۲۶ آبان ۱۳۹۹، ۸:۰۲
کد خبر: 84109894
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

صنعت مرغداری فارس و حرکت در مسیر خودکفایی

۲۶ آبان ۱۳۹۹، ۸:۰۲
کد خبر: 84109894
صنعت مرغداری فارس و حرکت در مسیر خودکفایی

شیراز-ایرنا- استان فارس به عنوان یکی از قطب‌های مهم صنعت مرغداری با برخورداری از حدود هزار واحد مرغداری، مسیر خودکفایی در این صنعت را دنبال و علاوه بر تامین نیاز داخلی استان، نیاز سایر استان‌ها را نیز تامین می‌کند.

برنامه ملی احیای مرغ استاندارد برای توسعه امنیت غذایی کشور از مدتی پیش در دستور کار مجموعه وزارت جهاد کشاورزی و متولیان امنیت غذایی قرار گرفته و تلاش ها برای ارایه مرغ سلامت رقابتی به بازار و جایگزینی با کالاهای وارداتی در این زمینه با جدیت دنبال شده است.

مرغ استاندارد (لاین) چیست؟
به جمعیتی از موجودات که بتوانند با همدیگر زندگی کنند و همه صفات ژنتیکی خود را به نسل های بعدی منتقل کنند، لاین (استاندارد) گفته می شود؛ تولید مرغ استاندارد عالی‌ترین سطح فناوری در صنعت طیور است که از آن مرغ‌های «اجدادی» سپس مرغ «‌مادر» و در نهایت مرغ های گوشتی و تخم‌گذار تولید می‌شود و همه ویژگی های ذاتی مرغ از جمله میزان بازدهی آن به مرغ استاندارد بر می گردد.
از هر مرغ استاندارد حدود ۴۰ قطعه مرغ اجداد و از هر مرغ اجداد ۸۰ قطعه مرغ مادر و از هر مرغ مادر ۱۲۰ قطعه مرغ گوشتی تولید می شود؛ به عبارت دیگر از هر یک مرغ استاندارد دست کم بیش از ۳۰۰ هزار قطعه مرغ گوشتی تولید می‌شود.
مهمترین موضوع در پرورش مرغ استاندارد هم «ضریب تبدیل» است یعنی پروار شدن با حداقل خوراک و در حداقل زمان با کمترین بیماری و تلفات؛ به همین دلیل تولید و اصلاح این نوع مرغ بسیار علمی و پیچیده است و هر کشوری بتواند ضریب تبدیل آن را بهبود ببخشد، در توسعه بازار خود موفق تر خواهد بود.

خودکفایی فارس در تامین مرغ گوشتی مورد نیاز استان
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: حدود هزار واحد مرغداری در استان فارس وجود دارد که ظرفیت اسمی این واحدها ۲۷ میلیون قطعه در سال است.
رضا فزونی افزود: اگر چهار دوره در سال در این واحدها پرورش مرغ صورت بگیرد، سرجمع ۱۰۸ میلیون قطعه پتانسیل پرورش مرغ گوشتی دارند.
وی ادامه داد: سالانه معادل ۱۹۱ هزار تن گوشت مرغ در استان تولید می شود که این میزان علاوه بر تامین نیاز داخلی استان، نیازمندی سایر استان های همجوار را نیز تامین می کند.

متقاضیان تولید مرغ سلامت به تهران معرفی شدند
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان فارس همچنین به تلاش های صورت گرفته در زمینه پرورش مرغ استاندارد در استان اشاره کرد و گفت: رویکرد و برنامه های وزارت جهاد کشاورزی برای مرغ استاندارد که در منطقه بابل کنار مازندران قرار دارد این بوده است که بتواند با مرغ وارداتی رقابت کند.
فزونی افزود: در زمینه احیای مرغ استاندارد در کشور اقداماتی صورت گرفته است اما در این سال ها با قدرت و قوت به این موضوع پرداخته نشد و قدرت رقابت با مرغ های وارداتی را نداشت.
وی ادامه داد: برای احیای مرغ استاندارد، سیاست وزارت جهاد کشاورزی این است که این مرغ به عنوان یک برند معرفی شود.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: بنا بود از یکسری واحدها در کشور به عنوان مراکز پرورش مرغ در سطوح اجداد و مادر استفاده شود، در استان فارس نیز یکسری واحدها ممیزی و به تهران معرفی شدند.
فزونی افزود: تهران به دلیل اینکه تاسیسات و امکانات واحدهای استان فارس متناسب با واحدهای فارم (جایگاه پرورش) مرغ مادر و سلامت نبود، این واحدها را منظور نکرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر منتظر هستیم در جایگاه‌های پرورش مرغ استاندارد سایر نقاط کشور جوجه ها تولید شوند و با اهرم های حمایتی که وزارت جهاد کشاورزی برای این جایگاه‌ها در نظر گرفته، بتوانیم واحدهای مرغ گوشتی استان فارس را به سمت پرورش این گونه مرغ سوق دهیم.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: قرار بود بحث تسهیلات کم بهره در این زمینه منظور شود اما هنوز مصوبه ای در این زمینه ابلاغ نشده است.

جوجه پرورشی مرغ سلامت هنوز به بازار نیامده است
فزونی با بیان اینکه هنوز جوجه پرورشی تجاری مرغ سایز یا سلامت به بازار نیامده است، اظهار داشت:‌ تشکیل زنجیره کامل تولید مرغ در این بخش نیاز به حمایت و فرهنگ سازی دارد؛ عده ای باید با حمایت دولت وارد این عرصه شوند و پس از دریافت بازخورد مثبت آن سایر فعالان صنعت طیور نیز به سمت آن هدایت شوند.

مزایای مرغ سلامت، قطع وابستگی به خارج از کشور است
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: مزایای مرغ سلامت، قطع وابستگی به خارج از کشور است به عنوان مثال اگر امروز تخم‌مرغ مرغ مادر وارد کشور نشد، تولید مرغ کشور متوقف نشود.
فزونی افزود: همچنین به واسطه اینکه هیچوقت روی بحث تجاری سازی مرغ استاندارد کار نشده، روی احساس نیاز و بهبود عملکردی نژاد نیز به شکل شایسته و بایسته کار نشده است.
وی ادامه داد: سرعت رشد نژاد مرغ استاندارد نسبت به نژادهای موجود خارجی پایین تر است اما در عوض مقاومت این نژاد در برابر بیماری بیشتر از نژادهای خارجی است و مشکلات مربوط به بیماری های خاص که در نژادهای وارداتی وجود دارد در این نژاد کمتر است.

مرغداران در صورت رفع مشکلات کوچک مرغ استاندارد از آن استقبال می کنند
سینا عباسی مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان فارس نیز در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: در حال حاضر با توجه به میزان تولید مرغ استاندارد در کشور، این امکان وجود ندارد که بتواند سراسر کشور را پوشش دهد اما تلاش می شود این اتفاق صورت بگیرد.
وی افزود: بیش از یکسال است که تلاش می شود واحدهای مرغ ، جوجه های خود را از مرغ استاندارد بگیرند که اگر این اتفاق رخ دهد بسیار خوب است چون بحث خودکفایی را به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه جوجه مرغ استاندارد مشکلات کوچکی دارد که باید اصلاح شود، اظهارکرد: یکی از مشکلات این است که وزن گیری آن خوب صورت نمی گیرد، همچنین طول دوره پرورش آن طولانی تر بوده است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان فارس گفت: اگر این ۲ مشکل حل شود یعنی طول دوره پرورش طولانی نباشد و وزن گیری مرغ نیز خوب صورت بگیرد مرغداران فارس از این نوع مرغ استقبال می کنند و از واردات پرهیز خواهند کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha