به گزارش ایرنا، «حجتالاسلام و المسلمین میثم امرودی» شامگاه شنبه در نشست کانون ارزیابی و توسعه مدیران شهرداری تهران در محل پارک شهر اظهار داشت: جذب نیروهای کیفی اقدامی هوشمندانه و بیانگر جسارت مسئولان تصمیمگیر است و باید همه تمهیدات لازم برای اجرای موفق این طرح اندیشیده شود.
وی گفت: شهرداری تهران براساس مجوزهای قانونی و در یک فضای عادلانه اقدام به جذب نیروهای متخصص، در قالب طرح دستیار مدیران شهری کرده که معیار گزینش این افراد شایستگی است و این اقدام بسیار مبارک و پسندیده است.
«امرودی» افزود: سابقه بکارگیری دستیار برای مدیران به اوایل انقلاب بازمیگردد که اجرای آن زمینهساز پرورش مدیران انقلابی بسیاری در کشور شد.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بیان کرد: درباره ورود دستیاران به بدنه شهرداری دو دغدغه وجود دارد، اول اینکه جوانان دانشگاهی که تجربه کاری اندکی دارند و به اقتضای جوانی ممکن است خود را کاردان و متبحر بدانند، قادر به انطباق خود با مجموعه شهرداری شوند و دغدغه دوم هم آن است که ساختار شهرداری این افراد را هضم و جذب کند.
وی اظهارداشت: دستیار مدیر، کسی است که در بلندمدت میتواند جانشین مدیر شود، بنابراین باید همه ویژگیهای مدیریتی را به صورت بالقوه داشته باشد تا بتواند بعدا آنها را بالفعل کند.
«امرودی»، تخصص، تابآوری، هدفمندبودن و داشتن برنامه را از دیگر شاخصههای ضروری دستیار مدیران شهرداری برشمرد.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: همچنین یک دستیار مدیر شهری باید دارای ویژگی جهادی باشد، مدیر جهادی کسی است که بدون ادعا مدیریت کند و در برابر دریافت کمترین پاداش، بیشترین اقدامات را انجام دهد، صرفا چنین مدیرانی قادر خواهند بود که در مجموعه شهرداری تحول ایجاد کنند.
وی افزود: در حال حاضر چندین کانون ارزیابی مشغول انجام فرآیند سنجش شایستگی پذیرفتهشدگان آزمون دستیار مدیران شهری تهران براساس مولفههای تعریف شده هستند، این درحالی است که گزینش افراد به لحاظ ارزشهای اعتقادی در این فرایند صورت نمیگیرد.
«امرودی» با بینقص ارزیابی کردن فرآیند مربوط به ارزشیابی پذیرفتهشدگان آزمون دستیار مدیران شهری تاکید کرد: نگهداشت نیروها گام بسیار مهمی است که بعد از جذب دستیاران در شهرداری تهران باید مورد توجه قرار گیرد و باید به صورت جدی تطبیق عملکرد دستیاران با وظایف قانونی و رابطه مدیر و دستیاران رصد شود.
وی گفت: متاسفانه برخی از مدیران در شهرداری تهران ممکن است بنا به دلایلی رغبتی برای همکاری با دستیاران نداشته باشند؛ این درحالی است که برای رفع این مشکل باید برنامههای توجیهی مختلفی برای مدیران برگزار شود تا آنان نسبت به عملکرد دستیاران و فواید حضور دستیاران توجیه شوند و بتوانند از ظرفیت آنان در اجرای بهینه امور مدیریتی بهره گیرند.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران افزود: ممکن است برخی از مدیران واهمه داشته باشند که دستیاران قرار است جای مدیر را بگیرد اما به نظر میرسد این ذهنیت غلط است چرا که دستیاران به عنوان نیروهای آموزشدیده جوان و باانرژی میتوانند بازوی کمکی برای مدیران برای اداره بهینه شهر باشند.
«امرودی» خاطرنشان کرد: اگر مدیران شهری نتوانند با دستیاران جوان که شخصیتهای فرهنگی جامعه هستند ارتباط برقرار کنند جای سوال است که چگونه میتوانند با حجم انبوهی از شهروندان تعامل داشته باشند؟
وی گفت: «حامد مظاهریان» معاون توسعه منابع انسانی و برنامهریزی و توسعه شهری شهرداری تهران به عنوان یک شخصیت دانشگاهی جسارت به خرج داده است و با تدابیر قانونی برای جذب نیروهای جوان و متخصص به مجموعه شهرداری اقدام کرده و این امر بسیار پسندیده است.
«امرودی» تاکید کرد: لازم است شهرداری تهران با اقدامات مختلف نسبت به توجیه مدیران اقدام کند و البته دعوت از مدیران، شهرداران و معاونان شهردار در محل کانون ارزیابی و حضور آنان در محل ارزشیابی پذیرفتهشدگان گام مهمی در این راستا است.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بیان کرد: همچنین تهیه اقلام آموزشی و سایر اقدامات فرهنگی برای اطلاعرسانی، فرهنگسازی و تمهید پیشرفت و تداوم موفقیتآمیز این طرح ضروری است.
به گزارش ایرنا، آزمون جذب دستیاران مدیران شهرداری تهران برای ۱۲۰ جایگاه شغلی مدیریتی ۱۱ مهرماه امسال برگزار شد، ۲۶۵ نفر در این فرآیند به کار گرفته خواهند شد.
در روند ارزیابی پذیرفتهشدگان آزمون از ارزیابان مبرز خارج از شهرداری تهران استفاده میشود، در مرحله بعد اطلاعاتی در خصوص جایگاههای شغلی به داوطلبان ارائه خواهد شد که بر اساس آن افراد اولویتهای خود را انتخاب و بر اساس نمره کسب شده انتخاب و به کانون ارزیابی معرفی خواهند شد.
ویژگیهایی نظیر مهارتهای ادراکی، حل مسئله، مهارتهای ارتباطی، بکارگیری آی تی و سیستمهای سازمانی، فراگیری دیدگاههای تخصصی و توان یادگیری مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
مدیران شهرداری از بین معرفیشدگان از کانون ارزیابی ضمن مصاحبه حضوری با افراد منتخب، انتخاب نهایی خود را میگیرند.
نظر شما