کوچه‌های فرعی گریزگاه طرح ممنوعیت فعالیت اصناف

مشهد- ایرنا- همزمان با اجرای طرح ممنوعیت فعالیت اصناف غیرضروری از اول آذر ماه، این طرح در کلانشهر سه و نیم میلیون نفری مشهد با وضعیت قرمز کرونایی نیز اجرایی شده که بیشتر اصناف خیابان‌های اصلی از آن تبعیت کرده‌اند اما اصناف واقع در کوچه‌های فرعی همچنان فعال بودند.

براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا فعالیت مشاغل گروه‌های ۲، سه و چهار در شهرهای دارای وضعیت قرمز از نظر شیوع این ویروس از امروز ممنوع است که در این راستا در شهر مشهد به جز واحدهای عرضه مایحتاج ضروری مردم و واحدهای خدماتی در بخشهای مختلف، باقی صنوف مجاز به فعالیت نیستند.
طبق بازدید میدانی خبرنگار ایرنا در مشهد، در اولین روز اجرای این طرح در بیشتر بولوارها و خیابانهای اصلی هسته مرکزی شهر کرکره اصناف غیرضروری پایین کشیده شده ‌بود و تنها داروخانه‌ها و مراکز عرضه مواد غذایی فعال بودند.
پاساژها و مراکز تجاری نیز تعطیل بودند و در مراکز اصلی شهر این طرح به خوبی اجرا شده ‌بود اما در کوچه‌های فرعی همین محدوده اثری از این طرح نبود.
بنگاه‌های معاملات املاک، آرایشگاه‌ها،خرازی‌ها، فروشندگان لوازم تحریر و دیگر اصنافی که باید از امروز تعطیل باشند در کوچه ‌پس کوچه‌های فرعی شهر مشهد مشغول فعالیت هستند.
البته در برخی مناطق پرازدحام شهر نظیر چهارراه ابوطالب نیز اصناف غیرضروری در حاشیه خیابانهای اصلی به صورت نیمه‌باز و با کرکره تا نیمه کشیده شده مشغول فعالیت بودند.
در مجموع در اولین روز اجرای این طرح در کلانشهر مشهد، بسیاری از اصناف بویژه در هسته مرکزی شهر که بیشتر زیر ذره‌بین بازرسی‌هاست، این طرح را رعایت کردند اما در برخی نقاط نیز اصناف همچنان فعال بودند.
مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد گفت: در اجرای این طرح، نانوایی‌ها، سوپرمارکتها، فروشندگان میوه و سبزی، مواد پروتئینی، تجهیزات پزشکی، لوازم بهداشتی و شوینده، عینک سازان، فروشندگان گیاهان دارویی، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، همچنین واحدهای خدماتی شامل خشکشویی‌ها، واحدهای تعمیر خودرو، الکترومکانیک و تلفن همراه، فروشندگان لوازم خانگی، رایانه، مصالح ساختمانی، لوله و پروفیل، شوفاژ و تهویه، لوله بازکنی و قفل و کلیدسازی، آهنگران و صنوفی که در بخش ارایه خدمات و تعمیرات هستند، مجاز به فعالیت بدون محدودیت می‌باشند.
امیر دلداری افزود: فروشندگان لوازم آرایشی، خرازی‌ها، فروشندگان کتاب و لوازم تحریر، فرش و موکت، بستنی و فالوده، پوشاک و فروش فیلم و عکس، مبل و صندلی، دوچرخه و موتورسیکلت، تایپ و تکثیر، مشاوران املاک و فروشندگانی از این دست که جزو مشاغل گروه ۲ و سه محسوب می‌شوند، ممنوعیت فعالیت دارند و اگر این واحدها در فروشگاه‌های زنجیره‌ای نیز مستقر باشند، فعالیت آنها همچنان ممنوع است.
وی ادامه داد: در این مدت رستوران‌ها، پیتزافروشی‌ها، سفره‌خانه‌های سنتی، آبمیوه فروشی‌ها باید به صورت بیرون بر فعالیت داشته باشند و فعالیت پاساژها و مجتمع‌های تجاری ممنوع است.

مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد گفت: بخش حمل و نقل درون شهری از قبیل آژانس‌ها، چاپخانه‌ها، فروشندگان جراید، ارایه دهندگان فیلم و کافی نت‌ها مجاز به فعالیت هستند.
وی افزود: ستاد ملی مقابله با کرونا هر دو هفته یکبار وضعیت شهرها را از نظر میزان شیوع بیماری کووید ۱۹ بررسی و آنها را در دسته‌های سیاه، قرمز، نارنجی، زرد و سفید قرار می‌دهد که هم اینک براساس این تقسیم بندی مشهد در وضعیت قرمز قرار دارد.
دلداری ادامه داد: صنوفی که در دو هفته آتی مجاز به فعالیت هستند باید پروتکلهای بهداشتی را به طور کامل رعایت کرده و در سامانه وزارت بهداشت ثبت نام و کد "کی.یو.آر" را گرفته باشند و در صورت عدم رعایت این موارد از فعالیت آنها جلوگیری خواهد شد.
ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاه در همه جهان منتشر شد به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ ( فوریه ۲۰۲۰)  بروز همه گیری جهانی این بیماری را تایید کرد.
بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها تاکنون حدود ۵۸ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از یک میلیون و ۳۸۰هزار نفر نیز در جهان بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند. ایران از نظر تعداد فوت کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت نهمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک، انگلیس، ایتالیا، فرانسه و اسپانیا بیش از ایران بوده است.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علایم بیماری کووید۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به این ویروس دچار بیماری خفیف می شوند.

براساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۸۴۱ هزار و ۳۰۸ نفر در ایران به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۴۳۱ تن از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان این بیماری در کشور به ۴۴ هزار و ۳۲۷ تن رسیده است.

همچنین تاکنون ۵۹۶ هزار و ۱۳۶ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha