بازار شیراز در سومین روز از اجرای محدودیتهای کرونایی شاهد تعطیلی مشاغل گروه ۲، سه و چهار بود و به جز مشاغل گروه یک که ضروری هستند مابقی مشاغل فعالیت خود را تعطیل کردند.
در این میان برخی مشاغل غیر ضروری که باید تعطیل باشند با ترفندهایی از جمله نیمه باز گذاشتن واحد صنفی یا استفاده از در پشتی،همچنان به فعالیت خود ادامه میدهند.
در برخی نقاط حاشیهای شهر شیراز انگار خبری از اجرای محدودیتها نیست و به دلیل اینکه بازرسان حضور کمتری در این نقاط دارند فعالیت اصناف غیرضرور ادامه دارد.
البته برخی اصناف این روزها ابتکار به خرج دادند و از طریق پیک به صورت غیرحضوری خدمات ارایه میدهند.
گذر از راههای بدون پلیس
در حالی که ورود خودروهای غیربومی به شیراز ممنوع است و در مبادی اصلی ورودی شهر، پلیس نظارت لازم و اعمال قانون را انجام میدهد اما برخی از متخلفان راههای فرعی برای فرار از محدودیتها انتخاب کردهاند و از راه فرعی بدون هیچ ترس و واهمهای رفت و آمد میکنند.
به عنوان مثال برخی از شهروندان به جای عبور از پلیسراه شیراز – اصفهان از مسیر خرامه وارد کلانشهر شیراز میشوند و محدودیتی پیشروی آنان برای ورود به شیراز از محله سعدی نیست.
همچنین روز یکشنبه دوم آذر به دلیل بارش باران در برخی از ساعات در مبادی ورودی اصلی نیز سختگیریهای لازم برای ورود خودروهای غیربومی صورت نمیگرفت.
کاهش ترافیک و رفت و آمدهای شبانه
شیراز یکشنبه شب دوم آذر نیز خلوت بود و از ساعت ۲۱ تا چهار صبح خودرویی در خیابان رفت و آمد نمیکرد هرچند که تعداد اندکی تابع محدودیتهای تردد نبودند.
پوشاندن پلاک خودرو و عبور از مسیرهای بدون دوربین تکنیک و ترفند متخلفان برای ترددهای درون شهری در ساعت ممنوعیت تردد است.
شیراز این روزها تنها شبهای خلوتی ندارد بلکه روزهای آن نیز خلوتتر شده و ترافیک در بسیاری از نقاط کاهش یافته است.
بررسیهای خبرنگار ایرنا از سایر شهرستانهای استان فارس نیز حاکی از پایبندی بیشتر مردم به اجرای طرح جامع محدودیتهای کرونایی است.
بنا به اعلام مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در شهرستانهای قرمز کرونایی از یکم آذرماه ۹۹ به مدت ۲ هفته مشاغل سطح ۲، ۳ و ۴ تعطیل شدند و تنها یک سوم کارمندان در محل کار حضور پیدا کردند.
همچنین در شهرستانهای نارنجی مشاغل سطح ۳ و ۴ تعطیل هستند و ۵۰ درصد کارمندان ادارات در محل کار حضور پیدا کردند. در شهرستانهای زرد نیز مشاغل سطح چهار تعطیل هستند و دو سوم کارکنان ادارات به مردم خدمات ارایه میدهند.
در شهرستانهای دارای وضعیت قرمز تنها مشاغل سطح یک اجازه فعالیت دارند که این مشاغل شامل کارخانههای تولیدی، مراکز صنعتی و معدنی، کشاورزی، شیلات و خدمات وابسته، مراکز زیرساختی و حیاتی، مراکز تأمین و توزیع آب، برق، گاز، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیتهای تصفیه تهویه هوا، پالایشگاهها و جایگاههای عرضه سوخت، حمل و نقل عمومی کالا و مسافر برون شهری شامل ریلی، هوایی، جادهای و دریایی، حمل و نقل عمومی درون شهری، ادارات و مراکز نظامی، انتظامی و امنیتی، امدادی و ستادی هستند.
فروشگاههای زنجیرهای، سوپرمارکتها، میوهفروشیها و سبزی فروشیها، میادین میوه و ترهبار، مراکز تولید، نگهداری، توزیع و فروش محصولات غذایی و خدمات وابسته، مراکز تولید و عرضه فرآوردههای لبنی، نانوایی (تولید فرآوردههای نانوایی)، مراکز بهداشتی، درمانی، امدادی، اورژانس و تامین آمبولانس دولتی و خصوصی، داروخانهها، مراکز و فروشگاههای دامپزشکی، پخش دارو، عطاری و داروهای سنتی و مراکز تهیه، تولید و توزیع مواد غذایی آماده و بیرونبر از دیگر مراکزی هستند که به فعالیت خود ادامه خواهند داد.
از دیگر مشاغل گروه یک میتوان به خدمات اچراتورهای ارتباطی، خدمات الکترونیک و فعالیتهای پستی، شرکتهای خدمات اینترنتی (اعم از تامین کنندگان اینترنت، فروشگاههای اینترنتی و شرکتهای خدماتی مبتنی بر اینترنت)، رسانههای مکتوب و برخط و مشاغل مشابه، مراکز نگهداری و خدماتی سالمندان، معلولین، جانبازان، مراکز توانبخشی، و مراقبتی، آسایشگاهها، تعمیرگاههای انواع قطعات و لوازم یدکی، فروشگاههای انواع مصالح ساختمانی و آهنآلات، کارگاههای صنعتی (مانند جوشکاری و تراشکاری و مشابه آن)، چاپخانهها، خشکشوییها و آرامستانها اشاره کرد.
نظر شما