جشنواره تئاتر مازندران بدون حضور تماشاگران برگزار می‌شود

ساری – ایرنا - مرحله نهایی سی‌ودومین جشنواره تئاتر مازندران روزهای سوم و چهارم آذر ماه در سالن آمفی‌تئاتر مجتمع فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و بدون حضور تماشاگران برگزار می‌شود.

به گزارش ایرنا، دبیر سی‌ودومین جشنواره تئاتر مازندران صبح امروز در نشست خبری و مراسم رونمایی پوستر این جشنواره که با حضور کارگردان‌های چهار اثر راه یافته به مرحله نهایی در سالن کنفرانس اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد از تعیین زمان برگزاری مرحله نهایی جشنواره خبر داد و گفت: آثار منتخب قرار است روزهای دوشنبه و سه‌شنبه سوم و چهارم آذر در سالن زنده‌یاد سلمان هراتی ساری روی صحنه برود ، اما این اجراها بدون حضور تماشاگران برگزار می‌شود و فقط داوران و اعضای گروه‌ها به همراه چند مهمان امکان حضور در سالن را دارند.

یاسر محمودی برنتی اظهار کرد: امسال به دلیل محدودیت‌های کرونایی، مرکز هنرهای نمایشی برای برگزاری جشنواره‌های استانی شیوه‌نامه‌ای را تدوین کرد که در آن سه روش برگزاری مراسم پیشنهاد شده تا در هر استان با توجه به شرایط موجود و اقتضای موقعیت، یکی از روش‌ها به کار گرفته شود.

وی افزود: یکی از روش‌ها اجرای آثار با ظرفیت محدود حضور تماشاگران است، در روش دیگر پخش فیلم نمایش روی پرده پروجکشن برای داوران، اعضای گروه‌ها و عوامل جشنواره پیشنهاد شده و شیوه سوم هم فقط شامل حضور داوران برای تماشای نمایش‌هاست. با توجه به شرایط موجود با هماهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تصمیم گرفتیم که جشنواره مازندران را بدون حضور تماشاگران و با رعایت همه پروتکل‌های بهداشتی برگزار کنیم.

رئیس انجمن هنرهای نمایشی مازندران خاطرنشان کرد: با توجه به این که چهار نمایش راه یافته به بخش نهایی از ساری و شهرستان‌های نزدیک به ساری هستند، نیازی به اقامت گروه‌ها نیست و از این بابت مشکلی نداریم. «زنان بیشه‌گل» به نویسندگی و کارگردانی مهیار هزارجریبی از بهشهر، «ونوشه» به نویسندگی سینا دلشادی و کارگردانی تورج زایدلی از ساری، «تروما» به نویسندگی و کارگردانی پویا بهاری از قائمشهر و «گفت‌وگوی بی‌پایان ستاره با مادرش در وقت مردن» نوشته محمد چرمشیر با کارگردانی مهوانه آقاجانی از شهرستان بابل در بخش نهایی جشنواره روی صحنه خواهند رفت.

محمودی برنتی با بیان این که جشنواره امسال به خاطر محدودیت‌های کرونایی هیچ برنامه جنبی مانند کارگاه یا نشست‌های نقد و بررسی ندارد، درباره شیوه برگزاری جشنواره و اجرای نمایش‌ها گفت: مخاطبان اجرای هر گروه فقط داوران، اعضای گروه‌های رقیب، سه خبرنگار در هر نمایش و دو پیشکسوت هستند. برای هر نمایشی که روی صحنه است نیز فقط سه صندلی تماشاگر برای کارگردان و دو تن از عوامل تولید در نظر گرفته شده است.

به گفته وی طبق برنامه‌ریزی انجام شده حداکثر افراد حاضر در سالن در هر اجرا ۳۰ نفر خواهد بود که با توجه به ظرفیت ۳۰۰ نفره سالن، یک دهم ظرفیت اصلی است.

دبیر سی‌ودومین جشنواره تئاتر مازندران درباره برنامه‌ریزی برای رعایت پروتکل‌ها در محل برگزاری جشنواره اظهار کرد: برای رعایت بیشتر و بهتر مسائل بهداشتی، ضدعفونی کردن سالن در روزهای اجرای نمایش انجام خواهد شد و برای هر فردی که مجاز به حضور در سالن است نیز از قبل یک صندلی مشخص می‌شود.

رئیس انجمن هنرهای نمایشی مازندران افزود: تب‌سنجی هنگام ورود به مجتمع، تحویل ماسک به افرادی که مجاز به حضور در سالن هستند و تهیه محلول ضد عفونی دست پیش از ورود به مجموعه نیز از دیگر اقداماتی است که برای رعایت بهداشت در روزهای برگزاری جشنواره انجام می‌شود.

محمودی برنتی با بیان این که برخی استان‌ها مانند البرز امسال جشنواره را برگزار نکردند، گفت: شیوع کرونا بسیاری از گروه‌ها و هنرمندان را خانه‌نشین کرد و از طرفی با توجه به دشوار بودن داوری جشنواره تئاتر با پخش فیلم، در بعضی استان‌ها جشنواره برگزار نمی‌شود یا بسیار محدود برگزار می‌شود. اما هنرمندان تئاتر مازندران استقبال خوبی از جشنواره داشتند.

در این نشست، از پوستر سی‌ودومین جشنواره تئاتر مازندران نیز رونمایی شد. دبیر سی‌ودومین جشنواره تئاتر مازندران درباره پوستر جشنواره نیز گفت: امسال برای نخستین بار با هدف جذب مشارکت هنرمندان هنرهای تجسمی مازندران، فراخوان طراحی پوستر و تندیس جشنواره منتشر شد که در بخش پوستر ۳۶ اثر به دبیرخانه فرستاده شد و در نهایت با انتخاب هیأت داوران، طرح خانم ملیحه مقصودی به عنوان پوستر جشنواره انتخاب شد. با این که فراخوان استانی بود، آثاری از استان‌های تهران، یزد و کرمانشاه نیز دریافت شده بود. ضمن این که در بخش تندیس از ۱۵ اثری که فرستاده شد، با نظر داوران هیچ اثری انتخاب نشد.

امسال ۲۲ اثر از ۱۱ شهرستان متقاضی حضور در مرحله نهایی سی‌ودومین جشنواره تئاتر مازندران بودند که پس از بازبینی فیلم آثار توسط هیأت انتخاب متشکل از کامبیز میرزایی، محبوبه ارمیانی، صفرعلی اوجانی، محسن اردشیر و یوسف فخرایی، در نهایت چهار اثر به عنوان راه‌یافتگان به مرحله نهایی راه یافتند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha