۲۴ آبان ۱۳۹۹، ۱۵:۵۶
کد خبرنگار: 1498
کد خبر: 84109728
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آمریکا همچنان به دنبال تحریم چین

۲۴ آبان ۱۳۹۹، ۱۵:۵۶
کد خبر: 84109728
آمریکا همچنان به دنبال تحریم چین

تهران- ایرنا- در حالی که دو ماه بیشتر از عمر دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا باقی نمانده است این کشور همچنان به تحریم چین و افراد و شرکت های مرتبط با این کشور ادامه می دهد موضوعی که بیانگر ادامه تنش ها میان دو کشور است.

به گزارش ایرنا تحریم های ترامپ علیه چین تازگی ندارد و در چهار سال گذشته واشنگتن به بهانه های مختلف مانند عدم رعایت حق نواوری، مساله هنگ کنگ، سین کیانگ و حتی این اواخر به بهانه شیوع ویروس کرونا در چین تهدیدها و تحریم های متعددی علیه پکن وضع کرده است.

هواوی نخستین قربانی تنش های اقتصادی و دیپلماتیک میان چین و آمریکا بود که همزمان با جنگ تجاری دو کشور روی داد، سال گذشته وزارت بازرگانی آمریکا تدابیری اتخاذ کرده است که شرکت های این کشور و حتی کشورهای دیگر را برای معامله با شرکت فناوری و مخابراتی هواوی چین در زمینه های فنی بسیار محدود کرد.

بر اساس اعلام این وزارتخانه، هر شرکتی در هر نقطه ای اگر بخواهد فناوری های آمریکا را در اختیار شرکت چینی هواوی قرار دهد باید مجوز این کار را در اختیار داشته باشد.

در همین حال آمریکا کشورهای دیگر را نیز تحت فشار قرار داد که حق ندارند در زمینه توسعه فناوری شبکه اینترنت پرسرعت نسل پنجم با این شرکت چینی همکاری کنند در چنین صورتی هواوی برای دستیابی به چیپ هایی که تحت فناوری آمریکا تولید می شود راهی دشوار در پیش خواهد داشت.

اما آمریکا به تحریم هواوی بسنده نکرد و بزرگترین شرکت سازنده تراشه‌های الکترونیکی اس ام آی سی (SMIC) چین را به این بهانه که خطری برای استفاده نهایی در بخش‌های نظامی ایجاد می‌کند هم تحریم و صادرات به این شرکت را محدود کرد.

شرکت‌های آمریکایی هم اکنون برای صادارت به شرکت چینی اس ام آی سی نیازمند مجوز دولت هستند تحریم این شرکت در حالی است که اس ام آی سی (SMIC) تاکید دارد هیچ ارتباطی با ارتش چین ندارد و برای هیچ یک از مصرف و کاربری‌های نظامی تولید نمی‌کند.

دولت ترامپ در ماه‌های اخیر به بهانه حفظ امنیت سایبری داخلی طیف وسیعی از شرکت‌های فناوری چین را مورد تحریم قرار داده و به تازگی نیز تهدید به قطع دسترسی مردم آمریکا به شبکه اجتماعی تیک تاک و ویچت کرده است.

ترامپ مالک تیک تاک را تحت فشار قرار داده بود تا عملیات این شبکه در ایالات متحده را به یک شرکت آمریکایی بفروشد.

تحریم های امریکا علیه چین به حوزه های اقتصادی خلاصه نشد واشنگتن علاوه بر شرکت ها و افرادی که با چین تجارت می کردند مقامات این کشور را هم به بهانه نقض حقوق بشر در سین کیانگ تحریم کرد به طوری که واشنگتن تیرماه امسال  «چن کوانگو»، عضو پرنفوذ دفتر سیاسی چین و سه مقام ارشد دیگر این حزب را تحریم کرد.

دونالد ترامپ در تازه ترین مورد فرمانی را برای منع سرمایه‌گذاری در شرکت‌های چینی امضا کرد که بر اساس آن واشنگتن منع سرمایه‌گذاری در چندین شرکت چینی به بهانه مرتبط بودن آنها با ارتش چین شد.

بر این اساس، این دستور روی ۳۱ شرکت چینی که امکان توسعه و نوسازی ارتش چین را فراهم و مستقیماً امنیت آمریکا را تهدید می‌کنند، اعمال خواهد شد.

آنگونه که رسانه ها گزارش کرده اند شرکت سازنده تلفن‌های هوشمند هواوی و هایک ویژن که از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان تجهیزات ارتباطی در جهان است نیز، در لیست سیاه قرار دارند.

همچنین، برخی دیگر از شرکت‌ها از جمله چاینا تلکام و چاینا موبایل که در بورس اوراق بهادار نیویورک تجارت می‌کنند هم با محدودیت این فرمان اجرایی مواجه خواهند شد.

دستور اخیر ترامپ سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها را برای خرید اوراق بهادار یا داشتن هرگونه تجارت با صندوق‌های بازنشستگی نیز منع کرده است. افرادی که پیش‌تر اقدام به سرمایه‌گذاری کرده‌اند تا نوامبر ۲۰۲۱ فرصت دارند تا آن را واگذار کنند.

این فرمان اجرایی از ۱۱ ژانویه اجرایی می‌شود در حالی که ترامپ تنها چند روز بعد باید دولت را به جو بایدن تحویل دهد.

چین از معدود کشورهایی بود که تا روز گذشته پیروزی بایدن را در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تبریک نگفته بود این کشور پیشتر گفته بود که منتظر اعلام رسمی و نتیجه نهایی انتخابات آمریکا می ماند با این حال روز گذشته وانگ ون بین سخنگوی وزارت خارجه چین ضمن تبریک پیروزی این انتخابات به بایدن و هریس اعلام کرد که چین به نظر مردم آمریکا احترام می گذارد.

علیرغم ادامه تحریم های امریکا علیه پکن به نظر می رسد که چین منتظر پایان دولت ترامپ و روی کار آمدن بایدن است به همین دلیل تا کنون به این تحریم ها واکنشی نشان نداده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha