حامد شجاعی در یادداشت روز پنجشنبه خود چنین آورده است : تابستان امسال وزات نیرو به منظور مدیریت تقاضا و بهیینه سازی مصرف طرح برق امید را در کشور کلید زد.
برق امید درافق پیش رو می خواهد با استفاده از مولفه های انگیزشی و ترغیبی زمینه ساز توسعه و گسترش فرهنگ مصرف بهینه برق در شاخه های غیرمولد و انتقال آن به سمت وسوی صنعت و تولید به عنوان نیاز اساسی کشور برای اشتغال زایی و کاهش اثرات تحریم باشد.
پیاده سازی و اجرای موفق این طرح می تواند با به حرکت در آوردن چرخ صنعت، چراغ قرمز اقتصاد کشور را سبز نماید، اما قطعا همکاری مشترکین خانگی دراین بین در بهبود بهرهوری انرژی و در نتیجه شاخصهای زیست محیطی اثرگذار خواهدبود.
برق امید، توسعه ملی و رفاه اجتماعی را به دنبال خواهدداشت، چرا که در صورت مدیریت صحیح مصرف انرژی برق توسط مشترکان خانگی ، هزینه های صنعت برق کاهش یافته و دولت می تواند برای تامین برق در مناطق کم برخوردار یا نوسازی و بهسازی شبکه توزیع سرمایه گذاری نماید.
اما دراین راستا نباید از ظرفیت رسانه ها و شبکه های اجتماعی برای آگاه سازی مشترکان غافل شد. چرا که نظام رسانهای دیجیتال مبتنی بر بازار، با گسترش روزافزون تکنولوژی، جایگاه خود را مستحکمتر میکند و در نهایت به سمت بازار پیچیدهای حرکت خواهد کرد که متکی بر حاکمیت مصرفکننده است.
تعامل مشترکین خانگی با صنعت برق ، در زمان پیک بار با رعایت الگوی مصرف انرژی برق باعث ذخیره انرژی و منابع خواهد شد که کاهش هزینه ها را نیز به دنبال خواهدداشت.
به هر حال اگر فرهنگ مدیریت مصرف انرژی در جامعه نهادینه شود نیاز به اجرای این چنین طرح ها نیست .
اما با همه تلاش ها و زحمات مجموعه تلاش گران خاموش صنعت برق هنوز هستند کسانی که رعایت الگوی مصرف را به سخره گرفتند و با ادعای اینکه هزینه اش را پرداخت می کنیم فرهنگ مصرف بی رویه انرژی برق را در کارنامه خود رقم زدند.
هرچند که طرح برق امید پاداش همکاری مشترکان کم مصرف است، اما در مقابل صعود پلکانی هزینه برق مصرفی خانوارها که از حد معمول تجاوز می کند به عنوان جریمه شاید ترمز مصرف بی رویه را بکشد.
در هر حال آنچه مسلم است تدبیر دولت دوازدهم در صنعت برق روشنای امید خانوارهای ایران اسلامی خواهد بود که برای توسعه و آبادانی کشور لازم است و برای اجرای آن نیازمند عزم و مدیریت همگانی است.
نظر شما