به گزارش ایرنا، داراب بیرنوندی روز چهارشنبه در نشست خبری با بیان اینکه ۳۳۰ کیلومتر شبکه فرسوده در استان داریم، گفت: سالانه به طور میانگین ۱۵ تا ۲۰ کیلومتر از این شبکه اصلاح میشود.
بیرنوندی ادامه داد: برای نوسازی شبکه آبرسانی استان ۲۷۰ میلیارد تومان اعتیار مورد نیاز است که تاکنون ۲۱۰ میلیارد تومان هزبنه شده است.
وی با اشاره به ۵۰۰ هکتار بافت فرسوده در شهر قزوین یاد آور شد: در حال حاضر ۱۳۰ کیلومتر شبکه فرسوده در سطح شهر داریم که بیشتر در مناطق قدیمی و بافت فرسوده شهری قرار دارند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین گفت:در حال حاضر از ۳۲۰ هزار نفر جمعیت روستایی استان حدود ۲۵۰ هزار جمعیت تحت پوشش مجتمع آبرسانی قرار دارند.
بیرنوندی افزود: مجتمعهای آب روستایی در قالب پروژههای ملی از سال ۹۲ با ردیف بودجه مشخص تعریف شدند و هر سال اعتبارات مناسبی از منابع ملی و صندوق توسعه برای این مجتمعها تخصیص مییابد.
وی تصریح کرد: ۴۳ مجتمع آبرسانی برای روستاهای استان قزوین در نظر گرفته شده که تاکنون ۲۵ مجتمع با ظرفیت ۱۰۵ هزار نفر جمعیت به بهره برداری رسیده و ۱۸ مجتمع باقی مانده است که تا پایان سال، ۱۱ مجتمع به بهره برداری میرسد و مابقی هم در صورت تامین اعتبار در سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
بیرنوندی اضافه کرد: هم اکنون ۹۰ درصد جمعیت شهری و ۸۶ درصد جمعیت روستایی، تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب هستند که در صورت تکمیل ۱۱ مجتمع روستایی، میزان بهرهمندی روستاهای استان از آب شرب سالم به حدود ۸۸ درصد جمعیت روستایی استان خواهد رسید.
وی افزود: قزوین با کمبود ۴۰۰ لیتر در ثانیهای آب مواجه است که با احداث چاههای جدید تا سال آینده ۲۵۰ تا ۳۰۰ لیتر در ثانیه به شبکه آب شهر اضافه میشود.
بیرنوندی سرانه مصرف استاندارد را ۱۵۰ لیتر در شبانهروز اعلام کرد و ادامه داد: این رقم در شهر قزوین به ۲۰۰ لیتر در ثانیه رسیده است که به همین منظور برای جبران کمبود آب شرب، چهار حلقه چاه طی چند ماه گذشته حفر و تجهیز شد و با حفر چهار چاه دیگر طی ماه آینده، این شرکت تلاش میکند تا منابع تولید آب شرب را افزایش دهد.
وی، تسریع در پروژه آبرسانی به شهر آبیک تا پایان سال جاری و شهرک مهرگان و نیز طرح احداث تصفیه خانه فاضلاب شریفیه را از اقدامات عمرانی در دست اجرا اعلام کرد.
این مسوول با بیان اینکه در حوزه شهری امسال هفت حلقه چاه با اثربخشی ۱۸۵ لیتر در ثانیه ایجاد شده است، افزود:نشتیابی ۷۰۰ کیلومتر شبکه آب در شهرهای قزوین، اقبالیه، محمدیه، مهرگان و الوند، بهسازی ۳۰ دهنه چشمه در حوزه روستایی و حفر ۱۴ حلقه چاه در سطح روستاها انجام شد و تعداد آبرسانی سیار نسبت به گذشته ۴۵ درصد کاهش یافت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قزوین با اشاره به مزیتهای یکپارچه سازی شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی، افزود: از ابتدای امسال، شرکتهای آبفای شهری و روستایی به صورت یکپارچه و در قالب یک شرکت، فعالیت خود را در راستای ارائه خدمات بهتر آغاز کردند.
وی اظهار داشت: یکپارچهسازی شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی به سود روستاها است و موجب رشد و توسعه مناطق روستایی خواهد شد.
بیرنوندی ادامه داد: با گذشته چند ماه از فرآیند یکپارچه سازی، نتایج خوبی در حوزه روستاها شاهد هستیم و خدمات رسانی به مردم تسریع شده است.
این مسوول اضافه کرد: همچنین پرهیز از موازی کاری، بهره مندی کامل از تاسیسات و سرعت بخشی در آبرسانی به روستاها، یکسان سازی سطح خدمات به مشترکان در حوزه روستایی و استفاده از نیروی انسانی متخصص و توانمند از دیگر مزایای یکپارچه سازی این دو شرکت است.
این مسوول اضافه کرد: سامانه ۱۲۲ با ۳۰ نیرو به صورت شبانه روز آماده دریافت گزارشهای مردمی در استان است.
استان قزوین دارای ۵۲۴ هزار مشترک آب شهری و روستایی و ۲۵۷ هزار مشترک فاضلاب است.
قزوین - ایرنا- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین گفت: سالانه ۱۸ میلیون متر مکعب آب شرب در استان به دلیل فرسودگی شبکه آبرسانی هدر میرود.
نظر شما