صادقعلی مقدم روز دوشنبه در جلسه شورای پدافند غیرعامل گنبدکاووس اظهار داشت: این داراییها که بخش عمده آنها قابل حفاظت است، در قالب ۱۳ زیرساخت اعلام شده از سوی وزارت کشور، به صورت عملیاتی از لحاظ آسیبپذیری مورد بررسی قرار میگیرد.
وی، کاهش آسیب پذیری، ارتقای تابآوری جامعه و حفاظت از زیرساختها را از مهمترین ماموریتهای پدافند غیرعامل برشمرد و افزود: گلستان جزو پنج استان نخست کشور در بحث ابلاغ طرح جامع پدافند غیرعامل است.
به گفته مقدم، پایداری گلستان در مقابل تهدید، اقدامات نظامی و خصمانه دشمن از طریق پایش دائمی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیتهای ضروری، تامین نیازهای اصلی و حیاتی مردم و بسیج تمام منابع با استفاده از ظرفیت مردمی و سازمانهای مردم نهاد، از دیگر ماموریتهای پدافند غیرعامل در اداره امور استان میباشد.
مدیرکل پدافند غیرعامل گلستان با یادآوری توانمندی گنبدکاووس در مقابله با حوادث و رویدادهای پیش بینی نشده از جمله سیل روزهای نخستین سال ۹۸، بیان کرد: شهرداری این شهر برای سرعت بخشیدن به خدمات رسانی در مواقع بحرانی، میتواند گروههای دوام (داوطلب واکنش اضطراری محلهای) را تشکیل دهد.
فرماندار گنبدکاووس نیز در این نشست مقابله با شیوع کرونا در شرایط حساس کشور و استان را مهمترین راهبرد پدافند غیرعامل دانست و گفت: اعضای ستاد شهرستانی مقابله با کرونا با همکاری افراد تاثیرگذار برای تشویق مردم به رعایت دستورالعملهای بهداشتی از جمله ماسک زدن، شست و شوی مداوم دستها و رعایت فاصله اجتماعی تلاش زیادی کردند که حاصل آن کاهش آمار ابتلا به این بیماری بود.
عبدالقدیر کریمی افزود: با شروع ماه ربیع الاول و برگزاری جشنهای عروسی دوباره زنگ خطر قرمز شدن وضعیت شیوع کرونا در گنبدکاووس به صدا درآمده که آحاد مختلف مردم باید با رعایت توصیههای ستاد ملی مقابله با کرونا، از ورود شهرستان به موج سوم این بیماری جلوگیری کنند.
وی، کاهش میزان آسیبپذیری در زمان حوادث را از دیگر برنامههای پدافند غیرعامل گنبدکاووس دانست و گفت: براین اساس نقشه نقاط پرخطر و محل اسکان اضطراری در مناطق شهری و روستاهای این شهرستان مرزی در حال تهیه است.
همچنین فرهاد بدیعی مدیر شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس در این جلسه، احداث بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی و نوسازی ناوگان اورژانس ۱۱۵ را از مهمترین نیازهای گنبدکاووس دانست و گفت: با توسعه زیرساختهای حوزه بهداشت و درمان که در راستای ماموریتهای پدافند غیرعامل است، میتوان خدمات مطلوبتری به شهروندان ارائه کرد.
هشتم آبان ۱۳۸۲ سالروز فرمان مقام معظم رهبری در ارتباط با تشکیل پدافند غیرعامل در کشور است که مطابق آن هر سال از هشتم تا ۱۴ آبان به این مناسبت نامگذاری شده است.
پدافند غیرعامل به مجموعه اقدامات غیر مسلحانهای که موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیتهای ضروری، ارتقاء پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدها و اقدامات نظامی دشمن گفته میشود که امسال با شعار "مقاومت فعال، تابآوری حیرت انگیز، ایران قوی" در سراسر کشور اجرا خواهد شد.
نظر شما