مقامات جهان خواستار توزیع عادلانه واکسن کرونا شدند

تهران- ایرنا- در نشست فوق‌العاده مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ضمن بحث درباره مدیریت بحران همه‌گیری و ضرورت دریافت پاسخ‌های مشترک برای درمان بیماری کووید-۱۹، برخی مقامات بین‌المللی دسترسی عادلانه جهانی به واکسن کرونا را خواستار شدند.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری افه اسپانیا روز جمعه نوشت: با گذر از ۶۵ میلیون مبتلا و بیش از یک و نیم میلیون جان‌باخته بر اثر کرونا در جهان، مجمع عمومی سازمان ملل نشستی فوق العاده برگزار کرد تا مقامات درباره بحران کووید-۱۹ در عالی‌ترین سطح بین المللی به بحث بپردازند.

با وجود اینکه مجمع با حضور افرادی کمتر از حد انتظار در حدود ۱۰۰ نفر تشکیل شد، اما سران دیگر کشورها با پیام های ویدئویی در این جلسه شرکت کردند.

در این نشست که از سوی سازمان ملل به عنوان فرصتی منحصربه فرد برای دریافت پاسخ های مشترک به این بیماری و پیامدهای اقتصادی و اجتماعی آن پیشنهاد شده بود، درباره واکسن هایی که عملاً برای استفاده آماده هستند، به بحث و تبادل نظر پرداخته و به طور ویژه نحوه توزیع واکسن ها را محور گفت وگوهای خود قرار دادند.

سازمان ملل واکسن ها را «کالای عمومی جهانی» خواند و مقامات پنج قاره بر دسترسی عادلانه و بین المللی تاکید کردند. سران دولتها همچنین بر حمایت خود از کوواکس، به عنوان برنامه پیشنهادی سازمان جهانی بهداشت در جهت سهولت توزیع واکسن به سراسر جهان تاکید کردند.

کوواکس (COVAX) یا تسهیلات دسترسی جهانی به واکسن (Vaccine Global Access Facility) ابتکاری برای سرعت بخشیدن به توسعه، تولید و دسترسی عادلانه کشورهای جهان به واکسن از طریق تسهیل مراحل آزمایش، درمان و تولید واکسن کووید-۱۹ است که سازمان ملل از کشورها خواست؛ حمایت مالی بیشتری از آن به عمل آورند.

در این نشست «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان گفت: نباید فراموش کنیم که تنها در صورتی می توانیم به شکل پایدار بر همه گیری غلبه کنیم که همه افراد دنیا به واکسنی موثر دسترسی عادلانه داشته باشند.

«امانوئل مکرون» نیز پیشنهاد داد: مکانیسمی ایجاد شود که از طریق آن، نخستین مقادیر واکسن به کشورهای در حال توسعه اختصاص یابد تا گروه هایی که در اولویت هستند از آن استفاده کنند.

همچنین از منطقه آمریکای لاتین نیز رئیس جمهوری پرو، هندوراس، اکوادور، کلمبیا و ونزوئلا به طور خاص بر اهمیت دسترسی درست و عادلانه به منابع واکسیناسیون تاکید کردند.

«پدرو سانچز» رئیس جمهوری اسپانیا نیز با توجه به سرعت پیشرفت در دستیابی به واکسن های متعدد، به منظور رسیدن به پاسخی واحد و سازنده برای دستیبابی به واکسن مورد تایید، برگزاری نشست های بیشتر را در این زمینه ضروری دانست.

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد نیز با انتقاد از سوء مدیریت و رویکرد برخی دولتها در اتخاذ تدابیر بهداشتی بموقع، گفت: در حالی که برخی دولتها فقط به راه خود می روند، ویروس به همه جهات جهان حرکت می کند.

با وجود اینکه گوترش به کشور خاصی اشاره نکرد، اما اظهاراتش بروشنی می تواند درباره آمریکا تعبیر شود؛ چرا که دولت آن کشور بارها عملکرد سازمان جهانی بهداشت را مورد انتقاد قرار داده و رئیس جمهوری‌اش نیز تا مدتها تمایلی به استفاده از ماسک نشان نمی داد.

دونالد ترامپ یکی از غایبان مهم این نشست بود و رهبران دیگر قدرت های جهان مانند چین، روسیه و انگلیس و ... نیز در آن نشست حضور نداشتند.

دبیر کل سازمان ملل در این نشست، همچنین خواستار کمک های بیشتر به کشورهای آسیب‌پذیر شد و بر ضرورت تسویه بدهی‌های عمومی ملتها تاکید کرد.

نشست فوق العاده سازمان ملل روز جمعه در حالی به پایان می رسد که صحنه را به نمایندگان سازمان های بین المللی، دانشمندان و مسوولان شرکت های تولید واکسن کرونا واگذار می کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha