کشورهای فرامنطقه‌ای ۶۰۰ مایل از مرزهای ایران فاصله گرفته‌اند

بندرعباس - ایرنا - فرمانده ناوگان جنوب نداجا گفت: شناورهای رزمی کشورهای فرامنطقه‌ای پس از اجرای سیاست‌های فرماندهی کل قوا مبنی بر حضور مقتدرانه در دریا برای حفظ منافع کشور و با استقرار این نیرو در جاسک، حضور در آب‌های دوردست و انجام گشت‌های منظم دریایی ۶۰۰ مایل از مرزهای کشور فاصله گرفته‌اند.

امیردریادار آریا شفقت رودسری روزچهارشنبه در نشست خبری به مناسبت هفتم آذر، روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: همچنین شمار ناوهای فرامنطقه ای در این سال‌ها که حضور و اقتدار جمهوری اسلامی ایران در آب‌های دور و نزدیک بیشتر شده رو به کاهش گذرده است.

وی اشاره کرد: چنانچه حضور ناوهای فرامنطقه‌ای در خلیج فارس در بازه زمانی چندسال اخیر مقایسه شود این امر به خوبی آشکار می‌شود.

فرمانده ناوگان جنوب نداجا افزود: اکنون نظامی دریایی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به درجه ای از خود اتکایی رسیده که همه تجهیزها و وسایل مورد نیاز در کشور ساخته می‌شود و این به خودی خود برای دشمنان بازدارنده است.

امیردریادار شفقت رودسری بیان داشت: چنانچه تجهیزهای مورد نیاز نیروهای مسلح هر کشوری از کشور دیگری خریداری شود ممکن است فروشنده در زمان نیاز خریدار تجهیزها را در اختیار قرارندهد و از طرف دیگر فروشنده از جزییات وسایل فروخته شده و توان آن‌ها آگاهی کامل دارد.

وی اضافه کرد: شماری از تجهیزهای بومی ساخته شده بدست متخصصان کشور به ناوگان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در چند روز دیگر به این نیرو می‌پیوندد.

فرمانده ناوگان مقدم جنوب نداجا خاطر نشان کرد: ساخت این وسایل در کشور علاوه‌بر مزیت های گفته شده موجب کاهش هزینه شده و نشانه بلوغ و توان و اراده متخصصان ایران اسلامی در حوزه دریاست و از طرف دیگر جذب، تربیت و آموزش نیروی انسانی در درون کشور انجام می‌شود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص جزییات افزوده شدن تجهزهای جدید به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در بندرعباس گفت: تعداد و نوع این تجهیزات در هفت آذر اعلام می‌شود و کارهای ساخت شناور آموزشی انجام شده که در آینده نزدیک در خصوص آن اطلاع رسانی خواهد شد.

امیردریادار شفقت رودسری یادآور شد: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و به خصوص نیروی دریایی راهبردی ارتش همیشه خود را برای دفاع از کشور آماده نگه می‌دارد و اگر دشمن فکر تجاوز به این آب و خاک را در سرداشته باشد به شدت پشیمان می‌شود.

فرمانده ناوگان مقدم جنوب نداجا عنوان کرد: کشورهای منطقه هم بدانند نیرویی که می‌تواند امنیت پایدار در منطقه ایجاد کند خود کشورهای منطقه‌اند که برای رسیدن به این منظور بایستی تعامل، همبستگی داشته باشند و حضور نیروهای فرامنطقه‌ای نمی‌تواند کمک کننده باشد.

بیمارستان نیروی دریایی دربندرعباس درمرحله نصب تجهیزات است

امیردریادار شقفت رودسری بیان داشت: بیمارستان نیروی دریایی بندرعباس دارای ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی بوده و اکنون در مرحله نصب تجهیزها قرار دارد.

وی ادامه داد: چنانچه مسوولان واگذار کننده تجهیزها همکاری لازم داشته باشند این بیمارستان سریع‌تر برای استفاده مردم آماده می‌شود.

فرمانده ناوگان مقدم جنوب نداجا در بخش دیگری از سخنان خود اشاره کرد: نیروی دریایی ارتش در زمینه مردم یاری هم فعالیت دارد و در زمان کرونا نسبت به گندزدایی و ضدعفونی شهرها و ایجاد نقاهتگاه و در اختیار گذاردن وسایل بیمارستان‌های خود به نظام سلامت کشور اقدام کرد.

وی بیان داشت: در روزهای گذشته نیز یکی از پرسنل درمان نیروی دریایی ارتش در بندرعباس به درجه رفیع شهادت نایل آمد.

سکوهای نفتی البکر و الامیه به‌عنوان دژی محکم برای نیروی دریایی رژیم بعث صدام بود که از این راه کشتی های تجاری و نفتکش ایران را مورد حمله قرار می‌دادند و در این شرایط تصمیم گرفته شد این سکوها درهم شکسته شود.

دشمن بعثی با بسیج کامل نیروی دریایی و هوایی خود از پایانه‌های صادرات نفتی خود مراقبت می‌کرد در این شرایط سپید جامگان نیروی دریایی در ششم آذر ۱۳۵۹، به این سکوها تاختند و با همکاری تیزپروازان نیروی هوایی ارتش، ضمن وارد آوردن ضربه‌های کوبنده بر پیکره نیروی دریایی و هوایی دشمن، بیش از دو سوم این پایانه‌ها را منهدم و پرچم پرافتخار جمهوری اسلامی ایران را بر مرتفع‌ترین دکل این پایانه‌ها به اهتزاز در آوردند.

در این نبرد دریایی سخت، ۲ فروند ناوچه موشک‌انداز از نوع اوزا و ۱۳ فروند از هواپیماهای جنگنده دشمن در قعر آبهای خلیج فارس غرق شد و علاوه براین نیز تعدادی از تکاوران دریایی رژیم بعث صدام کشته و تعدادی نیز به اسارت در آمدند.

دشمن بعثی برای جبران این شکست‌ها در شب هفتم آذر ۱۳۵۹، با اعزام تعدادی شناور جنگی از طریق بندر نظامی ام القصر در خور عبدالله، سعی در باز پس‌گیری پایانه‌ها کرد که در این مصاف، یک فروند از شناورهای آنها غرق و ۲ فروند صدمه دید و بقیه از صحنه عملیات گریخته و به ام القصر بازگشتند.

در سپیده دم هفتم آذر ۱۳۵۹، دشمن با همه قوا از هوا و دریا با برخورداری از پشتیبانی لجستیکی و اطلاعاتی کشورهای منطقه و آواکس‌ها و ماهواره‌های کشورهای استکباری و یاری گرفتن از تأسیسات نظامی ساحلی کشورهای نزدیک صحنه عملیات، بار دیگر در صدد باز پس گیری این پایانه ها برآمد اما در یک مصاف نابرابر ناوچه پیکان به تنهایی توانست تعداد دیگری از کشتی‌ها و هواپیماهایی آنها را از صحنه عملیات خارج کند.

سرانجام دلاورمردان آخرین گلوله‌های خود را به سوی دشمن نشانه می‌رفتند، ناوچه پیکان مورد اصابت چند موشک قرار گرفت و با نیروهای شجاع خود در شمال خلیج فارس در دل آبهای گرم و نیلگون آن جای گرفت و صفحه زرین دیگری بر تاریخ نبردهای دریایی کشور افزوده شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha