اکبر محمدیان روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هماکنون آب بخش پوشش گیاهی این تالاب را در بر گرفته و به زودی وارد پهنه آبی آن هم که برای نخستین بار در پنج سال گذشته خشک شده، میرسد که در صورت احیای دوباره میتواند میزبان پرندگان مهاجر شود.
وی اضافه کرد: این تالاب برای احیای کامل به بیش از هشت میلیون متر مکعب آب نیاز دارد که بخشی از آن از طریق سد حسنلو و بخشی دیگر نیز از طریق بارشهای پاییزی و بهاری تامین میشود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده با اشاره به جاری شدن آب در رودخانه "گدار " نیز اظهار داشت: با هماهنگی با امور آب، امکان هدایت آب این رودخانه برای احیای سریعتر این تالاب نیز وجود دارد که در صورت موافقت با آن این اقدام هم به زودی انجام میشود.
وی از مسوولان خواست برای جلوگیری از خشک شدن تالاب حسنلو و تداوم داشتن حیات پرندگان آبزی و کنارآبزی در آن، حقابهای برای این تالاب بینالمللی تعیین شود تا تامین آب مورد نیاز آن تسهیل شود.
وی با اشاره به شناسایی بیش از ۴۰ گونه پرندهآبزی و کنارآبزی در تالابهای این شهرستان افزود: هماکنون هزاران قطعه پرنده آبزی و کنارآبزی بومی شامل خوتکا، تنجه، آبچلیک، کشیم، چنگر، اردک سرحنایی، تاجدار، سرسبز، عقاب تالابی، چوپپا، پرستوی دریایی، عقاب تالابی و گونه بسیار نادر اردک سرسفید است.
"محمدیان" گفت: نقده دارای ۱۷ تالاب فصلی و دایمی است که سالانه میزبان هزاران قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی بوده و از بین تالابهای این شهرستان، تالابهای "درگهسنگی"، "حسنلو" و "یادگارلو" جزو تالابهای بینالمللی (کنوانسیون رامسر) است.
تالابهای بینالمللی و فصلی شهرستان نقده با پوشش گیاهی و نیزاری و شرایط مساعد زیست محیطی، همواره به عنوان یکی از مراکز مهم مهاجرت، تخمگذاری و جوجهآوری پرندگان آبزی و کنارآبزی در کشور به شمار میرود.
تالاب بینالمللی حسنلو با مساحت ۳۰۵ هکتار در هشت کیلومتری شمال شهر "محمدیار" و ۲۰ کیلومتری "نقده" واقع شده است که در سال ۱۳۸۰ به عنوان منطقه شکار ممنوع ارتقاء یافت و سد حسنلو نیز با ظرفیت ۹۴ میلیون مترمکعب آب، در حاشیه این تالاب و بر روی رودخانه 'گدار" قرار دارد.
نقده در جنوب آذربایجان غربی و ۱۰۰ کیلومتری مرکز استان واقع شده است.
نظر شما