به گزارش ایرنا، با حمله آمریکا به عراق و اشغال این کشور در سال ۲۰۰۳ میلادی مصیبتها و پیامدهای ناگواری برای مردم این کشور بوقوع پیوست و کشور آنها در چرخهای از ناامنی و بیثباتی فرو رفت.
مردم عراق که در طول سالها زیر ظلم و ستم رژیم بعثی صدام بودند، در سال ۲۰۰۳ میلادی و با اشغالگری آمریکا نیز خود را با مشکلات و مصیبتهای دیگری مواجه دیدند.
در سایه اشغالگری، دشمنان ملت عراق که تشکیل یک نظام جدید و مردمی را بعد از سالها ظلم و استبداد رژیم بعثی در این کشور بر نمیتابیند، وارد عمل شدند و دست به قتل و تخریب علیه ملت این کشور زدند و با حمایتهای خود گروههای تروریستی متعددی در عراق تشکیل دادند.
اما این روند از سال ۲۰۱۴ میلادی شدت بیشتری در سایه یورش گروه تروریستی داعش و تشکیل خلافت خودخوانده این گروه پیدا کرد.
ظهور گروه تروریستی داعش ماحصل یک توطئه خارجی – داخلی بود که عراق همچنان با آثار و عواقب ناگوار آن دست و پنجه نرم میکند.
این گروه تروریستی با یورش به عراق، شهر «موصل» مرکز استان نینوای این کشور را اشغال کرد و سپس یک سوم خاک عراق را با حمایتهای خارجی اشغال کرد.
اشغال خاک عراق ماحصل نقشه شیطنتهای طرفهای خارجی و داخلی و برگزاری جلسات هماهنگی در کشورهای همسایه عراق بود که نمیخواستند این کشور روی آرامش به خود ببنید و پایههای یک حکومت مردمی در آن قوی شود، زیرا شکلگیری آن را به زیان تاج و تخت موروثی خود میدانستند.
منافع آمریکاییها و کشورهای یاد شده در اینکه عراق باید ضعیف و ناتوان باشد، به هم پیوند خورد. آمریکاییها بدنبال توجیه ادامه بقای اشغالگران خود به بهانه ناتوانی و ضعف عراق در تامین امنیتش بودند و دشمنان منطقهای عراق نیز بدنبال شکل نگرفتن نظامی مردمی و قدرتگیری اکثریت شیعیان بودند که آن را خطری برای حکومتهای موروثی خود میدانستند.
حضور داعش در عراق با کشتار، سربریدن و گردن زدن و فجایع زیادی همراه شد و میلیونها عراقی از خانه و کاشانه خود آواره و هزاران نفر از زنان به بردگی گرفته شدند.
در طول سه سال تاخت و تاز گروه تروریستی داعش و با اعزام تروریستها از خارج بویژه از تعدادی از کشورهای همسایه به عراق، هزاران عملیات انتحاری و بمبگذاری روی داد و شمار زیادی از عراقی را به خاک و خون کشید.
به گفته برخی کارشناسان عراقی، تروریستهای سعودی از جمله بیشترین تروریستهایی بودند که وارد خاک عراق شدند.
این کارشناسان تصریح میکنند که دستکم ۱۵ هزار تروریست سعودی انواع جنایتها را در این کشور مرتکب شدند و ۵ هزار نفر از آنها خود را در عملیات انتحاری در عراق منفجر کردند.
این درحالی بود که گزارشهای متعددی از حمایت آمریکا از عناصر گروه تروریستی داعش منتشر شد و حتی کار به جایی رسید که در نهایت مقامات آمریکایی از جمله «هیلاری کلینتون» و «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نیز اذعان کردند که کشورشان این گروه تروریستی را ایجاد کرده است.
عناصر این گروه که از حمایت و پشتیبانی گسترده مالی و نظامی دشمنان منطقهای و بینالمللی عراق برخوردار شدند، توانستند در نهایت یک سوم خاک عراق را به اشغال درآورده و تا دروازههای بغداد پایتخت عراق و شهر اربیل مرکز اقلیم کردستان این کشور پیشروی کنند.
در چنین شرایطی که خاک عراق اشغال شده بود و نظام سیاسی این کشور به شدت تهدید میشد، با فتوای جهاد کفایی آیت الله «سید علی سیستانی» مرجعیت عالی دینی عراق هزاران نفر در قالب بسیج مردمی رهسپار جبهههای نبرد علیه این گروه تروریستی شدند تا خاک خود را از لوث عناصر آن پاکسازی کنند.
این درحالی بود که نه آمریکا و نه برخی کشورهای مدعی دوستی با عراق از ارایه هرگونه کمک تسلیحانی به ملت این کشور برای نبرد با این گروه تروریستی خودداری کردند و آنها را در نبرد با این گروه و حامیان منطقهای و بینالمللی آن تنها گذاشتند.
در چنین شرایطی بود که عراق از جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور همسایه، دوست و برادر که پیوندهای دینی و تاریخ گستردهای داشت، یاری طلبید و ایران نیز بدون هیچ گونه چشمداشتی به یاری آنها در نبرد با گروه تروریستی داعش شتافت.
حضور سردار سپهبد شهید «حاج قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس در خط مقدم نبرد با داعش در کنار نیروهای عراقی تجلی بخش پیوند برادرانه ملتهای ایران و عراق بود و در سایه این کمکها و حضور فعال و موثر و همه جانبه ایران و مبارزه نیروهای مردمی عراق، این کشور توانست بعد از سه سال نبرد بی امان شکست سختی به گروه تروریستی داعش و حامیانش وارد کند و خلافت خودخوانده این گروه تروریستی را برچیده و بر آن پیروز شود.
از همین رو است که مسئولان و مردم عراق در مناسبتهای مختلف از جمهوری اسلامی ایران به خاطر همیاری با کشورشان و کمک به عراق در آن شرایط سخت قدردانی کرده و با ستایش از شهیدان حاج قاسم سلیمانی و «ابومهدی المهندس» معاون سازمان «الحشد الشعبی» عراق، از آنها به عنوان فرماندهان پیروزی بر گروه تروریستی داعش یاد کرده و تاکید میکنند که اگر کمک موثر ایران نبود، شهر بغداد و اربیل به دست گروه تروریستی داعش سقوط میکرد.
دهم دسامبر مصادف با ۲۰ آذرماه مصادف با سومین سالروز پیروزی بر گروه تروریستی داعش را میتوان روز به ثمر نشستن همیاری دو ملت مسلمان و برادر ایران و عراق و تجلی همبستگی آنها دانست که نشان داد که این دو ملت از چه پیوندهای عمیق و ریشهداری برخوردار هستند که گسستنی نیست.
نظر شما