اتصال ۱۶۳ کتابخانه خوزستان به طرح ملی دیجیتال

اهواز - ایرنا - سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی خوزستان با بیان اینکه تعداد ۱۶۳ باب کتابخانه این استان به سامانه ملی کتابخانه دیجیتال متصل شده‌اند گفت: کاربران این سامانه امکان امانت ، عضویت و جستجو در کلیه کتابخانه‌های موجود در شبکه کشور را دارند.

به گزارش ایرنا عباس حسین زاده شنبه در نشست خبری هفته کتاب و کتابخوانی که به صورت مجازی برگزار شد اظهار داشت: طرح ملی کتابخانه دیجیتال شامل مواد و خدمات الکترونیکی از جمله کتاب الکترونیک و لوح فشرده می باشد ضمن اینکه منابع سنتی نیز در کنار این موارد در کتابخانه وجود دارد.
وی ادامه داد : کتابخانه عمومی دیجیتال همه مفاهیم مرتبط با کتابخانه های عمومی را در قالب دیجیتال تعریف می‌کند در این کتابخانه تمام خدمات ،برنامه ها و منابع کتابخانه‌ای به صورت دیجیتال ارایه می‌شود.

سامانه دیجیتالی در حال حاضر به ۲هزار و ۸۰ کتابخانه‌ از تمام استان های کشور به صورت یکپارچه متصل  است که فرایند اتصال سایر کتابخانه‌ها در استان های کشور به صورت گام به گام و به موازات توسعه و بهبود سامانه ادامه دارد.

وضعیت بخش کودک کتابخانه‌های عمومی خوزستان

حسین زاده در ادامه با بیان اینکه ۲۲۱ کتابخانه به صورت فعال در استان خوزستان به کودکان خدمات کتابداری ارایه می کنند افزود : برنامه‌هایی با عنوان تامین منابع بخش های کودک ، تجهیز و بهسازی کتابخانه های دارای بسته کودک، ایجاد باشگاه‌های خواندن کودک و نوجوان در کتابخانه‌های عمومی ، شناسایی نیازهای اطلاعاتی کودکان ، برگزاری مسابقات و جشنواره‌های کتابخوانی ، برگزاری برنامه های آموزشی ویژه کودکان و والدین از جمله برنامه‌های بخش کودک در کتابخانه‌های عمومی استان است.

تبدیل کتابخانه‌های عمومی به مراکز فرهنگی آموزشی و اجتماعی

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان به تبدیل کتابخانه های عمومی به مراکز فرهنگی جامعه از طریق اجرای برنامه های متنوع کتابخوانی و فرهنگی همچنین تبدیل کتابخانه های عمومی استان به مراکز یادگیری از طریق فضاسازی و توسعه سواد اطلاعاتی اشاره کرد و گفت: معرفی کتابخانه های عمومی به عنوان مراکز کمک به آگاهی رسانی فعال در حوزه‌های مختلف سلامت ، فرهنگی و اجتماعی در جامعه و تبدیل کتابخانه های عمومی استان به مراکز خود توانمندسازی از طریق توسعه سواد و مهارتهای اطلاعاتی افراد جامعه از دیگر اقدامات این اداره کل در استان خوزستان می باشد.

اقدامات و فعالیت کتابخانه های عمومی استان در دوران کرونا
حسین زاده به تشریح برنامه های کتابخانه های خوزستان در دوران کرونا پرداخت و  اظهار داشت : برگزاری دهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی با هدف آشنایی با سیره ائمه در سه رده سنی کودک ، نوجوان ، جوان و بزرگسال و در بخش های فردی ، گروهی و خانوادگی در بستر الکترونیک و تولید۱۰ هزارو ۵۵۹ محتوای علمی در فضای مجازی از جمله برنامه های اداره کل کتابخانه های خوزستان در دوران شیوع کرونا در این استان بوده است.

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان افزود : بارگذاری ۱۴۸ صفحه در فضای اینستاگرام ، راه اندازی شبکه کتابخوان حرفه‌ای و شبکه کتابداران در پیام رسان بله از برنامه های دوران کرونا در فضای مجازی است همچنین کتابداران کتابخانه های عمومی خوزستان در این مدت علاوه بر معرفی نویسندگان و ناشران اقدام به نقد کتاب وقصه‌گویی در فضای اینستاگرام کردند.

حسین زاده خاطر نشان کرد : از دیگر برنامه های دوران کرونا برگزاری پویش «ما کرونا را شکست می دهیم» با هدف حفظ ارتباط  اعضای کودک و نوجوان با فعالیت‌های کتابخانه‌ای و نیز ترویج روحیه همدلی وحدت در شرایط کنونی و ایجاد نشاط روانی از طریق فعالیت هنری بوده است.
 

طرح های آماده بهره برداری در استان

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان گفت : کتابخانه مرکزی آزادگان دزفول با اعتباری بالغ بر ۱۱ میلیارد و ۳۸۱ میلیون ریال ، حکیم وفایی شوشتر با هشت میلیارد و ۳۸۰ میلیون ریال ، کتابخانه شهرک آزادی اندیمشک با اعتباری بالغ بر سه میلیارد ریال و کتابخانه روستای موران در شهرستان کارون با اعتباری بالغ بر چهار میلیارد و ۱۳ میلیون ریال در حال آماده سازی وتکمیل هستند.

حسین زاده خاطر نشان کرد : ساخت کتابخانه عمومی «شرافت» شوشتر با اعتباری بالغ بر ۱۱ میلیارد ریال در زمینی به مساحت ۲۲۰ مترمربع و کتابخانه «حر ریاحی» با اعتباری بالغ بر ۱۴ میلیارد ریال در زمینی به مساحت ۲۸۰ مترمربع آغاز شده است ضمن اینکه کتابخانه برکت رسالت در شهر سماله گتوند و کتابخانه خروسی در روستای خروسی شادگان آماده بهره برداری می باشند.

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان تصریح کرد : از سال ۱۳۹۵ شاهد رشد چشمگیر ساخت کتابخانه در استان خوزستان هستیم و در این مدت ۱۶ باب کتابخانه به مساحت ۶ هزارو ۶۵ مترمربع زیربنا با اعتباری بالغ بر ۱۰۶ میلیارد و ۸۷۳ میلیون ریال در ۱۲ شهرستان از جمله پنج روستای کم برخوردار خوزستان احداث شده است .

۲ میلیون و ۶۲۶ هزار و ۵۰۹ جلد کتاب در کتابخانه های خوزستان موجود است و تاکنون تعداد ۱۹۱ هزارو ۴۲۰ جلد کتاب به کتابخانه های این استان تزریق شده است .

استان خوزستان دارای ۲۲۱ کتابخانه با ۱۰۵ هزارو ۳۸۹ نفر عضو می باشد.

۲۴ تا ۳۰ آبان ماه هفته کتاب و کتابخوانی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha