به گزارش ایرنا ، مریم کوشکی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: طبق بررسی های انجام شده توسط تیم های نظارتی حوزه بهداشت استان، این پروتکل ها در ادارات، موسسات و دفاتر دولتی و غیر دولتی تا ۷۵ درصد میان کارمندان رعایت می شود.
وی استفاده از ماسک را یکی از ضروری ترین موارد پیشگیری از کرونا برشمرد و عنوان کرد: در حال حاضر میزان استفاده از ماسک بین کارکنان دستگاه های استان ۹۹ درصد و برای مراجعین ۹۸ درصد است.
کوشکی ادامه داد: میزان استفاده از ماسک برای متصدیان و شاغلین واحدهای صنفی استان ۸۵ درصد و برای مشتریان آنها نیز ۸۰ درصد است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان همچنین در خصوص اجرای طرح کنترل محله محور کرونا با عنوان سردار شهید سلیمانی گفت: در راستای اجرای این طرح از ابتدای آذر تاکنون۴۳ هزار و ۴۴۷ نفر توسط تیم های مراقبتی غربالگری شده اند.
کوشکی افزود: همچنین ۳۹ هزار و ۸۸ نفر از افراد در معرض خطر کرونا و یا دارای بیماری زمینه شناسایی و ۲۰ هزار بسته معیشتی نیز توسط تیم های حمایتی سازماندهی شده از طرف سازمان بسیج نیز در بین افراد پرخطر توزیع شد.
وی در خصوص برنامه های نظارتی طرح شهید سلیمانی اظهار داشت: از ابتدای آذر تاکنون ۱۳ هزار و ۲۳۰ بازرسی از اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی انجام شده که یک هزار و ۱۵۴ مورد آن به صورت مشترک با سایر دستگاه های اجرایی بوده است.
وی تصریح کرد: از این تعداد بازرسی ۲۶۷ مرکز متخلف به مراجع قضایی معرفی و ۱۹۰ مرکز نیز پلمب شده است.
کوشکی آموزش عمومی را یکی از مهمترین برنامه های طرح شهید سلیمانی برشمرد و گفت: کتابچه ای ۲۴ صفحه ای با عنوان "هرآنچه باید در مورد کرونا بدانیم" توسط واحد آموزش سلامت صفحه ویژه بسیجیان و افراد داوطلب حاضر در طرح تهیه وتدوین شده و در حال توزیع است.
وی افزود: کتاب خودمراقبتی بیماران قرنطینه در منزل و اقداماتی که افراد خانواده شان باید انجام دهند در همین تیراژ توسط کارشناسان آموزش سلامت مرکز بهداشت خرم آباد در بین خانواده های دارای افراد پرخطر و یا بیمار قرنطینه در منزل توزیع می شود.
کوشکی عنوان کرد: فایل صوتی آموزش پیشگیری و خودمراقبتی برای خانواده ها نیز تهیه شده است که با مشارکت سازمان تبلیغات اسلامی در فضای مجازی منتشر خواهد شد.
طرح کنترل محله محور کرونا با همکاری یکهزار و ۱۹ تیم مراقبتی در ۷۷۱ نقطه این استان از ابتدای آذر به مدت سه ماه آغاز شد.
این طرح به منظور مدیریت و کنترل اپیدمی ویروس کرونا به شیوه محله و خانواده محور و با مشارکت سازمان بسیج سپاه حضرت ابوالفضل (ع) و سایر ادارات انجام می شود.
لرستان بر اساس تعداد پایگاههای سلامت و خانههای بهداشت به ۷۷۱ محله تقسیم و به ازای هر پایگاه سلامت سه تیم مراقبتی، یک تیم حمایتی و یک تیم نظارتی تشکیل شده است و تیم های مراقبتی متشکل از مراقبین سلامت و نیروهای داوطلب بسیجی و شامل ۲ هزار و ۳۸ نفر هستند.
وظیفه ساماندهی تیم های حمایتی بر عهده سازمان بسیج سپاه است و ۸۳۶ نفر در قالب ۷۷۱ تیم نظارتی طرح محله محور مشارکت دارند.
این طرح به منظور بیماریابی و پیشگیری از شیوع کرونا برنامهریزی شده است که در قالب آن تست های تشخیص سریع درب منازل و مراقبت های پزشکی در منازل نیز انجام می شود.
بیماران تازه مرخص شده، گروه های پرخطر و موارد مشابه با شناسایی و اعلام تیم های مراقبتی توسط پزشک و پرستار در منزل مراقبت می شوند که به ازای هر مرکز جامع سلامت یک پزشک و یک پرستار مستقر شده است.
تا ۱۶ آذرماه ابتلای قطعی ۵۷ هزار و ۴۳۶ شهروند لرستانی به ویروس کرونا تایید شده است که از این تعداد یکهزار و ۲۰۱ نفر نیز جان باخته اند.
هم اکنون رنگ بندی وضعیت کرونا در تمامی شهرهای استان نارنجی و این شرایط تا اعلام بعدی در هفته آینده قابل استناد است.
نظر شما