۲۵ آبانماه در دومین روز از هفته کتاب، پویش «کتاب گردشگر» در شیراز راهاندازی گردید.
این برنامه در زمره برنامههای بیستوهشتمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران برنامهریزی شده بود و براساس آن، برای نخستین بار کتابهای نویسندگان ایرانی همراه با راهنمایان گردشگری و گردشگران، جهان را در مینوردند.
آیین رونمایی از این طرح نیز در مجموعه فرهنگی آرامگاه عبدالله بن خفیف شیراز برگزار شد.
معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در این برنامه عنوان کرد: در طرح کتاب گردشگر، ۱۱ عنوان کتاب کودک به زبان انگلیسی، ۳ عنوان کتاب به زبان عربی و ۲ عنوان کتاب فارسی از آثار نویسندگان ایران، پس از ثبت در سامانه بینالمللی کتاب در گردش در اختیار تعدادی از راهنمایان گردشگری شیراز قرار میگیرد.
فرزاد صدری ادامه داد: این راهنمایان گردشگری، کتاب ها را در اختیار گردشگران خارجی و ایرانی قرار می دهند تا گردش خود را از نقاط مختلف ایران و جهان آغاز کنند.
معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز با بیان اینکه کتاب یکی از پایه های وزین مقوله فرهنگ است، تأکید کرد:موضوع کتاب در همه ادوار تاریخی دارای اهمیت بوده و حتی بسیاری از تهاجمات تاریخی همراه با کتاب سوزی و نابودی کتابخانه ها همراه بوده تا اقوام مهاجم با ریشه کن کردن فرهنگ قوم مغلوب پیروزی خود را کامل کنند، اما برخی از مهاجمین دور اندیشی کرده و کتابخانه های قوم مغلوب را به سرزمین خود منتقل می کردند تا شاید گردشگریِ کتاب از دلِ همین جنگ ها آغاز شود.
صدری با بیان اینکه توسعه دانایی باعث توسعه مهربانی می شود، افزود: امروز همچنان یکی از راه های دفاع جوامع بشری از هویت ملی و تاریخی خود، گسترش فرهنگ مطالعه است. اگر روزگاری کتاب و کتابخانه در نتیجه تهاجم به کشورهای دیگر منتقل می شد تا توسعه مطالعه از دل جنگ اتفاق بیفتد، امروز یکی از راههای توسعه مطالعه پویش بین المللی کتاب گردشگر است تا از این طریق علاوه بر ترویجِ فرهنگ مطالعه کشورها بیشتر به هم نزدیک شوند.
در آیین رونمایی از طرح کتاب گردشگر، مرضیه مشغولالذکر، تذروی، حامد صدیقی، عطیه فیروزمند و الهه احمدی، ۵ راهنمای گردشگری داوطلب، در فاز اول به پویش کتاب گردشگر پیوستند.
شیراز در سال ۱۳۹۹ باعنوان پایتخت کتاب ایران برگزیده شده است.
برنامههای هفته کتاب از ۲۴ تا ۳۰ آبانماه برگزار میشود.