به گزارش روز سه شنبه ایرنا، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه طی پیام ویدئویی ۲۴ نوامبر به شرکت کنندگان در کنفرانس ژنو، از افزایش خشونتها در افغانستان ابراز نگرانی کرد.
وی هشدار داد که گروه تروریستی داعش در حال تمرکز بر نیروهای خود در استانهای شمال و شمال شرقی افغانستان است تا از آنجا به عنوان سکوی پرتابی برای نفوذ به آسیای مرکزی استفاده کنند.
گزارشهای رسیده از استان بدخشان افغانستان بویژه شهرستان «مایمی» گفتههای وزیر خارجه روسیه را تائید می کند و در درگیری اخیر که در این شهرستان رخ داد و در آن به ظاهر طالبان در یک حمله غافلگیر کننده ۲۵ نیروی دولتی را در حالی به قتل رساندند که ویدئو منتشر شده آن نشان می دهد که نیروهای دولتی دستهای خود را به نشانه تسلیم بالا گرفته و سلاح برزمین گذشتهاند اما مهاجمان به آنها بعنوان افراد تسلیم شده و اسیر توجهی نکرده و بر سر و صورت آنها بصورت مداوم شلیک می کنند.
عبداللطیف پدرام دبیرکل حزب کنگره ملی افغانستان نیز از حمله طالبان به شهرستان (مایمی) بدخشان در مرز تاجیکستان خبر می دهد و می نویسد که بیشتر از ۲۰ تن از ساکنان آن شهرستان، به صورت بیرحمانه گلوله باران شدند.
وی می گوید همه کشته شدگان این رویداد تاجیک بودند و مهاجمان طالبان نیز تاجیک بودند و می افزاید: اما متاسفانه در پیشاپیش این گروه حملهکننده به دروازه های بالای بدخشان چند تن از تاجیکهای جمهوری تاجیکستان هم قرار داشتند.
پدرام که خود را متولد این منطقه می خواند، می گوید که نام اصلی این تروریست تاجیکستانی «گدایوف بسین بای» معروف به ذکریا از منطقه «سپتامن» ولایت سغد تاجیکستان است.
وی افزوده است که عبدالباسط واحدوف معروف به «یونس ارسلان» از منطقه رودکی شهر دوشنبه تاجیکستان با چند تن دیگر این حمله را رهبری می کرد.
دبیرکل حزب کنگره ملی افغانستان خاطر نشان می سازد که این افراد مخالف دولت تاجیکستان و همرزم با گروه طالبان در دروازه ها هستند.
پدرام می گوید که مایمی زادگاه من است، من فیلم جنگ مایمی را تماشا کردم. برای من کشتن تاجیک به دست تاجیک و آن هم تاجیک آمده از یک سرزمین دیگر جانگداز و جگرسوز بود. اگر این عده از تاجیکان به هر دلیلی نمیتوانند آغوش محبت و برادری به سوی ما باز کنند نباید دست به قتل و کشتار ما بزنند.
وی اظهار داشته است که به لحاظ شرعی و حقوقبشری کسی را که دست به علامت تسلیم بلند می کند نباید کشت، میشود او را اسیر گرفت و اسیران هم حق و حقوق انسانی دارند.چیزی که در این جنگ رعایت نشده است.
این سیاستمدار افغان گفته است که یونس ارسلان مهدی (محمدوف دوستمحمد) و خذیفه (ایلمرادوف دلیر) اتباع تاجیکستانی مخالف دولت تاجیکستان یعنی همان همرزمان طالبان ما با دخترانی از خانوادههای «امام جان ظاهر» و یا «بشیر و عبدل» از اهالی قریه «خوغذ» شهرستان «نسی» استان بدخشان افغانستان ازدواج هم کردهاند.
به گفته پدرام اما آنها پاس خویشاوندی را هم ندانستند و دست به کشتار بیرحمانه همتباران دروازی تاجیک خود در شهرستان مایمی زدند.
خبرگزاری نشانه نیز در گزارشی می نویسد که بدخشان پایگاه و گذرگاه تروریستهای خارجی به آسیای مرکزی مبدل شده است.
در این گزارش آمده است که نزدیک به ۶۰۰ جنگجوی خارجی از کشورهای چین، تاجیکستان، اوزبکستان و چچن و قفقاز در این ولایت در کنار جنگجویان گروه طالبان علیه نیروهای امنیتی افغانستان می جنگند و تلاش دارند جغرافیای جنگی خود را به کشورهای آسیای میانه و حتی روسیه و چین توسعه دهند.
براساس این گزارش، این جنگجویان در شهرستانهای «جرم» و «وردوج» و شماری دیگر در شهرستانهای «نسی»، «مایمی» و «راغستان» افزون بر جنگ علیه نیروهای افغان به استخراج معدن طلای راغستان نیز مشغول هستند.
در گزارش آمده است که چهار گروه تروریستی شامل جماعت انصارالله، حرکت اسلامی ترکستان شرقی، حرکت اسلامی ازبکستان و امارت اسلامی قفقاز که پیوندهایی با شبکه القاعده و گروه داعش دارند، در کنار جنگجویان گروه طالبان در بدخشان فعالیت میکنند.
بر پایه این گزارش، جماعت انصارالله در فهرست گروههای تروریستی کشور تاجیکستان قرار دارد و مقامهای این کشور مدعیاند که این گروه با شبکه القاعده و داعش ارتباط نزدیک دارند. با آن که گروه طالبان در موافقتنامه صلح با آمریکا متعهد به قطع ارتباط با گروههای تروریستی خارجی شدهاند، اما مقامهای محلی بدخشان میگویند که جنگجویان خارجی در همۀ حملههای تهاجمی برنیروهای امنیتی حضور فعال دارند.
نشانه گزارش می دهد هدف از جابهجایی تروریستان خارجی در بدخشان فراتر از افغانستان است و این گروهها تصمیم دارند برای تحقق اهداف خود مانند بیرون کردن سرزمینهای اشغالی و استعماری، تطبیق شریعت اسلامی و گسترش خلافت اسلامی به دیگر نقاط جهان از شمال افغانستان به ویژه بدخشان به کشورهای آسیای مرکزی، چین و روسیه کریدور باز کنند.
نوار صوتی توسط گوه جماعت انصارالله تاجیکستان در بدخشان افغانستان ثبت و منتشر شده که در آن می گویند حاوی پیامهای تبلیغاتی در معرفی گروه جماعت انصارالله توسط اعضای این گروه در بدخشان بیانگر اهداف توسعه جغرافیای جنگی انصارالله به کشورهای آسیای میانه است.
در این نوار صوتی که از سوی اعضای گروه جماعت انصارالله در دهم ماه آگوست سال ۲۰۲۰ میلادی منتشر شد، آمده است که جماعت انصارالله متشکل از جوانان مسلمان تاجیکستان است که برای نجات کشور تاجیکستان از اشغال روسیه، تطبیق شریعت اسلامی و احیای خلافت اسلامی در همه جهان مبارزه می کنند.
از طرف دیگر شواهد نشان می دهد که گروه تکفیری داعش در افغانستان تلاش می کنند تا تمام این گروه ها را زیر پرچم خود متحد سازند و بسادگی از بین این گروه ها سربازگیری می کنند.
مقامهای امنیتی روسیه نیز بارها از نفوذ داعش در شمال افغانستان به ویژه گروههای تروریستی که در بدخشان با داعش هماهنگاند، اظهار نگرانی کرده و گفتهاند که داعش با سربازگیری از شهروندان کشورهای آسیای میانه در تلاش برای ناامنسازی این کشورها است.
مقامهای امنیتی روسیه حمله به مناطق مرزی تاجیکستان و ازبکستان را در سال ۲۰۱۹ میلادی و کشته شدن چهار گردشگر خارجی را در تاجیکستان در سال ۲۰۱۸ میلادی کار گروه داعش دانسته و مدعی شده بود که تروریستان از خاک افغانستان وارد تاجیکستان شدهاند.
نظر شما