نوید رایگان شدن مصرف برق برای مشترکان کم مصرف با نام برق امید، بارقه امیدی بود که در گام دوم انقلاب با تدبیر دولت دوازدهم در دل خانوارهای کم مصرف به ویژه مشترکان مناطق روستایی دمیده شد.
در روزهایی که تامین معیشت یکی از دل نگرانی های اصلی خانوارها است برداشتن قدمی در جهت کاهش هزینه های خانوار گامی مثبت و امیدبخش تلقی میشود.
طرح برق امید از آبان ماه سال گذشته به همت وزارت نیرو در کشور کلید خورد و بر این اساس مشترکین کم مصرف از ١٠٠ درصد تخفیف هزینه برق برخوردار می شوند.
طرح برق امید تدبیر دولت در جهت منافع ملی و توسعه اقتصادی کشور با هدف مدیریت عرضه و تقاضااست که با استفاده از مولفه های تشویقی زمینه ساز توسعه و گسترش فرهنگ مصرف بهینه برق و رونق تولیدو گردش چرخه اقتصاد کشور در شرایط تحریم حاکم برکشور خواهد بود.
پیاده سازی دقیق و اجرای موفق این طرح در راستای تحقق شعار سال (تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها) با رونق تولید در صنعت و اشتغال جوانان متخصص و کارآمد چراغ قرمز اقتصاد را سبز خواهد کرد که، قطعا همکاری مشترکین خانگی در بهبود بهرهوری انرژی و روشن شدن چراغی دیگر موثر است.
طرح برق امید، زمینه ساز، توسعه ملی و رفاه اجتماعی کشور خواهد بود، چرا که با مدیریت صحیح مصرف انرژی برق توسط مشترکان خانگی، هزینه های صنعت برق کاهش یافته و دولت می تواند برای تامین برق در مناطق کم برخوردار یا نوسازی و بهسازی شبکه توزیع سرمایه گذاری نماید.
به گفته مسئولان صنعت برق استان کرمان، در طرح برق امید مشترکان برق به سه دسته کم مصرف، خوش مصرف و پر مصرف تقسیم می شوندکه الگوی کممصرفی برای هر دسته از مشترکان متناسب با منطقه جغرافیایی و همچنین ماههای گرم و غیرگرم تعریف میشود.
براین اساس حدود ۲۷۳ هزار مشترک کم مصرف، ۵۱۶ هزار مشترک خوش مصرف و ۲۳۴ هزار مشترک با مصرف زیاد در استان وجود دارد و مشترکان با مصرف برق بالا اگر تا ۶ ماه مصرف برق خود را کاهش ندهند با ۱۰ درصد جریمه در هزینه برق مواجه می شوند.
تداوم این طرح پویا و اثربخش، نیازمند توسعه راهکارهای مدیریت مصرف و استفاده بهینه از انرژی برق است که باوضع قوانین و اصلاحات سازوکاری برای مصرفکنندگان سبب خواهد شد تا مشترکان برق خانگی انرژی برق را به درستی استفاده کنند.
به این جهت از طرح «برق امید» به گفته مسئولان صنعت برق به عنوان بازی دو سر سود می توان یاد کرد چراکه مصرف کننده با رعایت قاعده بازی و مصرف بهینه برق خانگی ضمن بهره مندی از تخفیف مشترک کم مصرف، می تواند صنعت برق را در راستای توسعه زیرساخت های شبکه توزیع و تامین منافع ملی یاری رساند.
اما برای اجرای موق این طرح باید ازظرفیت رسانه ها و شبکه های اجتماعی برای آگاه سازی و اطلاع رسانی مشترکان استفاده کرد. ، چرا که نظام رسانهای دیجیتال یا شبکه های اجتماعی حاکم در جامعه امروز ابزار قوی برای اطلاع رسانی می باشد که نباید از این پتانسیل و ظرفیت رسانه ای غافل شد .
از طرف دیگر شاید برگزاری همایش ها نظیراستارتآپهای صنعت برق با حضور اساتید دانشگاه و نخبگان با موضوع ارائه راهکارها برای مدیریت مصرف مشترکان خانگی نظیر طرح انرژی به کاشانه بانوان خانه دار یا انرژی پویان (دانش آموزان) و کودکان حافظ انرژی که در شمال استان کرمان انجام میشود به اجرای صحیح این طرح کمک خواهد کرد.
اما با همه تلاش ها و زحمات مجموعه صنعت برق هنوز مشترکین زیادی هستند که رعایت الگوی مصرف را به سخره گرفتند و با ادعای اینکه هزینه اش را پرداخت می کنیم فرهنگ مصرف بی رویه انرژی برق را در کارنامه خود رقم زدند.
هرچند که طرح برق امید پاداش همکاری مشترکان کم مصرف است، اما در مقابل صعود پلکانی هزینه برق مصرفی خانوارها که از حد معمول تجاوز می کند به عنوان جریمه شاید ترمز مصرف بی رویه را بکشد.
در هر حال آنچه مسلم است تدبیر دولت دوازدهم در صنعت برق روشنای امید خانوارهای ایران اسلامی خواهد بود که برای توسعه و آبادانی کشور لازم است و برای اجرای آن نیازمند عزم و مدیریت همگانی است.
پس با اصلاح الگوی مصرف انرژی برق روشنایی را به یکدیگر هدیه دهیم و با مدیریت صحیح چراغ های شهر را روشن نگه داریم.
* حامد شجاعی فعال رسانه ای و اجتماعی
نظر شما