به گزارش روز شنبه ایرنا از سازمان صنعت،معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری ، سجاد رستمی اظهار داشت: طبق بخشنامه مرکز فرش ایران، بافندگان فرش دستباف دارای شناسنامه فرشبافی بدون بیمه، تا پایان آبانماه برای نامنویسی و بهرهمندی از این مزیت فرصت دارند.
به گفته وی، بافندگان فرش دارای شرایط برای بهرهمندی از این مزایا برای ارائه اطلاعات اولیه و تحویل عکس،به شرکتهای تعاونی فرش دستباف روستایی و شهری در تمامی شهرستانها مراجعه کنند.
وی تاکیدکرد: قالیبافان با استفاده از این نوع بیمه از سه خدمت اصلی مستمری در زمان بازنشستگی، بیمه فوت و از کارافتادگی بهرهمند میشوند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: هماکنون ۱۰۰ هزار بافنده فرش در این استان شناسایی شده است که کمتر از ۱۰ هزار نفر آنها از بیمه بهرهمند هستند.
رستمی افزود: براساس تفاهمنامه مرکز ملی فرش ایران و صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر، قالیبافان متقاضی بیمه اجتماعی از مزایای ویژه بهرهمند میشوند.
وی گفت: در این طرح به مدت یکسال ۱۵ درصد حق بیمه را دولت پرداخت خواهد کرد و در سالهای آتی یک درصد به مشارکت قالیبافان در پرداخت حق بیمه افزوده میشود تا در نهایت به حد نصاب کنونی پنج درصد بیمه شده و ۱۰۰ درصد کارفرما برسد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری افزود: گبه، یلمه، فرش بختیاری و نایینی چهار سبک معروف فرش دستباف استان را تشکیل میدهد، که فرش دستباف استان دارای مهر اصالت رنگ و شهرت جهانی دارد.
وی، با اشاره به اینکه بیشتر بافندههای استان تمایل به فعالیت خانگی دارند، تصریح کرد: سفارشپذیری فرش در استان به دلیل محدود بودن فضای کارگاههای فرش بافی کمرنگ است.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان است و فرش این استان از دیرباز به عنوان یکی از مهمترین صنایع دستی شناخته شده است و طرحهای قالی این استان شهرست ملی و بینالمللی دارد.
فرش چهارمحال و بختیاری به ویژه دو نوع ˈبافت نقشˈ و ˈچالشتریˈ با گلهای ترنج، لچکی، سرو کاج، گل مینا و با قابهای ترکیبی و خشتیهای چهار ضلعی، یکی از زیباترین آثار هنری ماندگار در این سرزمین است.
نظر شما