مریم جعفری روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: نگرانی از طرد و نفی کردن بانوان توسط خانواده، والدین، همسر و فرزندان از مهمترین علل پنهان کاری و مراجعه نکردن زنان برای انجام تست اچ.آی.وی است.
وی بیان کرد: بیشتر بانوان به علت مبتلا بودن همسرشان به ایدز دچار بیماری شدند چرا که همسرشان به علت اعتیاد یا رفتارهای پرخطر و ناسالم به ایدز مبتلا شده و این موضوع را از اعضای خانواده به ویژه همسرشان پنهان کردند.
کارشناس برنامه اچ.آی.وی (ایدز) مرکز بهداشت همدان ادامه داد: این در حالیست که در صورت مراجعه به هنگام به مراکز مشاوره و دریافت و مصرف به هنگام داروی تجویز شده می توان از انتقال ویروس از شوهر به زن جلوگیری کرد.
جعفری بیان کرد: مراکز بهداشتی روشهای درمانی را درباره زوجهای باردار مبتلا به این ویروس در پیش گرفتند که منجر به تولد نوزادان سالم از این افراد شد بنابراین میتوان درباره زنان دارای همسر مبتلا به اچ.آی.وی ایدز شیوه هایی را برای پیشگیری از انتقال ویروس در پیش گرفت.
وی یادآوری کرد: تست اچ.آی.وی برای گروههای در معرض خطر از جمله ۲۵۳ کودک کار همدان در سال گذشته صورت گرفت که نمونه مثبتی گزارش نشد همچنین با معرفی افراد بیسرپرست و بدسرپرست از سوی بهزیستی، تستهای لازم از آنها انجام میشود.
کارشناس برنامه اچ.آی.وی (ایدز) مرکز بهداشت همدان اظهار داشت: انجام تست از مراجعان به کمپ های ترک اعتیاد نیز از برنامه های مستمر معاونت بهداشتی شهرستان همدان است و ۱۲ کمپ زیر پوشش قرار دارند.
جعفری با بیان اینکه از نظر تجهیزات مراکز معاونت بهداشتی کمبودی ندارند خواستار تامین «رپید تست» برای شناسایی بیشتر و سریع تر مبتلایان به اچ.آی.وی مراجعه کننده به کمپ ها، گرمخانه و مراکز و درمانگاه ها شد.
وی خاطرنشان کرد: ۴۱۳ فرد مبتلا به اچ.آی.وی ایدز (از سال ۷۶ تاکنون) در شهرستان همدان شناسایی شدند که از این تعداد ۱۹۱ تن فوت کردند.
جعفری گفت: هم اینک ۲۲۲ بیمار مبتلا به ایدز واجد شرایط دریافت خدمات هستند که ۱۷۴ نفر نسبت به دریافت خدمات اقدام کرده و ۴۸ نفر هم پایبندی به انجام فرایند درمان ندارند.
تاکنون ۷۲۸ فرد مبتلا به ایدز در استان همدان شناسایی و اطلاعات آنها ثبت شده است که ۳۲۳ نفر از این تعداد تاکنون فوت کرده اند.
نظر شما