مردم چه می‌گویند؟

سنندج - ایرنا - می‌خواستم برای سهیم شدن در قطع زنجیره کرونا به عروسی نروم، مادرم گفت دامادی پسر خاله‌ات است، مگر می‌شود نیایی! مردم چه می‌گویند؟

به گزارش ایرنا، از من اصرار که به عروسی نروم و از مادرم انکار که چه کسی با عروسی و مهمانی رفتن کرونا گرفته، ما که می‌دانیم همه فامیل سالم هستند و کسی کرونا ندارد، زشت است که نرویم؛ آخر مگر می‌شود دختر خاله در عروسی پسر خاله نباشد، مردم چه می‌گویند فردا پشت سرت هزار و یک حرف درست می‌کنند.

شب عروسی فرا رسید، انتظار این همه مهمان در اوضاع کرونایی دور از تصور بود، عروس و داماد بی ملاحظه ۳۰۰ نفر را گرد هم آورده بودند گویی خبرهای کرونایی هنوز به گوش خانواده این زوج نرسیده بود.

دختر خاله‌ام با خنده ماسک صورتم را برداشت و  گفت یا عروسی نمی‌آمدی یا الان که آمده‌ای این ماسک زدنت چیه؟، شاید حق با او بود چرا که اینجا هیچ خبری از رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی میزبان و مهمان‌ها نبود و این مساله به راحتی فدای رقص پایکوبی شده بود.

ترس همه وجودم را فرا گرفته با هزار بهانه نیم ساعت از حضورم در عروسی نگذشته بود که از آنجا خارج شدم اما افسوس که بخاطر حرف مردم مجبور بدست دادن و روبوسی کردن با بسیاری از فامیل شدم، این مساله که قرار است ۱۴ روز دیگر چه خبرهای ناگواری در نتیجه برگزاری این مراسم بشنوم بر ترس و استرسم می‌افزود.

به ۱۴ روز نکشید

۱۴ روز لازم نبود در همان هفته اول یک روز صبح که از خواب بیدار شدم صدایم گرفته بود طوریکه فکر کردم سرما خوردم و چند روز به همین منوال گذشت تا اینکه کم کم بقیه علایم از جمله تب، سر درد شدید، بدن درد، کم شدن اشتهایی و تک سرفه‌های خشک شروع شد.

بله عروسی ماموریتش را به خوبی انجام داد و من درگیر بیماری کووید ۱۹ یار غار تجمعات و مراسم‌ها شدم، نیاز نبود تست بدهم چرا که بعد از چند روز تحمل درد و عذاب حس بویایی و چشایی ام را نیز از دست دادم و پزشک، کرونایی شدنم را با قاطعیت تایید کرد.  

نیاز نبود که تست بدهم چرا که بعد از چند روز تحمل درد و عذاب حس بویایی و چشایم را نیز از دست دادم و پزشک، کرونایی شدنم را با قاطعیت تایید کرد

تازه ابتدای راه بود دردهای من هر روز بیشتر می‌شد و خبر مبتلا شدن بقیه اعضای فامیل که در مراسم عروسی شرکت کرده بودند نیز یکی پس از دیگری در حال مخابره شدن بود تا جای که آمار مبتلایان به کرونا از میان شرکت‌کنندگان در این مراسم به بیش از ۵۰ نفر رسید.

براستی نیت کسانی که در این اوضاع مراسم‌های عروسی، عزا، جشن تولد و مهمانی برگزار می کنند چیست؟ آیا نمیدانند هر نفس می تواند یک مرگ را رقم بزند

به نیت قتل

حالا بماند که هر کدام از اینها خدا می‌داند که موجب ابتلای چند نفر دیگر شده و بدتر از همه اینکه شاید موجب مرگ تعدادی نیز شده باشند و اینجا بود که فهمیدم این روزها هر کسی می‌تواند براحتی قاتل شود، تصمیم گرفتم تا پیدا شدن درمانی برای این بیماری دیگر در هیچ مراسم و مهمانی شرکت نکنم حتی اگر مورد بدترین قضاوت ها از سوی دیگران قرار بگیرم.

براستی نیت کسانی که در این اوضاع مراسم‌های عروسی، عزا، جشن تولد و مهمانی برگزار می‌کنند، چیست؟ آیا نمی‌دانند هر نفس می‌تواند یک مرگ را رقم بزند.

مراسم‌ها نگرانی مهم مدیریت اپیدمی در کردستان

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: برگزاری مراسم عروسی، مولودی خوانی، دورهمی‌های خانوادگی در مناطق و باغ‌های حاشیه شهرها و همچنین تردد مسافر از مناطق مرزی از جمله نگرانی‌های مهم در مدیریت اپیدمی بیماری در این استان است.

دکتر ابراهیم قادری اظهار داشت: امیدواریم با همکاری مسوولان و مردم و پرهیز از رفتارهای اجتماعی پرخطر و نظارت بر حُسن اجرای پروتکل‌های بهداشتی از سوی مسوولان دستگاه‌های اجرایی، شاهد توقف شیوع گسترده بیماری و کاهش مرگ و میرها باشیم.

اگر مردم به رفتار نامناسب بهداشتی ادامه دهند، قطعا وضعیت بدتر خواهد شد

وی با تاکید بر اینکه اگر مردم به رفتار نامناسب بهداشتی ادامه دهند، قطعا وضعیت بدتر خواهد شد، افزود: دانشگاه علوم پزشکی اقدامات لازم را انجام داده و در تلاش است تا در کوتاهترین زمان، میزان بروز مرگ و میر را کاهش دهد.

دورهمی‌های خانوادگی هم ممنوع

قادری تاکید کرد: در کنار این اقدامات به تغییر رفتار سریع مردم هم نیاز داریم که مهمترین آن استفاده از ماسک، تعطیلی مهمانی‌ها و دورهمی‌هاست که می‌تواند جان ده‌ها نفر را نجات دهد.

وی یادآور شد: ماسک زدن و رعایت فاصله فیزیکی نشان دهنده شخصیت و شعور بالای اجتماعی است چون در صورت عدم رعایت دستورالعمل‌ها، تعداد بیماران بستری تا ۲ هزار نفر در هفته هم خواهد رسید.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: در موج‌های قبلی اصناف و ادارات از کانون‌های پرخطر شیوع بیماری کووید۱۹ بودند اما اکنون خانواده‌ها هم به آن اضافه شده‌اند لذا کنترل بیماری باید از درون خانه و خانواده انجام شود.

بازداشت در انتظار صاحبان مراسم عزا و عروسی

ممکن است این پرسش مطرح شود که مسئولان امر در خصوص جلوگیری از برگزاری انواع مراسم اعم از عزا و عروسی چه تدابیری اندیشیده اند؟ پاسخ این است که گویا مسئولان در مقابل برگزاری انواع مراسم بی تفاوت نمانده اند چرا که مثلا در این راستا می توان به اظهارات رییس ستاد مقابله با کرونا کامیاران اشاره کرد که گفت: طبق هماهنگی صورت گرفته با دادستانی این شهرستان کسانی که در این شرایط (وضعیت بحرانی کرونایی) اقدام به برگزاری مجالس عزا و عروسی کنند، با حکم قضایی بازداشت می‌شوند.

مسعود الماسی این تصمیم را  با توجه به شیوع و اوج گیری مجدد ویروس کرونا و لزوم اقدامات جدی و قاطع جهت جلوگیری از گسترش بیشتر ابتلا و تبعات منفی آن بر سلامت و بهداشت عمومی عنوان کرد که طبق دستور دادستانی به عنوان مدعی‌العموم اتخاذ شده است.

وی اضافه کرد: طبق این دستور مقرر است ماموران انتظامی شهرستان در هر موردی از برگزاری مراسم عمومی همچون عروسی،   عزاداری و جشن‌ که در آن تجمع افراد باشد بلافاصله به محل اعزام و نسبت به تعطیلی مراسم اقدام کنند.

رییس ستاد مقابله با کرونا کامیاران با اشاره به اینکه برای ماموران انتظامی شهرستان تفاوتی در منبع اطلاع برگزاری مراسم وجود نخواهد داشت، افزود: ماموران در ابتدا باید با توجیه و ارشاد مسوولان آن اقدام و در صورت عدم تمکین و استنکاف از باب جرم مشهود و تمرد، مراتب را صورتجلسه و متخلف دستگیر خواهد شد.

الماسی یادآور شد: همچنین ماموران موظف هستند پس از دستگیری برگزار کننده مراسم نسبت به متفرق کردن حاضران نیز اقدام کنند.

وی تاکید کرد: در جلسه ستاد شهرستانی مقابله با کرونا، فعالیت‌ ناوگان تاکسیرانی درون شهری و دستفروشان در خیابان‌های منتهی به چهار راه مرکزی شهر به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا در این شهر تا اطلاع ثانوی ممنوع شد.

الماسی گفت: این تصمیمات تا اطلاع ثانوی پابرجاست و از سرگیری فعالیت‌های تاکسی‌ها و بازاریان منوط به تصمیمات گیری مجدد این ستاد است.

رعایت پروتکل‌ها در چنگال سنت

سنت در جامعه مدرن کنونی در بسیاری مواقع آنچنان دست و پاگیر می‌شود که حتی وقتی مرگ را در یک قدمی خود احساس می‌کند باز هم قادر به حذف آن از زندگی نیست و این مساله به خوبی در ایام کرونایی در استان کردستان لمس شد.

در این شرایط که کرونا پا بر گلوی جامعه گذاشته و با تمام توانش فشار می دهد، کارشناسان بهداشت رعایت پروتکل‌های بهداشتی را تنها راه در امان ماندن از شر این ویروس می‌دانند اما سنت ها همچنان دوست وفادار کووید ۱۹ برای گرفتن جان‌هایی هستند که آن را کنار نگذاشته‌اند.

دشمنی با سنت‌ها  

دید و بازدید و مراسم عزا و عروسی جز فرهنگ های زیبا و سنت‌های قدیمی ایرانیان است اما امروز که کرونا زندگی را به یک قدمی مرگ کشانده وقت آن رسیده که نقاب تنهایی به چهره این سنت‌ها بکشیم و تا برچیده شدن مهمانی کرونا، آنها را به پستوی خاطرات بگذاریم تا بلکه جان‌های کمتری در این راه قربانی شود.

حفظ فرهنگ‌هایی که مروج مهربانی، عشق و نوع دوستی هستند بر همگان واجب است و نباید منکر این واقعیت بود اما چه می‌شود کرد وقتی کرونا به دشمنی با این سنت‌های زیبا برخواسته است.

هم اکنون ۶ شهرستان کردستان شامل سنندج، بیجار، بانه، کامیاران، مریوان و سقز در جمع ۸۹ شهرستان دارای وضعیت بحرانی از نظر تعداد مبتلایان به ویروس کرونا قرار گرفته که در بین این مناطق وضعیت مریوان فوق بحرانی گزارش شده است.

 براساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکنون ۶۹۲ هزار و ۹۴۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۴۵۸ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۳۸ هزار و ۷۴۹ نفر رسیده است

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha