کنترل شیوع کرونا و موفقیت اجرای طرح محدودیتهای جدید، بیش از هرچیز نیازمند همکاری مسئولان و مردم و حضور جدی آنان در صحنه است که در همین رابطه با دستور معاون توسعه و مدیریت منابع استاندار قم مرخصی مدیران دستگاههای دولتی در زمان اجرای طرح محدودیت کرونایی لغو شد.
محمد رضا گروسی در این زمینه افزود: همچنین در این مدت کارکنان ادارات ضروری مانند دستگاههای خدماترسان امدادی همچون؛ آب، برق، گاز و نظایر آن باید به نصف کاهش یابد.
وی اظهار داشت: کارکنان دستگاههایی که فعالیت شان غیر ضروری به شمار می رود باید به صورت یک سوم در محل کار حاضر باشند.
وی گفت: در مدت اجرای دو هفته ای محدودیت های کرونایی مردم از مراجعه غیرضروری به بانکها یا هر دستگاه دیگر خودداری کنند تا شیوع بیماری کرونا کاهش یابد.
لزوم تعامل و همکاری خانوادهها با گروههای بسیجی
فرماندار قم نیز تحقق اهداف طرح شهید سلیمانی را در گرو همکاری خانوادهها با گروههای جهادی و بسیجی در شناسایی سریع مبتلایان به کرونا در محلهها دانست.
مرتضی حیدری گفت: اجرای کامل و دقیق این طرح نیازمند ابتکار عمل و خلاقیت گروههای بسیجی و جهادی در تعامل با خانوادههای مبتلا به کرونا که شناسایی نشده اند و یا نسبت به دستورالعملهای بهداشتی در محل سکونت خود توجه زیادی ندارند، است.
وی افزود: بدون شک بسیج با اتکا به ظرفیت جوانان و قشرهای مختلف مردم در هر مسیری قدم بگذارد و وارد میدان شود، شاهد رشد و شکوفایی و خدمت رسانی گسترده بوده ایم و امیدواریم در اجرای این طرح نیز سربلند باشد و بتواند گامهای موثری در جهت مقابله با کرونا و قطع زنجیره این ویروس بردارد.
در طرح شهید سپهبد قاسم سلیمانی که از روز نخست اجرای محدودیتها در قم آغاز شده و به مدت دو هفته ادامه دارد، نیروهای بسیجی سیصد پایگاه بسیج با همکاری مراکز درمانی قم مدیریت و کنترل شیوع کرونا به شیوه محله وخانواده محور را دنبال میکنند.
لزوم همراهی اصناف برای کنترل کرونا
معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استانداری قم نیز با اشاره به اجرای طرح ملی مدیریت جامع تجمع ها و ترددها در این استان گفت: در موضوع تردد وسایل نقلیه در قم مشکل خاصی نداریم و باید بیشتر وقت را بر روی اصناف بگذاریم و آنها را به مسیر اجرای این طرح هدایت کنیم.
بیژن سلیمان پور اتخاذ شیوه و روش های ایجابی را به منظور تشویق و ترغیب مردم به منظور همراهی با این طرح ضروری دانست و گفت: ۹۰ درصد وقت ما برای اجرای طرح باید به قدردانی و تشکر از کسانی که مقررات و پروتکل ها را رعایت می کنند اختصاص یابد.
وی همچنین حفظ سلامتی و محافظت از جان مردم را در کنار مسائل کلان دفاعی و نظامی کشور از اولویت های نظام اسلامی خواند و گفت: باید بیشترین وقت و انرژی را در این زمینه مصرف کنیم چرا که اگر راستگو باشیم و مردم به ما اعتماد کنند قطعا کمک خواهند کرد.
وی طرح هایی که برای کنترل کرونا آغاز شده را نوید بخش تحول در رفتار افراد جامعه و اقناع افکار عمومی دانست و گفت: مردم به این نتیجه رسیدند که باید با هماهنگی و تعامل با یکدیگر این مرحله را پیش ببریم و آثار و مخاطره های این بیماری را کاهش دهیم.
بازرسیها به صورت مستمر ادامه دارد
مدیرکل مدیریت بحران استانداری قم نیز اظهار داشت: بازرسان دستگاه های نظارتی قم از آغاز اجرای طرح جامع مدیریت تجمع ها، بازرسی از مراکز مختلف را به جد در دستور کار خود قرار دادند.
محسن اوروجی همچنین افزود: برغم بسته نبودن خروجی های قم ولی با توجه به وضعیت قرمز کرونایی در این استان هر خودرویی که از قم به استان های دیگر برود جریمه خواهد شد.
وی بیان کرد: باید در خصوص اصناف در رَسته های چهارگانه به مردم اطلاع رسانی شود چرا که این موضوع در بازرسی ها بیشترین وقت را می گیرد.
پلمب بدون اغماض اصناف غیرضرور در قم
در ادامه نظارت بر اجرای محدودیت های کرونایی یک واحد طباخی به دلیل پذیرش مشتری و عدم رعایت شیوه نامه های بهداشتی پلمب شد.
همچنین یک استخر شنا که بدون توجه به شرایط کنونی و محدودیت های اعلام شده اقدام به فعالیت کرده بود توسط بازرسان مرکز بهداشت پلمب و از فعالیت آن جلوگیری شد.
بازرسان دستگاههای مختلف با تشکیل تیمهای مشترک به صورت شبانه روز بر نحوه اجرای طرح جامع محدودیتهای کرونایی در استان قم نظارت دارند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف برابر قانون با متخلفان برخورد میکنند.
اعمال محدودیت برای پلاکهای غیربومی در قم
سرهنگ حمید عرب، رییس پلیس راهور شهرستان قم نیز گفت: فعلا در سطح شهر قم اعمال قانون تردد پلاکهای غیر بومی انجام نمیشود، اما در آینده نزدیک کسانی که پلاک آنها برای قم نیست باید آن را اصلاح کنند، فعلا در این مورد تنها تذکر لسانی داده شده و از طریق دوربین نیز جریمه صورت نمیگیرد.
۱۱ بیمار کرونایی دیگر درقم جان باختند
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۱ بیمار کرونا مثبت دراین استان جان خود را از دست دادند.
محمدرضا قدیر در این رابطه اظهار داشت: دراین مدت ۷۲ تن با تشخیص احتمالی و مشکوک به کرونا توسط اورژانس مراکز درمانی قم پذیرش که ۵۸ تن بستری شدند.
وی اظهار داشت: همچنین در این مدت ۵۷ بیمار کرونایی نیز پس از بهبودی از مراکز درمانی ترخیص شدند.
وی گفت: درحال حاضر ۴۶۳ تن نیز مشکوک به کرونا در بیمارستانهای قم بستری هستند که حال ۱۱۷ تن آنان وخیم است.
قم در حال حاضر جز شهرهای با وضعیت قرمز کرونایی به شمار می آید و محدودیت ها نیز متناسب با همین شرایط در این استان اعمال شده است.
«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» ۲۴ آذر ۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هر گونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هر گونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن(ع) در شهرک امام حسن(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی(بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ آباد، پردیس در پردیسان، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد و بعثت در نیروگاه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.
نظر شما