به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی شرکت خدمات اداری شهر تهران، «مرتضی رحمان زاده» طرح دستیار مدیران شهرداری تهران را مثبت ارزیابی کرد و به مدیران شهرداری تهران توصیه کرد: باید تدابیری اتخاذ شود که این نیروها پس از جذب با بدنه شهرداری دچار اصطکاک سازمانی نشوند.
وی گفت: با توضیحات مطرح شده از سوی مجریان طرح دستیار مدیران، مشخص شد که دستیاران قرار نیست بعد از بکارگیری در شهرداری وارد کارهای اجرایی شوند و قرار است این نیروها به عنوان یک بازوی فکری درکنار مدیران باشند.
وی ادامه داد: این درحالی است که در دراز مدت لازم است این نیروهای جوان، علاوه بر ارایه کمکهای فکری، در عین حال به عنوان بازوی اجرایی مدیران نیز ایفای نقش کنند.
رحمان زاده اظهارداشت: با توجه به اینکه ساختار شهرداری تهران باید به سمتی برود که قادر باشد نیازهای سازمانی خود را برطرف کند، بنابراین بکارگیری نیروهای جدید در قالب دستیار مدیران برای رفع این مشکل، امری ضروری است.
وی گفت: باید برنامهریزی شود که دستیار مدیران در یک زمانبندی مشخص و به صورت نظاممند وارد بدنه شهرداری تهران شوند.
شهردار منطقه ۲۲ در عین حال به مقایسه جایگاه سازمانی دستیار مدیران و قائم مقام پرداخت و گفت: وجوه اشتراک ساختاری زیادی بین جایگاه سازمانی دستیار و قائم مقام وجود دارد و برخی از ماموریت های سازمانی که برای دستیاران تعریف شده، مشابه مسوولیت های شغلی جایگاه قائم مقام است اما در طرح دستیاران، وظایف سازمانی به صورت مشخص و علمی تببین شده که سبب تفکیک آن از جایگاه قائم مقامی شده است.
وی با تاکید مجدد بر مثبت بودن طرح دستیار مدیران تاکید کرد: در بسیاری از موارد شاهد بودهایم که در تشکیلات اداری و تصمیم سازیها به افراد توانمند بهایی داده نشده و در نتیجه، این نیروهای کارآمد نیز فرصت رشد را پیدا نکردهاند.
رحمان زاده ادامه داد: این در حالی است که با تزریق نخبگان به بدنه شهرداری و تفویض جایگاه سازمانی، زمینه رشد آنها فراهم خواهد شد و این امر سبب افزایش هم افزایی در تصمیمات مدیریتی و تحقق اهداف مد نظر خواهد شد، از این رو انتظار میرود این رویه بکارگیری نیرو تداوم داشته باشد.
وی با بیان اینکه روابط مبتنی بر اعتماد و احترام بین کارمندان، سبب خلق یک محیط توانمند در ابعاد سازمانی میشود افزود: دستیاران پس از جذب در بدنه شهرداری تهران و به عنوان عناصر بیرونی راه یافته به شهرداری تهران، با پرهیز از انحصارطلبی نباید سبب ایجاد اصطکاک سازمانی شوند و عملکرد مجموعه ۶۳ هزار نفری شهرداری تهران را زیر سوال ببرند.
«محمود کلهری» شهردار منطقه پنج تهران هم سیستم جدید شهرداری تهران در جذب نیرو را مصداق بارز تحقق تهران شهری برای همه ارزیابی کرد و گفت: جذب نیرو در شهرداری تهران علمی و دگرگون شده است، به طوری که این فرآیند از فرد محوری به سمت جذب مبتنی بر تخصص تغییر کرده است.
وی بکارگیری نیرو از طریق سازوکارهای علمی و تخصصی را از مصادیق مهم عدالت ارزیابی و تاکید کرد: شعار تهران شهری برای همه، به معنای عدالت در برخورداری همه شهروندان است و باتوجه به اینکه در قالب طرح دستیار مدیران شهرداری تهران، امکان مشارکت تمامی واجدان شرایط در یک فضای عادلانه فراهم شده، بنابراین می توان گفت که این طرح، تحقق شعار تهران شهری برای همه است.
کلهری عنوان کرد: جذب نیروهای برگزیده، کارآمد و کیفی در شهرداری تهران اتفاق بسیار مهمی است که آن را به عنوان نقطه عطفی در این دوره از مدیریت شهری تهران قلمداد میکنم.
وی افزود: ساز و کار جدید شهرداری تهران در جذب نیروی انسانی دگرگون شده به طوری که از فرد محوری و جذب مبتنی بر ارتباطات فردی، به سمت تخصص محوری و کارآمد بودن نیروهای انسانی تغییر کرده است.
شهردار منطقه پنج بکارگیری نیروهای جوان و شایسته در بدنه شهرداری تهران را به عنوان یک نیاز مبرم توصیف کرد و گفت: اگر چنانچه شرح خدمات مرتبط با دستیاران به خوبی مشخص و از این نیروهای جوان استفاده بهینهای شود، آنها میتوانند به عنوان نیروهای اثرگذار نقش آفرینی کنند. ضمن اینکه آنها در کنار مدیران، با اندوختن تجارب مدیریتی، در آینده به مدیران تراز اول تبدیل خواهند شد.
وی با اشاره به توضیحات مطرح شده درباره روال پذیرش و جذب دستیاران در بدنه شهرداری تهران عنوان کرد: فرایند جدید استخدام نیرو در شهرداری تهران علمی، تخصصی و عادلانه بوده و میتوان گفت این اتفاق بعد از انقلاب بینظیر بوده است.
نظر شما