۲۱ مهر ۱۳۹۹، ۱۴:۵۶
کد خبرنگار: 2469
کد خبر: 84073399
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

استفاده از ظرفیت دانش بنیان‌ها در توسعه مرغ لاین آرین

تهران- ایرنا- معاون توسعه فناوری ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری گفت: شناسایی و استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در جهت توسعه مرغ لاین آرین در دستور کار ستاد قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، ذوالفقاری روز دوشنبه در وبینار گزارش اقدامات و برنامه های ستاد زیست فناوری کشور در سال ۹۹ که در محل این ستاد برگزار شد افزود: اواسط سال گذشته واردات جوجه‌های اجدادی به کشور دچار مشکل ‌شد و لاین‌ مرغ‌های "بابل کنار" و "آرین" اهمیت یافت.

وی بیان کرد: حسب دستور مقام معظم رهبری در تقویت امنیت غذایی جامعه و با توجه به اهمیت موضوع کمیته ملی با حضور چند سازمان در این زمینه ایجاد شد که  دبیری کارگروه تحقیق و توسعه لاین آرین این کمیته را به ستاد توسعه زیست فناوری واگذار کردند و در آن انجام مطالعات و بررسی‌های لازم به منظور شناخت توانمندی‌ها، برقراری ارتباط با مجامع تخصصی، به منظور انتقال خدمات فنی و ارائه برنامه برای تجاری سازی ایده‌ها و نوآوری‌ها فعال شد.

ذوالفقاری افزود: طراحی سامانه عملکرد گله‌های اجداد، مادر و جوجه گوشتی آرین و طراحی سیستم‌های رکورد برداری مناسب تعیین ضریب تبدیل در سطح گله لاین آرین از اقدامات این کارگروه در حوزه فناوری‌های نوین این پروژه است  ودر گام بعدی در زمینه طراحی میکروچیپ‌های مناسب برای رکوردبرداری دقیق، طراحی و تهیه سیستم‌های مناسب بررسی صفات مورد نظر در انتخاب مانند سیستم‌ها اسکن و آنالیز تصویر اقدام شد.

وی یادآور شد:  فراخوان این طرح ها در حال آماده سازی است، برخی از طرح‌ها به  دلیل حساسیت موضوع به صورت ورود در میدان و استفاده از ظرفیت‌های مراکز پژوهشی در وزارت جهاد کشاورزی در دست اجرا است.

معاون توسعه فناوری ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی با اشاره به نتایج تحقیقات انجام شده در زمینه عملکرد لاین آرین گفت: عموما عملکرد لاین آرین را با کاتالوگ سویه‌های خارجی که وارد کشور می‌شوند، مقایسه می‌کنند که در تحقیقاتی که در این زمینه انجام شد نشان داد که عدد و رقم‌هایی که از تفاوت لاین آرین با سویه‌های خارجی اعلام می‌شود، اشتباه است و سویه آرین قابلیت رقابت و جایگزینی آن با سویه‌های وارداتی درسبد غذایی خانوارهای ایرانی را دارد.

ذوالفقاری گفت: اعتقاد داریم که اگر قرار است این لاین تجاری سازی شود، باید بتوانیم در توسعه لاین، شناسایی ظرفیت‌ها، سلامت و بهداشت طیور، جیره و خوراک، آموزش و ترویج، تجهیزات مناسب و اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها هم افزایی ایجاد شود.

حیوانات لاین به یک جمعیت خالص از حیوانات خاص (اعم از دام و طیور) اطلاق می‌شود که متعلق به یک نژاد مشخص با ویژگی‌های ژنتیکی کاملا مشخص بوده و صرفا با حیوانات خالص و هم‌نژاد خود آمیزش می‌کنند قادر به تولید حیواناتی مشابه خود هستند.
 نسل جوجه یک‌روزه‌ای که برای تولید گوشت مرغ در سالن‌های پرورشی مرغداری‌های گوشتی کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد به ترتیب از مرغ مادر، اجداد و نهایتا مرغ ‌های لاین گرفته شده است در جهان تنها هشت کشور آمریکا، انگلیس، هلند، برزیل، هند، آلمان، فرانسه و ایران از توانایی فنی و علمی لازم برای تولید حفظ و تکثیر این موجود استراتژیک غذایی برخوردارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha