به گزارش ایرنا، حجتالاسلام عبدالرضا پورذهبی شامگاه چهارشنبه در آیین گرامیداشت روز کتاب و کتابخوانی و تجلیل از کتابداران استان کردستان که بصورت اسکای روم و با حضور معاون توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور برگزار شد، بر لزوم توجه به مقوله کتاب تاکید کرد و افزود: استفاده از زمانهای فراغت برای مطالعه امری مهم در راستای ارتقای سرانه کتاب و کتابخوانی در کشور است.
معاون توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور نیز در این آیین گفت: با شیوع ویروس کرونا فعالیتهای این نهاد در کشور متوقف نشد بلکه به روشهای مختلف برنامههایی در این زمینه برگزار شده البته وظیفه این نهاد عمومی و فرهنگی خدمت به تمام اقشار است و در این راستا برنامههای متنوعی اجرا میکنیم.
مهدی رمضانی با اشاره به بهرهگیری نهاد کتابخانههای عمومی از ظرفیت فضای مجازی برای برگزاری برنامهها بویژه در سال جاری، افزود: به همت کتابداران، امسال برنامههایی از جمله جشنوارهها، پویشها و مسابقات کتابخوانی برگزار شد که هر کدام به نوبه خود و در میان مخاطبان جریان ساز بوده است.
معاون توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور برگزاری جلسات تجلیل از فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی با رعایت پروتکلهای بهداشتی را مهم ارزیابی کرد و یادآور شد: این امر اهمیت کتاب را در جامعه بیشتر نشان میدهد.
وی با اشاره به مشکلات معیشتی کتابداران شاغل در کتابخانههای عمومی کشور اضافه کرد: اقدامات خوبی برای رفع این مشکل از طریق نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی انجام شده که امیدواریم این مساله هر چه زودتر به سرانجام برسد.
رمضانی با اشاره به اینکه استان کردستان دارای اهمیت ویژه و اولویت در امر کتاب و کتابخوانی است، گفت: هر پروژه کتابخانهای در این استان تکمیل شود نهاد کتابخانهها بلافاصله با تخصیص بودجه لازم، آن را تجهیز کرده تا در اختیار علاقه مندان به این حوزه قرار گیرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان نیز در این مراسم با تقدیر از فعالیت کتابخانههای عمومی اظهار داشت: کتابداران از اقشار زحمتکش در عرصه فرهنگ هستند که باید قدردان زحمات آنها باشیم.
محمدابراهیم زارعی نقش قرآن را در توسعه کتاب و کتابخوانی در تاریخ کشور مهم ارزیابی کرد و یادآور شد: کتابت قرآن توسط خوشنویسان زمینه را برای توجه به مقوله کتاب و مطالعه بیشتر کرده که این امر بسیار حائز اهمیت است.
وی با ابراز تاسف از تیراژ پایین چاپ و انتشار کتاب در استان گفت: کتاب عنصری غیرقابل جایگزین است و فضای مجازی و دیجتالی نمیتواند نقش آن را بر عهده و یا جایش را بگیرد.
زارعی نقش خانواده را در ترویج کتاب مهم دانست و افزود: آموزش و پرورش و مراکز آموزشی، کتابداران کتابخانهها، دولت، رسانههای گروهی، ناشران و کتابفروشیها با عملکرد مطلوب میتوانند در ترویج فرهنگ مطالعه در جامعه اثرگذار باشند.
معاون استاندار کردستان اضافه کرد:دولت با ایجاد زیرساختها و استفاده از ظرفیتهای موجود در شهرها و روستاها از جمله راهاندازی کتابخانه، به ارتقای سرانه مطالعه در جامعه کمک کند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان نیز با بیان اینکه از زمان شیوع ویروس کرونا بخش قابل توجهی از فعالیتها در فضای مجازی انجام میشود، اظهار داشت: در این مدت برنامههای بسیاری به صورت مجازی و با مشارکت مطلوب علاقمندان برگزار شده است.
محمد مخدومی با تقدیر از حامیان حوزه کتاب، تاکید کرد: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی وظیفهای همگانی است و همه در هر جایگاهی باید در راستای نهادینه سازی این فرهنگ که زیربنای توسعه است، تلاش کنند.
وی توجه به راهاندازی کتابخانه در مناطق کم برخوردار و حاشیه و همچنین روستاها را از اولویتهای این نهاد فرهنگی برشمرد و افزود: در این زمینه و به منظور ارتقای سطح دسترسی اقشار مختلف به کتاب، نیازمند همکاری و همراهی مسوولان و خیرین هستیم.
در این مراسم از فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی استان کردستان تجلیل شد، در حال حاضر استان کردستان دارای ۸۱ باب کتابخانه عمومی است که از این تعداد ۵۱ باب نهادی و بقیه مشارکتی هستند.
نظر شما