مهندس پژمان شهابی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: دیمکاران این استان تاکنون حدود ۴۰ درصد از اراضی را زیر کشت گندم و جو برده اند و در برخی از مناطق به علت نبود بارندگی موثر امکان آماده سازی برای کشت و کار وجود ندارد.
وی افزود: غلات کاران اراضی آبی طبق برنامه کشت پاییزه را به انجام رسانده اند.
وی با بیان اینکه دیمکاران استان برای کشت و کار تا نیمه دی ماه مهلت دارند اظهار داشت: برخی از کشاورزان هم اینک منتظر بارندگی های موثر هستند و بعضا برخی از آنان نیز به اجبار به سمت خشکه کاری و کشت انتظاری می روند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: کشاورزان این استان تا ۱۵ دی ماه مهلت کشت غلات در سطح اراضی را دارند.
به گزارش اداره کل هواشناسی خراسان شمالی در شبانه روز گذشته ۱۵ میلی متر بارش در ایستگاه مهمانک شهرستان مانه و سملقان ثبت شد که بیشترین میزان بارندگی را در استان داشت.
در این مدت میزان بارندگی در شهر مرزی راز ۱۰.۲ میلی متر و در بجنورد مرکز استان ۳.۶ میلی متر گزارش شده است، سامانه بارشی از استان خارج شده است.
وی افزود: کشاورزان با تامین بذر مورد نیاز آمادگی داشته باشند تا در صورت اعلام بارش باران قبل از آن محصول خود را کشت کنند.
شهابی اظهار داشت: کشاورزان در روزهای پایانی تقویم کشت می توانند کشت انتظاری نیز انجام دهند که در این روش نیز با خشکه کاری انجام می شود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: کشاورزان پارسال در سطح ۴۷ هزار و ۷۰۰ هکتار اراضی آبی و ۹۶ هزار و ۲۵۰ هکتار اراضی دیم گندم کشت کرده بودند، پیش بینی می شود امسال نیز در این میزان سطح گندم کشت کنند.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل می دهد که حدود ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی محسوب می شود.
نظر شما