رتبه‌بندی موسسات قرآنی بر اساس سامانه ملی مدیریت صورت می‌گیرد

تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از مزایای سامانه ملی مدیریت موسسات قرآنی را رصد و رتبه بندی این موسسات دانست.

هفته گذشته سید فخرالدین اسماعیلی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، آموزش و توسعه مشارکت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از راه‌اندازی سامانه ملی مدیریت مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت خبر داد و گفت که سامانه ثبت اطلاعات مؤسسات کشور از پنجم آذرماه آغاز به کار می‌کند.

در مرحله نخست، تمامی اطلاعات مربوط به مؤسسه مانند، مدیرمسئول، مدیرعامل، اعضای هیئت مؤسس، هیئت مدیره، مربیان و بازرسان، اطلاعات مربوط به ساختمان، اساسنامه، استقلال مؤسسه یا وابستگی به مؤسسات دیگر جمع‌آوری می‌شود. در مراحل بعدی سامانه، مسئله نظارت بر موسسات، حمایت‌ها، تسهیلات و فرایندهای آموزش نیز به این سامانه افزوده خواهد شد.

اسماعیلی به خبرنگار معارف ایرنا گفت: نیاز به این سامانه همیشه احساس می شد؛ مخصوصا برای رتبه بندی موسسات تا بتوانیم این موسسات را رصد کنیم. بر اساس یک نظام ارزیابی با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی در حال نهایی کردن شیوه نامه ارزیابی موسسات هستیم، امیدواریم که بتوانیم رتبه بندی موسسات را انجام دهیم و تسهیلات و خدمات بر اساس این رتبه بندی به موسسات اعطا شود.

وی افزود: سال ها بود که نیاز به یک سامانه ای احساس می شد تا بتوانیم مشخصات و پراکندگی تمام موسسات فرهنگی قرآن و عترت کشور و مخاطبان و مربیان آنها را به صورت یکپارچه داشته باشیم. البته منظور از موسسات قرآن و عترت تمام موسساتی است که زیرنظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی فعالیت می کنند تا تمامی مشخصات خود را در این سامانه به ثبت برسانند.

اسماعیلی ادامه داد: این سامانه مبنای تصمیم گیری ها و مجوزهای ما در اعطای پروانه فعالیت در سراسر کشور خواهد بود. البته ما مصوبه ای را گذراندیم که آیین نامه آن نیز به زودی ابلاغ می شود و بر اساس این آیین نامه یک نفر نمی تواند در بیش از یک موسسه مدیر مسئول باشد. لذا باید سامانه ای جامع پیش بینی می شد تا این کدهای ملی را رصد کند و به همین دلیل سازمان دارالقرآن الکریم نیز می تواند این سامانه را رصد کند.

وی افزود: مصوبه دیگر این بود که اکثریت اعضای یک موسسه نمی توانند در موسسه ای دیگر به عنوان اعضای هیئت موسس یا مدیره فعالیت کنند. لذا اطلاعات تمام هیات های موسس را در این سامانه ثبت کردیم. اکنون که در گام های اولیه سامانه هستیم، مشخص شده است که از ۲ هزار و ۵۰۰ موسسه درحدود ۷۰ موسسه، هم از سازمان تبلیغات اسلامی و هم از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز دارند.

اسماعیلی افزود: البته برخی از موسسات زیرنظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شعبه هایی دارند که موسسات سازمان تبلیغات این شعبه ها را ندارند و برای ساماندهی این شعبه ها و تشخیص شعب توانمند و ارزیابی و رتبه بندی موسسات و حمایت بر اساس این رتبه بندی و اعطای تسهیلات بر اساس یک نظام رتبه بندی صحیح نیاز به این سامانه را مشخص می کند.

وی تاکید کرد: در این سامانه حتی اسامی و مشخصات مربیان ثبت می شود و لذا باید به تعداد مربیان کلاس و به تعداد کلاس ها تعدادی قرآن آموز داشته باشیم. در ماه های آینده که نظام آموزش قرآن را مستقر کردیم به ارتقای سطح قرآن آموزان خواهیم پرداخت که بر اساس این کلاس بندی ها مربیان را ارتقا و تسهیلاتی به آنان دهیم و جشنواره هایی ویژه آنان برگزار کنیم که این برنامه ها نیازمند سامانه است.

اسماعیلی ادامه داد: یک دسترسی محدود نیز به اتحادیه موسسات قرآن و عترت کشور داده می شود تا بتوانند از این سامانه استفاده کنند. البته نگاه ما یک نگاه حاکمیتی است ولی دسترسی اتحادیه به سامانه ملی مدیریت موسسات قرآنی در راستای انجام کارهای اجرایی است و جمع آوری و رصد اطلاعات و تصمیم گیری های کلان به عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

مدیرکل دفتر آموزش معاونت قرآن و عترت افزود: موسسات قرآنی به مرور اطلاعات خود را تا ۲۰ آذر ثبت می کنند ولی با توجه به تعطیلات اخیر ثبت نام تا ۲۵ آذر تمدید خواهد شد و از موسسات درخواست داریم تا تمام اطلاعات سامانه را به دقت تکمیل کنند چون ممکن است خدمات جدیدی ارائه شود. مثلا تسهیلات و خدماتی برای مربیان درنظر گرفته شده است.

اسماعیلی اضافه کرد: قبلا تسهیلاتی با چهار درصد کارمزد برای موسسات درنظر گرفته شده بود ولی اکنون تسهیلاتی با کارمزد ۱۲درصد برای موسسات و اشخاصی مانند مربیان در نظر گرفته می شود و مبنای کار ما این سامانه خواهد بود.

وی با اشاره به آغاز ثبت نام آزمون سراسری قرآن و عترت از ابتدی دی ماه گفت: این سامانه با سامانه آزمون قرآن و عترت در ارتباط است و اگر کسی به عنوان قرآن آموز یکی از موسسات در آزمون سراسری قرآن و عترت ثبت نام کند باید از قبل نام موسسه موردنظر در سامانه مدیریت موسسات به ثبت رسیده باشد تا قرآن آموز بتواند در سامانه آزمون ثبت نام کند.

اسماعیلی ادامه داد: تلاش داریم تا نظام ارزیابی مربیان را نیز برای اولین بار ایجاد کنیم. چون در برخی موسسات مربیان قوی داریم . البته این آزمون یکی از شاخص های ارزیابی مربیان است.  اگر قرآن آموزان موفق به ثبت نام نشوند، مربی موردنظر نیز ضرر خواهد کرد درحالی که ما می خواهیم مربیان توانمند را در دوره های تربیت مدرس شرکت دهیم و مربیانی که نیاز به حمایت دارند، در دوره های توانمندسازی شرکت داده شوند که با احصا در این سامانه به راحتی صورت می گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha