۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی بروجرد تحت پوشش آبیاری نوین است

بروجرد - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی بروجرد گفت: پنج هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان تحت پوشش سیستم آبیاری نوین است، که ۲ هزار هکتار آن در سال جاری انجام شد.

عزت اله نباتی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در ۴۰ سال اخیربا اجرای طرح آبیاری نوین با هدف توسعه صنعت کشاورزی تنها حدود سه هزارو ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی بروجرد به سیستم آبیاری نوین تجهیز شده است.

وی افزود: بر اساس آمار وزارت جهادکشاورزی اجرای طرح آبیاری نوین راندمان آب را از ۳۵ به ۹۰ درصد ارتقا میدهد.

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد بیان کرد: در ۲ دهه گذشته تاکنون مجهز شدن سه هزارو ۵۰۰  هکتار از باغ ها و مزارع بروجرد به روش های آبیاری نوین باعث صرفه جویی در مصرف آب چاه ها و در نتیجه جلوگیری از بیکاری و مهاجرت بهره برداران شده که با رسیدن این رقم در سال  ۹۹به بیش از پنج هزار هکتار گام بزرگی برداشته شده است.

نباتی اضافه کرد: ۸۵ درصد از هزینه اجرای آبیاری نوین توسط دولت و به صورت بلاعوض و ۱۵درصد باقی مانده نیز توسط بهره بردار ( با دریافت تسهیلات ارزان قیمت ) تامین و پرداخت می شود.
وی وسعت زمین های کشاورزی بروجرد را ۶۹هزار  هکتار اعلام کرد و ادامه داد: در ۴۰سال گذشته گام هالی جدی در این راستا برداشته نشده است.

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد اظهار داشت: به منظور مقابله با خشکسالی و حمایت از بهره برداران، در صورت تامین اعتبار این آمادگی وجود دارد که طرح های بیشتری تهیه و به مورد اجرا گذاشته شود.
نباتی افزود: به ازای مجهز شدن هر یک هکتار از زمین های کشاورزی به آبیاری نوین، ۱۱ هزارمتر مکعب در مصرف آب (نسبت به روش سنتی) صرفه جویی می شود.

وی بیان کرد: متقاضیان دریافت اعتبارات برای اجرای طرح های آبیاری تحت فشار در باغات و اراضی کشاورزی میتوانند با مراجعه به جهاد کشاورزی این شهرستان و تشکیل پرونده درکمترین زمان از این خدمات بهره مند شوند.
مدیر جهاد کشاورزی بروجرد مجموع اراضی کشاورزی تحت پوشش این شهرستان را ۶۹ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: از این میزان حدود ۳۴ هزار هکتار دیم و مابقی آبی است و روان آب خروجی دارند.

نباتی  بیان کرد: در زمینه کشت محصولات آب دوست اگر کشاورزان از سیستم آبیاری‌های نوین استفاده کنند می‌توانند تا ۲۰ درصد کشت محصولات آب دوست انجام دهند.

نباتی یادآور شد: باید حق آبه هر منطقه متناسب با الگوی کشت آن تعریف شود تا با مدیریت درست بتوان سطح تولید را سازماندهی کنیم. و اکنون چهار ایستگاه پمپاژ آب در روستاها با ۷۰۰هکتار اراضی  اجرایی شده است.

 وی گفت: تجهیز اراضی به سیستم ابیاری نوین موجب افزایش ۵۰ درصدی میزان تولیدات جهاد کشاورزی و افزایش راندمان آبیار ی از  ۳۵درصد در نوع آبیاری سنتی به ۷۰درصد در ابیاری نوین رسیده و  مصرف نهاده و انرژی کاهش می یابد.

شهرستان بروجرد تامین کننده ۳۵ درصد از تولیدات باغی استان لرستان است و  سالانه بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال محصولات کشاورزی در شهرستان بروجرد تولید می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha