سالانه هفت هزار و ۴۳۰ تن گوشت مرغ وارد خراسان شمالی می‌شود

بجنورد- ایرنا- معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی اظهار داشت: گوشت مرغ مصرفی سالانه استان ۲۶ هزار و ۱۸۰ تن است که هفت هزار و ۴۳۰ تن آن از سایر استان‌ها تامین می‌شود

محمد محمدزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا مجموع تولید گوشت مرغ در استان را  ۱۸ هزار و ۷۵۰ تن مرغ در سال دانست.

وی تعداد واحدهای مرغ گوشتی در استان را ۱۰۱ واحد دانست و افزود: این واحدها سالانه دو میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه مرغ تولید می شود.

تامین هفت هزار و ۴۳۰ تن تخم مرغ از سایر استان ها

وی همچنین نیاز سالانه تخم مرغ در استان را ۱۱ هزار و ۲۲۰ تن عنوان کرد و اظهار داشت: هفت هزار و ۴۳۰ تن تخم مرغ از سایر استان ها تامین و مابقی در داخل استان تولید می شود.

محمدزاده تعداد مرغداری های تخمگذار استان را نیز چهار واحد عنوان کرد و گفت: بخش زیادی از تخم مرغ مصرفی استان از استان های گلستان و خراسان رضوی تامین می شود.

وی نرخ مصوب مرغ به ازای هر یک کیلوگرم را ۱۳۴ هزار ریال و تخم مرغ را ۱۲۵ هزار ریال دانست و افزود: قیمت مرغ در استان نسبت به اوایل امسال ۴۹ هزار ریال افزایش یافته است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی علت گرانی گوشت مرغ و تخم مرغ را گرانی نهاده های مورد نیاز از جمله ذرت و سویا دانست و گفت: نیاز استان سالانه به ۳۰ هزار تن ذرت و ۱۵ هزار تن سویا است.

وی سطح زیر کشت ذرت علوفه ای در استان را هزار و ۵۹۲ هکتار و ذرت دانه ای  را ۵۰ هکتار دانست و اظهار داشت: در مجموع سالانه ۵۸ هزار و ۷۲۲ تن ذرت علوفه ای و دانه ای در استان تولید می شود.

محمدزاده با بیان اینکه سرانه مصرف گوشت مرغ در استان به ازای هر یک نفر ۳۱ کیلوگرم در سال است، اظهار داشت: در استان سالانه ۱۰ میلیون قطعه جوجه ریزی می شود که در برخی از ایام با پیک تولید گوشت مرغ و در برخی از ایام نیز با کمبود مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه سال گذشته مجوز راه اندازی ۳۰۰ هزار قطعه مرغ گوشتی داده شد افزود: در سال ۹۲ برای ایجاد مرغ داری محدودیت ایجاد شد که با تلاش های صورت گرفته از پارسال تاکنون این محدودیت ها برداشته شده است.

وی افزود: تلاش می شود امسال نیز برای رفع نیاز مصرف گوشت سفید در استان مجوز ایجاد مرغداری داده شود که در این خصوص هیچ محدودیتی وجود ندارد.

وی کمبود نقدینگی اتحادیه مرغداران و شرکت های تابعه برای خرید نهاده از جمله ذرت و کنجاله سویا، تاخیر در ارسال محموله های وارداتی مثل ذرت و کنجاله سویا به دلیل کوتاه بودن دوره جوجه ریزی را از دیگر مشکلات تولید کننده ها دانست و افزود: پیشنهاد می شود حداقل سهمیه مرغداران را از انبارهای داخل تامین شود.

محمدزاده کمبود زیر ساخت ها صنایع کشتارگاهی، سرد خانه و تونل انجماد برای صادرات گوشت مرغ را از دیگر مشکلات مرغ داری ها دانست.

همچنین سه واحد پرورش بوقلمون گوشتی با ظرفیت ۶ هزار و ۵۰۰ قطعه در دوره، سه واحد پرورش شترمرغ با ظرفیت ۲۵۰ تن گوشت در سال و یک واحد پرورش کبک صنعتی با ظرفیت پنج هزار و ۶۷۰ قطعه در دوره فعالیت دارد.

استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha