علیار راستگو روز یکشنبه در جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان، افزود: استفاده از ظرفیت تمامی سازمانها و دستگاههای اجرایی استان برای ساماندهی مناطق کمبرخوردار و ایجاد وحدت رویه در ارائه خدمات اجتماعی و فرهنگی در این مناطق، از اولویتهای اصلی مدیریت ارشد استان است.
وی با اشاره به نقش سمنها و نخبگان محلی در بسترسازی برای عمران و آبادانی مناطق کمتر توسعه یافته، بهره گیری از توان علمی و تجربه عملی این افراد و سازمانها در رشد همهجانبه شهرها و روستاهای استان را خواستار شد.
راستگو ادامه داد: با راهاندازی دفاتر تسهیلگری در استان، تجارب بسیار خوبی را کسب کردهایم و دستگاههای اجرایی استان در اجرای طرحها و برنامههای خود لازم است از اولویتهای شناساییشده توسط این دفاتر به خوبی استفاده کنند.
وی همچنین توجه جدی به موضوع تقسیم عادلانه امکانات و نیروی انسانی در شهرستانهای استان را ضروری دانست و تاکید کرد: تلاش برای توسعه متوازن و همهجانبه استان، زمینهساز رفع مشکلاتی همچون مهاجرت از روستاها و سکونتگاههای غیررسمی است.
۱۲ درصد جمعیت آذربایجان شرقی در سکونتگاه های غیررسمی زندگی می کنند
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان شرقی هم در این جلسه با اشاره به سابقه تاریخی و عوامل اجتماعی و اقتصادی شکلگیری سکونتگاههای غیر رسمی در کلانشهرهای کشور، اعلام کرد: در حال حاضر تعداد ۴۴۰ هزار نفر یعنی نزدیک به ۱۲ درصد جمعیت استان در سکونتگاههای غیررسمی و بافتهای فرسوده و ناکارآمد زندگی میکنند که ۳۰۰ هزار نفر از این جمعیت در ۱۹ محله از کلان شهر تبریز سکونت دارند.
بدر شکوهی با بیان اینکه تمرکز بر ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی و افزایش سطح زندگی شهروندان ساکن در این محلات، از اولویت های سازمان امور اجتماعی کشور است، افزود: مطابق مصوبه ستاد بازآفرینی شهری مقرر است ۳۰ درصد اعتبارات عمرانی این بخش به محلات کم برخوردار در شهرهای دارای سکونتگاههای غیررسمی تخصیص یابد.
وی برخورداری عادلانه ساکنان این مناطق از کلیه امکانات و خدمات عمرانی، بهداشتی، اجتماعی و فرهنگی را از اصول اساسی توسعه متوازن و عامل شکل گیری وفاق و انسجام اجتماعی دانست.
شکوهی راه اندازی چهار دفتر تسهیل گری در ۶ محله از تبریز را با توجه به دستاوردهایی که در ۲ سال اخیر داشته اند یکی از مداخلات موثر وزارت کشور در حوزه ساماندهی سکونتگاه های غیر رسمی عنوان و اظهار امیدواری کرد شهرداری تبریز مطابق تفاهم نامه ای که با سازمان امور اجتماعی کشور و استانداری منعقد کرده است در راه اندازی ۱۵ دفتر تسهیل گری جدید و تحت پوشش قرار دادن کلیه جمعیت ساکن در این محلات تسریع کند.
نظر شما