خرید حمایتی زعفران توسط دولت با هدف حمایت از تولیدکنندگان

تهران- ایرنا- نایب رییس شورای ملی زعفران گفت: با توجه به پایین بودن قیمت زعفران در بازار، دولت برای خرید حمایتی این محصول در برخی استان‌های کشور ورود کرده که این اقدام به نفع زعفران‌کاران است.

«غلامرضا میری» امروز (سه‌شنبه) در گفت‌وگو باخبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت فعلی بازار زعفران و برنامه ورود دولت برای خرید حمایتی و مشکلات این صنعت، افزود: دولت از روز یکشنبه هفته جاری (18 آبان‌ماه) خرید حمایتی این محصول از کشاورزان را در برخی استان‌ها آغاز کرد.

وی بیان‌داشت: اکنون مشکل بازار زعفران ناشی از افزایش هزینه‌های تولید، افت قیمت محصول در بازار، کاهش نقدینگی کشاورزان و کاهش صادرات به دلیل نقل و انتقالات ارزی است.

رییس اتحادیه ملی صادرکنندگان زعفران اظهار داشت: در چنین شرایطی، ورود دولت برای خرید حمایتی زعفران از کشاورزان اقدام بجایی است که دولت قیمت‌گذاری کارشناسی روی محصول انجام دهد، حتی در صورتی که اقدام به خرید نکند این امر می‌تواند در حمایت از این صنعت موثر باشد.

میری گفت: اکنون دولت زعفران را در دو رتبه‌بندی، زعفران نگین با قیمت هر کیلوگرم ۱۳ میلیون تومان و زعفران پوشال (شبه نگین) را با قیمت هر کیلوگرم ۱۱ میلیون تومان به صورت حمایتی می‌خرد.

وی با بیان اینکه زعفران دارای ۶ رتبه‌بندی در بازار است، اظهار داشت: اکنون هر کیلوگرم زعفران در بازار بین هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا ۱۴ میلیون تومان قیمت دارد که زعفران نگین در بازار بین ۱۰ میلیون تا ۱۴ میلیون تومان و زعفران پوشال بین ۱۰ میلیون تا ۱۱ میلیون تومان است.

نایب رییس شورای ملی زعفران یادآور شد: دولت برای خرید حمایتی زعفران، شرط پرداخت نقدی ۳۰ درصدی و پرداخت ۷۰ درصد باقی‌مانده پول برای سه ماه بعد را تعیین کرده است.

وی بر این باور است که برای حمایت از زعفران‌کاران لازم بود ۷۰ درصد پول کشاورزان به صورت نقدی و ۳۰ درصد سه ماه بعد پرداخت شود تا کشاورز برای معیشت و کشت بعدی خود نقدینگی لازم را داشته باشد.

میری گفت: به دلیل افزایش هزینه‌های تولید، زعفران‌کاران نقدینگی کافی برای کشت بعدی خود ندارند، بنابراین همین موضوع می‌تواند در کاهش سطح زیر کشت زعفران سال آینده تاثیرگذار باشد.

این مقام صنفی گفت: اکنون تولیدکنندگان براین باورند که قیمت کنونی زعفران در بازار کمتر از قیمت تمام شده محصول یعنی هر کیلوگرم بین ۱۰ میلیون تا ۱۲ میلیون تومان است.

رییس اتحادیه ملی صادرکنندگان زعفران افزود: اکنون محصول زعفران در ۲۵ استان کشور کشت می‌شود که افزایش سطح زیر کشت و تولید، موجب کاهش قیمت در بازار شده، تا جایی که تولید زعفران برای کشاورزان مقرون به صرفه نیست.

وی تاکید کرد: قیمت زعفران در بازار باید به گونه‌ای تعیین شود که تولید این محصول برای کشاورز صرفه اقتصادی داشته باشد.

میری، ایران را همچنان بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده زعفران جهان برشمرد و اظهار داشت: بزرگترین رقیب ایران سالیانه حدود ۱۴ تن زعفران تولید می‌کند، اما برای حفظ این رتبه در جهان باید با حمایت دولت اقدامات لازم انجام شود تا تولید این محصول کاهش نیابد.

به گزارش ایرنا، طبق آمارهای موجود پارسال ۵۰۰ تن زعفران در سطح بیش از ۱۲۳ هزار هکتار کشت شد که از این میزان بیش از ۲۷۲ هزار تن محصول به کشورهای مختلف جهان صادر شد.

سال گذشته حدود ۷۵ تن محصول زعفران در دو رتبه‌بندی با قیمت‌های بین ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تا ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از کشاورزان خریداری شد.

بیشترین میزان تولید زعفران ایران مربوط به استان‌های خراسان رضوی و جنوبی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha