محرومیت‌زدایی، ارمغان نظام و دولت برای توسعه ایلام

ایلام - ایرنا - محرومیت‌زدایی یکی از شعارهای اصلی نظام اسلامی و مهم‌ترین دستاورد ارزشمند انقلاب است که اقدامات موثری توسط نظام و دولت در راستای تحقق این شعار در استان ایلام به سرانجام رسیده است.

به گزارش ایرنا، استان ایلام دارای ۶۰۷ روستا با جمعیت ۱۸۲ هزار نفر است که تنها در طول سه سال گذشته در دولت تدبیر و امید چهار هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار در بخش‌های عمرانی و خدماتی برای توسعه زیرساخت روستایی و محرومیت‌زدایی این استان هزینه شده است.

بررسی آمار و ارقام منتشر شده در راستای بسترسازی محرومیت‌زدایی و تجهیز روستاها به عنوان مهم‌ترین شاخص اقتصادی و توسعه جامعه، حاکی از آن است که از آغاز دولت تدبیر و امید تاکنون ضریب نفوذ گاز روستایی استان از ۳۱ به ۹۴ درصد و ضریب پوشش اینترنت روستایی به بیش از ۸۰ درصد افزایش یافته است.

علاوه بر این ۲ شاخص که رشد چشمگیر و قابل توجهی در توسعه استان داشته و نشان از نمره قبولی برنامه‌های محرومیت‌زدایی نظام و دولت دارد، اشاره به اقدام دیگر دولت و شرکت توزیع برق استان برای زدودن چهره محرومیت از استان خالی از لطف نیست.

تنها در دولت تدبیر و امید ۵۴ روستای فاقد برق استان از نعمت برق برخوردار شده و برق پروژه‌های مهم و زیرساختی نظیر منطقه ویژه اقتصادی مهران، مجموعه باغات زیتون هلیلان، کارخانه فولاد آتنا سرابله و کارخانه استیل کرد دره‌شهر ایلام نیز تامین شده است.

بی تردید مضاف بر رشد شاخص‌های مذکور برای محرومیت‌زدایی یک منطقه کم برخوردار باید موضوعاتی دیگر نظیر تامین آب سالم، تامین مسکن و ایجاد اشتغال بصورت ویژه در روستاهای استان مورد توجه قرار گیرد که در این راستا نیز می‌توان به اقدامات ارزشمند نظام و دولت از قبیل پوشش ۹۹ درصدی آبرسانی روستایی استان و رتبه نخست استان از نظر آب شرب روستایی در کشور ، کلنگ زنی ساخت ۲ هزار واحد مسکونی محرومان و انعقاد تفاهم نامه میان استانداری ایلام و سازمان برنامه و بودجه کشور برای ایجاد سه هزار و ۵۰۹ فرصت شغلی اشاره کرد.

از سوی دیگر در بین اقدامات انجام شده در راستای محرومیت زدایی در ایلام علاوه بر اهتمام دستگاه های اجرایی استان، از ظرفیت بنیاد های مستضعفان، بنیاد علوی، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و سایر سازمان های مردم نهاد نیز استفاده شده است.

۹۰۰ میلیارد ریال برای محرومیت زدایی هلیلان و ملکشاهی اختصاص یافت

استاندار ایلام اظهار داشت: علاوه بر بودجه های مصوب استانی، ملی و تسهیلات ارزان قیمت جهت اشتغال و تولید در شهرستان های تازه تاسیس ملکشاهی و هلیلان ۹۰۰ میلیارد ریال نیز از طرف بنیاد مستعضفان، بنیاد علوی و معاونت توسعه روستایی مناطق محروم ریاست جمهوری برای محرومیت زدایی این مناطق اختصاص یافته است.

قاسم سلیمانی دشتکی افزود: بنیاد مستضعفان در بیشتر استان های کشور یک شهرستان را بعنوان شهرستان هدف آبادانی و پیشرفت انتخاب کرده که در طول ۶ ماه گذشته ایلام پس از سیستان بلوچستان دومین استان کشور بود که دارای ۲ شهرستان هدف آبادانی و پیشرفت بنیاد مستضعفان قرار گرفت.

وی با بیان اینکه همه مصوبات سفر معاون بنیاد مستضعفان به ایلام تامین اعتبار خواهد شد، افزود: با مشارکت کمیته امداد، بهزیستی و بنیاد مسکن ۲ هزار واحد مسکونی برای مددجویان نیازمند ایلامی ساخته می شود که با تکمیل این تعداد واحد، انقلاب عظیمی در جهت محرومیت زدایی در استان ایجاد می شود.

سلیمانی دشتکی با اشاره به ساخت مسکن محرومان توسط بنیاد مسکن و پرداخت تسهیلات آن توسط بانک های استان افزود: بانک ها باید ضمن حذف بند اعتبار سنجی و قبول ضمانت زنجیره ای روند پرداخت این تسهیلات را به افراد نیازمند تسهیل کنند.

استاندار ایلام تاکید کرد: دستگاه های اجرایی و فرمانداران باید هر هفته درصد پیشرفت فیزیکی پروژه های بنیاد مستضعفان را گزارش دهند و در راستای توسعه و محرومیت زدایی استان اهتمام جدی باشند.

استاندار ایلام با اشاره به موقعیت بی نظیری که برای محرومیت زدایی هلیلان و ملکشاهی بوجود آمده است، افزود: بنیاد مستضعفان برای هر زمین ورزشی در این شهرستان ها سه میلیارد ریال اختصاص داده و در خصوص تکمیل پروژه‌های ورزشی این ۲ شهرستان اعلام آمادگی کرده است.

کمک بلاعوض بنیاد مستضعفان برای تکمیل پروژه‌های با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی

استاندار ایلام افزود: بنیاد مستضعفان کشور پروژه‌های عمرانی با پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد هلیلان و ملکشاهی که شهرستان های هدف آبادانی بنیاد هستند را تکمیل می کند.

سلیمانی دشتکی یادآور شد: امکان افزایش اعتبار برای محرومیت زدایی شهرستان های ملکشاهی و هلیلان نیز وجود دارد و بنیاد مستضعفان با همین رویه ای که در ۲ شهرستان هدف ایلام بکار گرفته بصورت موردی و پروژه ای در سایر شهرستان های استان نیز برای محرومیت زدایی اقدام می کند.

استاندار ایلام از اختصاص ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال برای توسعه و تجهیز کتابخانه های شهرستان های هلیلان و ملکشاهی از سوی بنیاد مستضعفان خبر داد و افزود: از این میزان ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال برای تجهیز کتابخانه‌های هلیلان و ۳۰۰ میلیون ریال نیز کتابخانه های ملکشاهی اختصاص می یابد.

سلیمانی دشتکی تصریح کرد: بنیاد برای تکمیل مسکن مددجویان تحت پوشش کمیته امداد ۲ شهرستان هلیلان و ملکشاهی نیز چهار میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال کمک بلاعوض خواهد کرد.

استاندار ایلام با بیان اینکه سه نوع تسهیلات برای اشتغال جوانان شهرستان ملکشاهی و هلیلان در نظر گرفته شده است، افزود: این تسهیلات شامل ۱۵۰ میلیارد ریال برای مشاغل خرد و خانگی با یارانه و کمترین نرخ سود بانکی، ۱۰۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی با سود چهار درصد جهت اشتغال جوانان و همچنین یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات برای ارایه و آغاز پروژه های تکمیل زنجیره تولید در این شهرستان ها است.

سلیمانی دشتکی در خصوص تخصیص اعتبار برای تکمیل پروژه‌های مهم استان افزود: علاوه بر بودجه ها و اعتبارات مصوب استانی، در سفرهای مقامات کشوری به ایلام، حدود یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال جهت تونل کبیر کوه، بیمارستان ایلام یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال، پروژه تصفیه خانه فاضلاب ایلام حدود ۲۰۰ میلیارد ریال ، زیرساخت شهرک های صنعتی ۱۷۰ میلیارد ریال، شهرک صنفی ۱۰۰ میلیارد ریال و طرح گرمسیری نیز حدود پنج هزار میلیارد ریال اختصاص یافته است.

سفر معاون بنیاد مستضعفان و مدیرعامل بنیاد علوی به هلیلان ایلام 

معاون بنیاد مستضعفان و مدیرعامل بنیاد علوی در جریان سفر خود به شهرستان هلیلان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بنیاد مستضعفان با توجه به عمق محرومیت در شهرستان هلیلان ۲۰۰ میلیارد ریال را برای تکمیل پروژه‌های عمرانی این منطقه تخصیص می‌دهد.

محسن منصوری افزود: بنیاد مستضعفان در دوره جدید مدیریتی بر اساس تاکید مقام معظم رهبری رویکرد خود را بر اساس پیشرفت و آبادانی مناطق هدف قرار داده است.

وی با اشاره به اینکه حدود ۲۰ دستگاه فعالیت های محرومیت زدایی را در اقصی نقاط کشور بر عهده دارند، افزود: پراکندگی فعالیت ها و منسجم نبودن برنامه ها باعث شده است خدمات چندان به چشم نیاید؛ درحالیکه نظام در طول ۴۲ سال گذشته خدمات شایان توجهی را بویژه در مناطق محروم و روستایی انجام داده است.

منصوری یادآور شد: در سطح کشور علاوه بر استان سیستان و بلوچستان که ۲ شهرستان قصرقند و زهک به عنوان شهرستان هدف بنیاد برای محرومیت زدایی قرار گرفته در سایر استان ها غیر از ایلام تنها یک شهرستان جزو این برنامه محسوب می شود و در ۱۲ استان نیز هیچ شهرستانی از سوی بنیاد برای اجرای برنامه های محرومیت زدایی تعیین نشده است.

وی اضافه کرد: شهرستان هلیلان نیز در سال ۹۹ بعنوان دومین شهرستان ایلام بعنوان شهرستان هدف آبادانی و پیشرفت بنیاد مستضعفان قرار گرفت که در کنار سیستان بلوچستان جزو استان هایی هستند که بیش از یک شهرستان آنها زیر نظر بنیاد قرار گرفت.

معاون بنیاد مستضعفان اظهار کرد: ۲۵ میلیارد ریال از سوی بنیاد مستضعفان برای تکمیل پل جزمان هلیلان و ۲۰ میلیارد ریال نیز در اختیار بنیاد مسکن استان برای بهسازی واحدهای مسکونی مردم شهرستان هلیلان اختصاص می یابد.

منصوری از موافقت بنیاد با اعطای ۵۰ میلیارد ریال برای تکمیل پروژه خط انتقال آب کهره ، داجیوند هلیلان خبر داد و گفت: ۲۰ میلیارد ریال نیز برای آبرسانی به روستاهای شهرستان هلیلان تخصیص می یابد.

وی با اشاره به برنامه ریزی بنیاد برای کمک به احداث ۱۰ هزار واحد مسکونی در مناطق محروم کشور اظهار داشت: آمادگی داریم بخشی از این تعهد را در استان ایلام و بویژه شهرستان های محروم هلیلان و ملکشاهی اجرا کنیم.

مدیرعامل بنیاد علوی افزود: بنیاد مستضعفان همچنین ۲۷ میلیارد ریال برای تعمیر و تجهیز مدارس شهرستان هلیلان تخصیص می دهد و همچنین آمادگی دارد ۳۰ درصد هزینه احداث هنرستان هشت کلاسه و مدرسه سه کلاسه در این منطقه را نیز تقبل کند.

۷۰۰ میلیارد ریال توسط سپاه برای محرومیت زدایی در ایلام هزینه شد

فرمانده سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به برنامه های سپاه برای محرومیت زدایی در استان گفت: تاکنون ۷۰۰ میلیارد ریال توسط سپاه برای محرومیت زدایی در ایلام هزینه شده است.

سردار جمال شاکرمی افزود: اعتبارات تخصیص یافته قرارگاه محرومیت زدایی سپاه در راستای ساخت مسکن محرومین، مسجد، غسالخانه، خانه بهداشت، سالن‌های ورزشی در مناطق دور افتاده و محروم استان هزینه شده است.

وی عنوان کرد: بزرگترین دستاورد پروژه‌های محرومیت زدایی وحدت و همدلی مردم و مسئولان برای رفع مشکلات اقتصادی مردم در شرایط تحریم است.

سردار شاکرمی به دیگر اقدامات سپاه در راستای محرومیت زدایی مناطق محروم استان اشاره کرد و افزود: ایجاد شبکه‌های آبیاری کشاورزی امیرآباد مهران با یک هزار و ۵۰۰ هکتار، روستای بردی دهلران با ۱۳۰ هکتار، ملک آباد و پل شکسته ملکشاهی با ۱۷۰ هکتار در باغات و اراضی کشاورزی با همکاری سپاه پاسداران، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و امور آب باعث افزایش و رونق تولیدات کشاورزی، اشتغال زایی، مهاجرت معکوس و تقویت امنیت مناطق مرزی و نیز محرومیت زدایی ایلام می‌شود.

وی گفت: یک هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی دشت مهران با احیای قنات امیرآباد توسط سپاه پاسداران آبیاری می‌شود.

وی بر همکاری و اجماع دستگاه های اجرایی استان در راستای تحقق شعار محرومیت زدایی تاکید کرد و افزود: بیش از ۶۰۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد استان توسط سپاه پاسداران و کمیته امداد احداث شده که بیشتر این واحدهای مسکونی نیز به مددجویان کمیته امداد واگذار شده است.

۱۲ هزار بسته نوشت افزار به دانش آموزان مناطق محروم ایلام اهدا شد 

مسوول ستاد اجرایی فرمان امام (ره) استان های کرمانشاه و ایلام در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۴۰۰ کارگاه و بنگاه اقتصادی که مورد حمایت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) بودند، نوشت افزار دانش آموزان کم برخوردار کشور را تولید کردند.

میثم کلهر افزود: حدود یک میلیون بسته نوشت افزار برای دانش آموزان کم برخوردار کشور در نظر گرفته شده است که براساس شاخص های تعیین شده سهم ایلام از یک میلیون بسته نوشت افزار دانش آموزی، ۱۲ هزار بسته بود.

کلهر اضافه کرد: نیمی از نوشت افزارها توسط کمیته امداد به دانش آموزان سراسر استان اهدا و مابقی آن از طریق سمن ها، خیریه ها، گروه های جهادی و فعالان اجتماعی در سایر مناطق استان توزیع شد.

مسوول ستاد اجرایی فرمان امام (ره) استان های ایلام و کرمانشاه با بیان اینکه تولید نوشت افزار در سال های گذشته بیشتر وارداتی و جنبه تجملاتی پیدا کرده بود، افرود: امسال ستاد اجرایی در راستای تحقق شعار محرومیت زدایی تصمیم گرفت که از طریق تزریق تسهیلات ارزان قیمت کارگاه‌هایی که توان تولید نوشت افزار را دارند دوباره فعال کند.

چهار هزار میلیارد ریال برای زیرساخت های روستایی ایلام هزینه شد

معاون امور عمرانی استاندار ایلام اظهار داشت: دولت تدبیر و امید در طول سه سال گذشته چهار هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار در بخش های عمرانی و خدماتی جهت توسعه زیرساخت ها مناطق روستایی این استان هزینه کرده است.

احمد کرمی افزود: توازن در خدمت رسانی و رسیدگی به مناطق محروم و کمتر توسعه یافته شعار اصلی دولت و نظام جمهوری اسلامی بوده که به رغم مشکلات اقتصادی و محدودیت های مالی خدمات ارزشمند و بزرگی در این حوزه انجام گرفته که تغییرات مطلوبی در سطح مناطق روستایی نیز به وقوع پیوسته است.

وی افزود: در مدت سه سال گذشته نیز بیش از سه هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال در قالب تسهیلات اشتغالزایی به روستائیان استان پرداخت شده که بیانگر نگاه ویژه دولت به مناطق محروم است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار ایلام با تاکید بر پیگیری مدیران دستگاه‌های اجرایی و زیرمجموعه قرارگاه محرومیت‌زدایی در اجرای مصوبات و جذب اعتبارات، اظهار داشت: مدیران دستگاه‌های اجرایی با فعال کردن روابط عمومی‌ها نسبت به مستندسازی اقدامات صورت گرفته و ارائه گزارشات در قرارگاه محرومیت‌زدایی اقدام کنند.

۳۱ هزار واحد مسکونی روستایی ایلام بازسازی و نوسازی شد 

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ایلام در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از وظایفی که از سال ۸۴ به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی محول شده، مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی و ساخت مسکن برای محرومین فاقد مسکن با استفاده از طرح ویژه مسکن روستایی است.

حبیب الله محبی گفت: برای محرومیت زدایی و مقاوم سازی واحدهای فرسوده روستایی استان از ابتدای سال ۸۴ تا پایان سال ۹۸ تعداد ۳۱ هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی با اعتباری معادل سه هزار و ۹۵۰ میلیارد ریال توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان از محل اعتبارات طرح ویژه نوسازی و بازسازی شده است.

وی اضافه کرد: استان ایلام دارای ۶۰۷ روستا با جمعیتی بالغ بر ۲۸۲ هزار نفر است و ۳۱ هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی روستایی که نوسازی و بازسازی شده در واقع ۵۹ درصد واحدهای روستایی استان را شامل می شود.

وی افزود: در این طرح مقرر شد به هر خانوار ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی و ۳۰۰ میلیون ریال کمک بلاعوض با اولویت مددجویان کمیته امداد، بهزیستی و طبقه محروم جامعه روستایی پرداخت شود.

اتمام گاز رسانی به کلیه شهرها و روستای ایلام تا پایان دولت تدبیر و امید 

مدیرعامل شرکت گاز ایلام اظهار داشت: قبل از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، ضریب نفوذ گاز روستایی در استان ۳۱ درصد و گاز شهری ۷۰ درصد بود که اکنون در مناطق شهری به ۹۹ درصد رسیده است.

عباس شمس الهی افزود: هم اکنون ۴۶۱ روستا استان با دارا بودن ۹۴ درصد جمعیت روستایی استان از نعمت گاز برخوردار هستند.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۸۲ روستای استان از نعمت گاز برخوردار و به شبکه گاز سراسری متصل شدند، افزود: با اتمام عملیات گاز رسانی به ۵۷ روستای دیگر استان که در دست اقدام است ضریب نفوذ گاز روستایی استان به ۹۹ درصد می رسد.

پوشش ۸۰ درصدی اینترنت در روستاهای ایلام

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات ایلام گفت: ساکنان ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان از خدمات اینترنتی بهره‌مند هستند.

عباس بیرامی افزود: این میزان شامل بیش از ۳۲۵ روستای بالای ۲۰ خانوار استان است که هر سه مولفه ارتباطی از جمله تلفن ثابت، همراه اول و اینترنت را در اختیار دارد.

وی یادآور شد: تا پایان سال جاری ۵۵۱ روستا معادل ۸۵ درصد نقاط روستایی استان به شبکه ملی اطلاعات (اینترنت پرسرعت) متصل می‌شوند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات ایلام توسعه زیرساخت های ارتباطی و اینترنتی ایلام را متوازن و همه جانبه در مناطق شهری و روستایی عنوان کرد و یادآور شد: ضریب نفوذ اینترنت پرسرعت در مناطق روستایی این استان امسال با اجرا و تکمیل طرح های توسعه در حال اجرا به ۱۰۰ درصد کل مناطق روستایی استان (روستاهای بالای ۲۰ خانوار) افزایش می یابد.

۹۹ درصد جمعیت روستایی ایلام از آب سالم برخوردارند

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب ایلام گفت: ۹۹ درصد جمعیت روستایی ایلام زیر پوشش خدمات آب سالم و بهداشتی این شرکت قرار دارند که از این لحاظ استان جایگاه اول را در سطح کشوری دارد.

نورالله تیموری با اشاره به وضعیت شبکه فاضلاب شهری و روستایی استان نیز تاکید کرد: بیش از ۸۲ هزار انشعاب فاضلاب در سطح استان وجود دارد که از این میزان بیش از ۵۵ درصد از جمعیت شهری تحت پوشش شبکه جمع آوری بهداشتی فاضلاب است.

وی شاخص کیفیت آب شرب روستایی استان را بالاتر از میانگین کشوری دانست و افزود: شاخص کیفیت آب شرب روستایی در ایلام هم اکنون به بالای ۹۹ درصد رسیده است. 

مدیرعامل شرکت آبفای ایلام گفت: ۱۴۰ پروژه آبرسانی به روستاها با اعتبار ۱۴۰ میلیارد تومان طی یک سال گذشته تکمیل و بیش از ۲۰۰ روستا به شبکه آب شرب پایدار متصل شدند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha