترامپ به پیروزی دست یافته بود.

اوانجلیست ها و سیاست در آمریکا

مسیحیان صهیونیست یا آوانجلیست‌ها، شاخه‌ای قدرتمند و پر نفوذ از پروتستان‌ها هستند که تعداد آنها در آمریکا به ۷۰ میلیون نفر می‌رسد.  این گروه اعتقاد دارند برای رستگاری باید به آموزه‌های انجیل برگشت.  

پیروان این مذهب اطلاعات چندانی از موضوعات سیاسی خاورمیانه ندارند اما در بسیاری از موضوعات طرفدار رژیم صهیونیستی هستند. زیرا برای آنها تعهدات مذهبی بر همه چیز اولویت دارد.

اوانجلیست ها با حضور برجسته در انتخابات آمریکا به دنبال پیشبرد اهداف تبلیغاتی خود هستند. این فرقه در تصمیم های انتخاباتی خود به شخص نظر ندارند و فقط به برنامه ها و سیاست های مدنظر کاندیداها توجه می کنند. انتخاب آنها فردی خواهد بود که برنامه هایش با مبانی فکری افراطی آنها همسوتر باشد.

ترامپ در راستای جذب و جلب آرای بالایی که این فرقه در انتخابات آمریکا دارد و بسیار هم در صحنه انتخابات فعال هستند،  خود را یک آوانجلیست نشان می‌دهد.   

جدال مذهبی در انتخابات ۲۰۲۰

مسیحیان انجیلی یا اوانجلیست ها با همین رویکرد، در سال ۲۰۱۶ میلادی به دونالد ترامپ رای دادند: در آن سال، در جریان مبارزات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هنگامیکه دونالد ترامپ عرصه را در حزب جمهوریخواه برای خود تنگ دید و احتمال پیروزی سناتور تد کروز در مقابل دونالد ترامپ در انتخابات درون حزبی جمهوریخواهان قویتر شد، او وعدۀ انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس را مطرح کرد.

وعده‌ای که کارساز واقع شد و به این ترتیب بنابر اعلام مرکز تحقیقات پیو در آمریکا (Pew Research Centre) هشتاد درصد از راستگرایان مسیحی از جمله اوانجلیست ها و نوکیشان این فرقۀ مذهبی اعلام کردند که به دونالد ترامپ رای داده‌اند. اقدامات و برنامه های ترامپ در سال های بعد بر انتخاب آنها صحه گذاشت؛ تصمیم  ترامپ مبنی بر به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و همچنین تصمیم به انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به این شهر، علاوه بر یهودیان ساکن در سرزمین های اشغالی، جمعیت اوانجلیست ها را نیز خشنود کرد.

استقبال اوانجلیست ها از تصمیم دونالد ترامپ در حالی بود که پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان با این تصمیم دونالد ترامپ مخالفت کرد.

ممنوعیت حضور دگرباشان جنسی در ارتش آمریکا و انتصاب یک قاضی محافظه کار در دیوان عالی این کشور نیز از دیگر اقدامات دونالد ترامپ بود که راستگرایان مسیحی از آن استقبال کردند.

به نظر می رسد مسیحیان سفیدپوست محافظه کار که بخش اعظم ائتلاف جمهوریخواهان را در سال ۲۰۱۶ تشکیل می دادند، در ماه های اخیر به این دلیل که مستاجر فعلی کاخ سفید به ارزش های سنتی موردنظر آنها پاسخ نداده، به کارزار انتخاباتی «جو بایدن» دموکرات بیشتر متمایل شده اند.

اما و به رغم اعلام بایدن مبنی بر کسب آراء مسیحیان انجیلی پروتستان، در واقع نشانه محکمی بر اینکه ترامپ حمایت این گروه را از دست داده وجود ندارد.

با این همه، دلایل زیادی برای نگرانی ترامپ از سطح حمایت کاتولیک های سفیدپوست به عنوان طیفی تعیین کننده برای انتخابات سه روز آینده در کمربند زنگار، وجود دارد به ویژه اینکه نامزد جمهوریخواه در سال ۲۰۱۶ به راحتی رأی اکثریت سفیدپوست‌ها را کسب کرده بود.

از طرف دیگر، اگرچه بایدن در اوایل ماه اکتبر از کسب حمایت رهبران انجیلی خبر داد، اما این میزان حمایت هنوز به اندازه رأی دهندگان اوانجلیست پروپاقرص در تیم ترامپ نمی رسد.

طبق نظرسنجی مرکز تحقیقاتی پیو (Pew) در ماه گذشته (مهر ماه) نیز ۷۸ درصد پروتستان های انجیلی از ترامپ حمایت می کنند در حالی که تنها ۱۷ درصد از بایدن پشتیبانی می کردند، یعنی هم جهت با حمایت هایی که سال ۲۰۱۶ از ترامپ می شد.

در همین راستا، نظرسنجی موسسه "ارزش های آمریکایی PRRI" در ماه سپتامبر (شهریور-مهر) نیز با اعلام ۷۹ درصدی از رأی دهندگان احتمالی اوانجلیست های سفیدپوست از ترامپ، از افزایش ۵ درصدی حمایت های این گروه در مقایسه با دوره انتخابات ۲۰۱۶ حکایت دارد.

با این وجود، در میان کاتولیک های سفیدپوست، دیگر گروه برجسته مذهبی تعیین کننده که کمتر مورد توجه واقع شده، به نظر می رسد که مرد مونارنجی جمهوریخواه، میزان قابل توجهی از حمایت ها را از دست داده باشد. این در حالی است که براساس نظرسنجی ها، در سال ۲۰۱۶، ۶۰ درصد حمایت این گروه را به دست آورده بود.

نظرسنجی اخیر موسسه پی آر آر آی (PRRI) نشان می دهد که این بار بایدن است که با کسب حداکثری ۵۴ درصد، رأی کاتولیک های سفیدپوست آمریکا را از آن خود می کند. در حالی که ترامپ تنها ۴۱ درصد آراء آنها را به خود جذب کرده است.

بنابر نظر تحلیل گران اگر میزان مشارکت در انتخابات ۲۰۲۰ بالا باشد، می تواند جریان انتخابات را تغییر دهد، چرا که ترامپ با وجود از دست دادن حمایت حداکثری کاتولیک های سفیدپوست، می تواند به رأی درصد بالایی از پروتستان های انجیلی امیدوار باشد که در سال ۲۰۱۶ باعث پیروزی او شدند. اما آمار رو به کاهش مسیحیان سفیدپوست به عنوان مشکلی بزرگ بر سر راه وی در رسیدن به ریاست جمهوری دوباره به حساب می آید.  

به عقیده استفانز، زمانی که مساله حمایت رای دهندگان از ترامپ یا بایدن در انتخابات ۳ نوامبر (۱۳ آبان) به میان می آید، مذهب، فاکتوری مهم تلقی می شود. حتی اگر ترامپ حمایت برخی از انجیلی های سفیدپوست را از دست دهد، اکثریت بالایی از مسیحیان سفیدپوست محافظه کار همچنان وی را به بایدن ترجیح می دهند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha