سید جالاالدین بطحایی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: تاکنون ۷۲۸ فرد مبتلا به ایدز در همدان شناسایی و اطلاعات آنها ثبت شده است و از این تعداد ۳۲۳ تن فوت کردند.
وی اضافه کرد: از ۳۸۵ بیمار ایدزی باقی مانده نیز ۷۵ درصد دارای پرونده فعال بوده و با مراجعه به مراکز و پایگاه های مشاوره بیماری های رفتاری موجود در این استان خدمات مورد نیاز را دریافت می کنند.
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: ۸۸ درصد معادل ۲۵۴ تن از مبتلایان به ایدز تحت درمان بوده و به صورت مستمر ارزیابی و کنترل شده و خدمات مورد نیاز به آنها ارائه میشود.
بطحائی اظهار داشت: بیشترین میزان مبتلایان به ایدز مربوط به شهرستان همدان با ۴۱۱ مورد، ملایر با ۹۳ و نهاوند بوده که علت فراوانی آمار مبتلایان در این سه شهرستان بالا بودن شمار جمعیت آنها است.
وی بیان کرد: از نظر جنسیت ۸۲ درصد مبتلایان به ایدز در استان همدان مرد و مابقی زن هستند و علت فراوانی مبتلایان مرد نیز بالا بودن گرایش آنها نسبت به بانوان به تزریق مواد مخدر است.
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: با وجود اینکه تعدادی از افراد از طریق روابط ناسالم به ایدز میتلا شدند اما همچنان اعتیاد تزریقی در صدر قرار دارد.
بطحائی با بیان اینکه در سالهای اخیر نقش روابط ناسالم در ابتلا به ایدز رو به افزایش بوده گفت: ۳۵ نفر در سال گذشته از طریق مسائل جنسی به ایدز مبتلا شدند.
وی اظهار داشت: اپیدمی ویروس کرونا شناسایی بیماران جدید مبتلا به اچ.آی.وی را نیز تحت شعاع قرار داده است اما به بیماران قدیمی برای دریافت خدمات و داروی مورد نیاز فراخوان داده شده است.
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: همه ساله اول ماه دسامبر مصادف با ۱۱ آذر روز جهانی ایدز برنامه هایی برگزار می شود که در کشورمان برای اطلاع رسانی بهتر این ویروس برنامه ها به مدت یک هفته ادامه دارد.
بطحائی ادامه داد: شعار امسال روز جهانی ایدز «همبستگی جهانی، مسوولیت مشترک» است و در این هفته برنامههایی با عنوان افزایش تابآوری سازمانی و افزایش دسترسی به خدمات و اطلاعات در شرایط بحران، خانواده و اچ.آی.وی، رسانه و اچ.آی.وی، جوانان و نوجوانان اچ.آی.وی، مسوولیت اجتماعی اچ.آی.وی، نقش سازمانها و اچ.آی.وی به صورت مجازی برگزار میشود.
وی افزود: هدف از پیش بینی برنامههایی برای این هفته، اطلاعرسانی دقیق درباره اچ.آی.وی و اهمیت پیشگیری از آن، جلب حمایت سیاستگذاران و سازمانهای مردم نهاد، افزایش همکاری بین بخشی، بیان اقدامات و دستاوردها و چالشهای پیش روی برنامه اچ.آی.وی، جلب مشارکت انجمن های غیردولتی و مردم در برنامه های اچ.آی.وی ایدز است.
وی ابراز امیدواری کرد: با همکاری سازمان های مردم نهاد انگ تبعیض از روی مبتلایان به اچ.آی.وی ایدز برداشته شود چراکه برخی به این افراد به عنوان بیماران خاص نگاه کرده و به مبتلایان انگ تبعیض می زنند.
نظر شما