آیین بزرگداشت شهید فخری‌زاده در یزد برگزار شد

یزد- ایرنا- مراسم بزرگداشت دانشمند شهید محسن فخری‌زاده با سخنرانی یکی از دوستان و همراهان آن شهید و همچنین حامد فخری‌زاد(فرزند شهید) به صورت مجازی در دانشگاه یزد برگزار شد.

به گزارش شنبه روابط عمومی دانشگاه یزد، در ابتدای این مراسم حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی و از دوستان شهید محسن فخری‌زاده به سخنرانی درخصوص ویژگی‌های بارز آن شهید دانشمند پرداخت.

وی از توجه خاص شهید فخری‌زاده به مبانی فلسفی علوم به ویژه علم فیزیک سخن گفت و افزود: از دغدغه‌های اصلی این شهید برقراری و ایجاد پیوند بین علم و فلسفه بود.

مجتهد و استاد تمام فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، شهید محسن فخری‌زاده را مالک اشتر علمی رهبر نامید و خواستار ادامه راه این شهید در جامعه و دانشگاه شد.

وی اذعان داشت: دستیابی به علم نافع و کارآمد و برخورداری از روحیه اخلاقی، عرفانی و معنوی والا از ویژگی‌های بارز این دانشمند شهید بود.

در ادامه این مراسم، حامد فخری‌زاده، فرزند شهید، با تشریح جریان‌ها و پیشینه چهل سال انقلاب اسلامی ایران، گفت: شهادت ۱۸ هزار شهید ترور در کشور، موءید حرکت درست آنان در جریان زندگی و اندیشه اصیل این شهیدان بوده است.

وی افزود: محسن فخری زاده، شهید اندیشه و تفکر بوده و همیشه در راه تولید علم و اندیشه قدم برداشته است.ناطق مهمترین سلاح این شهید را قلم دانست و خواستار ادامه راه و هدف وی از سوی جامعه دانشگاهی کشور شد. فرزند شهید فخری زاده در پایان از نگاه توحیدی عمیق به جریان زندگی در دو بخش اخلاقی و معرفتی پدرش سخن گفت.

رونمایی و پخش قطعه صوتی از سید صادق آتشی به نام "عمار علی" در وصف شهید فخری‌زاده و مداحی محسن محمدی پناه از بخش های دیگر مراسم بزرگداشت شهید محسن فخری‌زاده در دانشگاه یزد بود.

طرح و بررسی مباحث اصلی توسعه در همایش ملی حسابداری ایران در دانشگاه یزد

هجدمین همایش ملی حسابداری ایران با شعار حسابداری در مسیر انقلاب صنعتی چهارم با حضور مقامات کشوری، استاندار یزد، رئیس دانشگاه یزد، اعضای هیئت علمی و دانشجویان این رشته در تالار اندیشه دانشگاه یزد به صورت مجازی برگزار شد.

در برنامه افتتاحیه این همایش جمال بزرگری خانقاه دبیر هجدهمین همایش ملی حسابداری ایران با اشاره به شعار این همایش به تشریح انقلاب‌های صنعتی دنیا پرداخت و گفت: انقلاب‌های صنعتی در طول تاریخ همیشه تحول ساز و تاثیرگذار بوده و بر روی حرفه حسابداری و حسابرسی تاثیر خاص داشته‌اند.

وی با بیان اینکه انقلاب صنعتی چهارم یک رویکرد ساده وصرفا تکنولوژیک نیست، اظهار داشت: هرچند کنفرانس‌هایی با موضوع انقلاب صنعتی چهارم و تاثیر آن بر روی رشته‌های مختلف برگزار شده ولی جای خالی همایشی برای بررسی و تاثیر این موضوع در حوزه حسابداری مالی و زیر مجموعه‌های آن بیش از پیش احساس شده است.

وی در ادامه از دریافت ۲۳۰ مقاله ارسالی به دبیرخانه این همایش سخن گفت و افزود: از این تعداد، ۸۲ مقاله با محور تحول دیجیتال در حوزه گزارشگری مالی، مالیاتی، حسابرسی و بانکداری، ۳۶ مقاله در حوزه قوانین و استانداردهای مالی و محاسباتی در مسیر صنعت چهارم، ۱۵ مقاله در حوزه روش‌های آموزشی همسو با صنعت چهارم، ۴۳ مقاله در حوزه اخلاق و مهارت‌های حرفه‌ای و ۵۴ مقاله در حوزه روش‌های پژوهش‌های حسابداری به این دبیرخانه ارسال شده است.

وی اضافه کرد: این همایش شامل ۲۷ سخنران کلیدی در دو بخش پنل‌های اصلی و موازی با ارائه مقالاتی در پنل‌های موازی و کارگاه داوری بخش روش و نتایج پژوهش‌های تجربی حسابداری بدون داشتن داده‌های پژوهش همراه است و بیش از ۸۰۰ نفر در سایت برای شرکت در پنل‌های این همایش ثبت نام کرده‌اند.

داریوش فرید رئیس دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری دانشگاه یزد نیز به معرفی دانشگاه و دانشکده یادشده پرداخت و گفت: پس از تاسیس دانشگاه یزد در سال ۱۳۶۷،گروه مدیریت صنعتی ایجاد گردید و در سال ۷۵ این دانشکده به نام اقتصاد، مدیریت و حسابداری مصوب شد که تاکنون ۱۴۰۰ دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در آن تحصیل کرده‌اند.

وی از جمله اقدامات این دانشکده را تالیف و ترجمه ۶۲ جلد کتاب، ۱۱۰۰مقاله علمی و پژوهشی، ۷۲۰ طرح پژوهشی، دفاع ۱۱۷۱ پایان‌نامه و انتشار ۲ مجله علمی، پژوهشی به نام‌های سیاست‌گذاری اقتصادی و کاوش‌های بازرگانی نام برد.

قاسم بریدلقمانی رئیس دانشگاه یزد برگزاری این همایش را مجالی برای تبادل اندیشه‌ها، همفکری و استفاده از آخرین دستاوردهای علمی دانست و افزود: اینگونه همایش‌ها باعث زنده ماندن و دمیده شدن روح به کالبد گروه‌ها، دانشکده‌ها و فعالیت‌های علمی مرتبط است.

وی با ابراز تاسف از عدم تطابق دروس دانشگاهی رشته حسابداری با نیازهای روزجامعه، خواستار ورود جدی به تدوین سرفصل‌های دروس مطابق نیازهای روز حسابداری با تکیه بر دروس مهارتی در راستای ارتقای توان اشتغال پذیری دانش آموختگان شد.

وی نقش فناوری‌های مختلف از جمله فناوری اطلاعات را در خصوص موضوع همایش بسیار حیاتی دانست و نیاز به تحول در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری را خاطرنشان کرد. به عقیده وی، باید از استادان با تخصص‌های مختلف برای مشاوره پایان نامه‌ها و رساله‌ها استفاده شود.

محمد علی طالبی استاندار یزد در این همایش با اشاره به ضرورت پیاده‌سازی رویکردهای استان اظهار داشت: اقتصاد دانش بنیان و توجه به حوزه علم و فناوری به عنوان یکی از رویکردهای اصلی و مهم استان است که با تحقق حکمرانی خوب به عنوان یکی از الگوهای توسعه باید مورد توجه قرار گیرد.

وی از شاخص‌های حکمرانی خوب را قانون‌گرایی، شفافیت و مسئولیت پذیری نام برد که در ارتباط مستقیم با موضوع حسابداری و حسابرسی است. وی اذعان داشت: این شاخص‌ها از جمله نیازها و ضرورت‌های اصلی توسعه حال و آینده کشور است که با برگزاری این گونه همایش‌ها می‌توان به تامین و رشد این شاخص‌ها کمک کرد.

سید رحمت اله اکرمی معاون نظارت مالی وزارت امور اقتصاد و دارایی و خزانه‌دار کل کشور هم در این همایش گفت: برای جبران فاصله خزانه‌داری کشور با خزانه‌داری نسل چهارم، مدل مفهومی خزانه‌داری الکترونیک در خزانه‌داری کل کشور تدوین شده است.

وی اضافه کرد: خزانه‌داری کل کشور با انجام مطالعات تکمیلی و آگاهی کامل به تحولات روز، برنامه‌های جامعی را در زمینه اصلاح ساختار مدیریت مالی بخش عمومی کشور تدوین کرده و بخش قابل توجهی از آن به اجرا درآمده است.

محمدعلی دهقان دهنوی معاون امور اقتصادی وزارت امور اقتصاد و دارایی کشور، اقتصاد دیجیتال را مبتنی بر انقلاب صعنتی چهارم دانست و گفت: بسیاری از تحلیل‌های اقتصادی در حوزه تولید، تمرکز قابل توجهی بر مفهوم سرمایه دارد ولی در اقتصاد دیجیتال، سرمایه و به خصوص نوع فیزیکی آن، کمرنگ می‌شود. این موضوع می‌تواند تحلیل‌های اقتصادی را متحول سازد و نوع نگاه ما را به اهمیت عوامل تولید عوض کند.

وی افزود: در انقلاب صنعتی چهارم دانش، خلاقیت و نوآوری در فرآیندهای تولید ارزش اساسی دارد و به ما نشان می‌دهد در چه مسیری برای آمادگی درانقلاب صنعتی چهارم باید سرمایه‌گذاری کرد.

کیومرث داوودی معاون فنی و حسابرسی امور عمومی و اجتماعی دیوان محاسبات کل کشور اظهار داشت: ورود به انقلاب صنعتی چهارم انتظاراتی برای ذینفعان حول محور شفافیت و ارائه خدمات جدید در حوزه‌های مالی و محاسباتی به وجود آورده است.

داوودی افزود: در انقلاب صنعتی چهارم از هوش مصنوعی، نانوکوانتوم‌ها، پردازش‌های کوانتومی و نانو تکنولوژی‌ها برای ارائه گزارش‌ها و خدمات مالی به ذینفعان استفاده می‌شود.

استفاده از این ابزارها برای انطباق براصول روش‌های حسابداری و حسابرسی، محور بعدی سخنان داوودی بود.

وی اظهار داشت: این مهم مشروط به آگاهی و تسلط حسابداران، حسابرسان و مدیران دستگاه‌های اجرایی بر اصول و روش‌های حسابداری و حسابرسی به صورت خاص و در بخش دولتی نیز تسلط بر قوانین و مقررات است.

غلامرضا سلیمانی امیری رئیس بیمه مرکزی ایران به خدمات نوین بیمه‌ای در انقلاب صنعتی چهارم پرداخت و گفت: اگر در دانشکده‌های حسابداری الزامات این رشته با انقلاب صنعتی چهارم همراه نباشد دوباره رکورد شروع خواهد شد زیرا بسیاری از موضوعات و بحث‌های این رشته در بستر دیجیتالی کاملا تغییر کرده و باید دانشجویان آنها را یادگرفته و مورد استفاده قرار دهند.

در بخش پایانی مراسم افتتاحیه این همایش دکتر محمد نمازی استاد ممتاز حسابداری و عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز به تشریح اخلاق حرفه‌ای حسابداری در انقلاب صنعتی چهارم پرداخت و گفت: در انقلاب‌های صنعتی قبل خصوصا انقلاب صنعتی سوم، راجع به اخلاق زیاد صحبت شده و دانشمندان علوم انسانی از موارد منفی تکنولوژی و فناوری و تاثیر آن براخلاق انتقاد کرده‌اند.

این در حالیست که در انقلاب صنعتی چهارم به مساله اخلاقی و بحث‌های مسئولیت اجتماعی توجه زیادی شده و همچنین به اخلاق حسابداری و تاثیرات مثبت و منفی آن در سطوح فردی، سازمانی و جامعه پرداخته است.

به گفته وی، فناوری‌های نوین می‌تواند تاثیر مثبتی بر رفتار اخلاقی حسابداری داشته باشد ودر نهایت منجر به پاسخگویی بهتر به مشتریان، بازار و جامعه و جلب اعتماد عمومی خواهد شد.

در این همایش پنل‌های اصلی شامل عناوینی چون دیجیتال در حوزه گزارشگری مالی در مسیر انقلاب صنعتی چهارم، تحول دیجیتال و حسابداری بخش عمومی، تحول دیجیتال و آموزش حسابداری، قوانین و استانداردهای مالی و محاسباتی در مسیر صنعت چهارم، تاثیر کوید ۱۹برحسابداری و روش پژوهش حسابداری در مسیر صنعت چهارم بود.

همچنین پنل‌های موازی دراین همایش شامل فناوری‌های نوین در حسابداری، انقلاب صنعتی در حسابداری، کاربرد بلاک چین در حسابداری در مسیر صنعت چهارم، هوش مصنوعی در حوزه گزارشگری مالی و مالیاتی، تحول در حوزه گزارشگری مالی، روش پژوهش حسابداری در مسیر صنعت چهارم، اخلاق و مهارت‌های حرفه‌ای متناسب با صنعت چهارم، روش‌های آموزش حسابداری همسو با صنعت چهارم بود.

در برنامه اختتامیه همایش ملی حسابداری در ایران جمال برزگری خانقاه دبیر این همایش از زحمات کلیه دست اندرکاران در پیاده سازی این همایش تشکر و قدردانی کرد و بیانیه دبیرخانه همایش ملی حسابداری ایران قرائت شد.

برگزاری جشنواره برگزیدگان هفته پژوهش و فناوری در دانشگاه یزد

جشنواره برگزیدگان هفته پژوهش و فناوری استان با معرفی و تقدیر از برگزیدگان هفته پژوهش و فناوری با حضور استاندار یزد و تعداد معدودی از مسئولان استانی در دانشگاه یزد برگزار شد.

در این نشست که به صورت مجازی و بدون حضور برگزیدگان برگزار شد، استاندار یزد با اشاره به انعقاد تفاهم نامه های همکاری که در مراسم جشنواره امسال صورت گرفت، گفت: جلسه امروز نشان داد که چگونه شرکت های پژوهشی و دانشگاه ها و نیز بخش خصوصی می توانند باعث تحرک و توسعه هرچه بیشتر در استان باشند.

محمدعلی طالبی با اشاره به جایگاه ارزنده استان در کشور به لحاظ اقتصادی و صنعتی و از طرف دیگر وجود دانشگاه ها، اعضای هیأت علمی و مراکز تحقیقاتی برجسته و نیز مهیا بودن زمینه های انجام تحقیق و پژوهش در استان، بر رشد و توسعه پژوهش برای رفع نیازهای داخلی، تحقق اهداف سال جهش تولید و دستیابی به محورهای اقتصاد دانش بنیان در استان تأکید کرد.

وی در ادامه افزود: تعمیم و ترویج روحیه پژوهش در بین دانش آموزان و دانشجویان به عنوان یکی از مهمترین نیازهای جامعه مستلزم همکاری جمعی و تعامل تمامی دستگاه های دولتی و بخش خصوصی است. در این صورت است که مؤلفه های موجود در فرهنگ عمومی جامعه که مانع رشد و توسعه پژوهش است، برداشته می شود.

در ادامه، رییس دانشگاه یزد و جانشین رییس ستاد هفته پژوهش و فناوری استان، هفته پژوهش امسال را هفته ای با برکت برای استان به لحاظ دریافت موافقت اصولی برای ایجاد اولین پهنه علم و فناوری در کشور و همچنین افتتاح طرح جامع پارک علم فناوری پس از سالها دانست.

به گفته قاسم برید لقمانی، بنا بر مصوبه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، نامگذاری اولین روز هفته پژوهش در تقویم ملی این هفته به نام پژوهش و فناوری: مدرسه و دانشگاه بیانگر اهمیت و لزوم بها دادن بیش از پیش پژوهش در بین دانش آموزان است. وی افزود: برگزاری ایده شوی شهروند دانش آموز با موضوع کاهش آلاینده های محیطی که با همکاری شهرداری یزد و اداره کل آموزش و پرورش و با هدف ترویج فرهنگ پژوهش در حال برگزاری است، خلاقیتی بود که امسال در برنامه های هفته پژوهش استان دیده شد. 

لقمانی با اشاره به عنوان دومین روز هفته پژوهش به پژوهش و فناوری: مشارکت ملی، ترویج دستاوردهای پژوهشی گفت: ترویج دستاوردهای پژوهشی، مشارکت ملی و همگرایی تمامی سازمان ها و نهادها را می طلبد که در این باره نمایشگاه مجازی دستاورهای پژوهش و فناوری(فن بازار) نمود برجسته ای دارد. علاوه برآن امضای تفاهم نامه ها و قراردادهای سرمایه گذاری که در این مراسم شاهد آن هستیم، نمونه ای از مشارکت بین سازمان هاست. 

به گفته وی اهمیت دستاوردهای دانش بنیان در رسیدن به اهداف سال جهش تولید و همگام با شعار اقتصاد دانش بنیان در استان یزد، علت نامگذاری سومین روز هفته پژوهش به نام پژوهش، ‌فناوری و جهش تولید است.

بریدلقمانی در تحقق اهداف چهارمین روز به نام بزرگداشت پژوهشگران و فناوران خاطر نشان کرد: ستاد استانی هفته پژوهش، جوایز برگزیدگان را متنوع تر از سال های گذشته در نظر گرفت که افزایش مبلغ جایزه نقدی، معرفی برگزیدگان به سازمان صمت برای دریافت اولویت ها و امتیازات سازمان، اختصاص وام از محل اعتبارات صندوق پژوهش و فناوری استان، اعطای خدمات رایگان کارگزاری های پارک علم و فناوری و امکان برگزاری جلسه تحت نظارت معاونت استانداری با سازمان های مربوطه برای حل چالش های احتمالی پیش رو پژوهشگران از جمله آنهاست.

وی با بیان اختصاص پنجمین روز هفته پژوهش به نام پژوهش، ‌فناوری و علوم انسانی، گفت: پیشرفت تکنولوژی و فناوری معمولا همراه با عارضه است که در علوم انسانی منجر به بداخلاقی پژوهشی شده است. استفاده از دستاوردهای فناورانه روز می بایست در جهت مثبت برای توسعه پژوهش در حوزه علوم انسانی باشد.

برید لقمانی در ادامه گفت: نامگذاری ششمین روز هفته پژوهش به پژوهش،‌ فناوری و اثربخشی اجتماعی، اهمیت رسالت اجتماعی دانشگاه های نسل چهارم را متذکر می شود.

لزوم اعتماد و اولویت بخشیدن به نخبگان داخل استان و حمایت از طرح های نوآورانه بومی برای جلوگیری از برون رفت آنها، تأکید بر تشویق خیرین به سمت کمک به فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی و نقش فناوری اطلاعات در پژوهش های امروزی محور بخش دیگری از سخنان رییس دانشگاه یزد بود.

در این نشست و در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری(فن بازار استان)، دانشگاه یزد سه تفاهم نامه با رؤسای شرکت فولاد آلیاژی، شرکت نانو سنجش یاران محیط و شرکت توسعه فوتونیک و فناوری های کوآنتومی منعقد کرد. تفاهم نامه دیگری نیز بین شرکت آوا الکترونیک مهیار و ایده گستر صنعت به امضا رسید و استاندار یزد از سه محصول و طرح نوآورانه رونمایی کرد. که سامانه جامع مدیریت(شرکت کمند افزار آریا)، کارت خشاب و کارت ژاکارد نساجی(شرکت آوا الکترونیک مهیار) و دستگاه امولشن تراک(شرکت پادرا معدن) از آن جمله بود.

برگزاری مسابقه پیامکی با طرح سؤال با موضوع بیماری کرونا برای مخاطبان مراسم  برای اطلاع رسانی درخصوص این بیماری و قدردانی از تلاش های مدافعان سلامت، یکی دیگر از ابتکاراتی بود که در مراسم امسال جشنواره دیده شد. طرح سؤال مسابقه مشترکا از طرف دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی و دانشگاه یزد صورت گرفت .

در پایان مراسم به قید قرعه از بین کسانی که جواب درست را انتخاب کرده بودند، سه نفر انتخاب و برای دریافت جایزه خود به اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان معرفی شدند. همچنین در این مراسم کیلیپ مربوط به گزارش اقدامات استان در هفته پژوهش به سمع و نظر مخاطبان مراسم رسید.

در ادامه اسامی برگزیدگان هفته پژوهش و فناوری استان به شرح ذیل اعلام شد: لازم به ذکر است  جوایز نقدی برگزیدگان به شماره حساب آنها واریز خواهد شد. همچنین تقدیرنامه و معرفی نامه های برگزیدگان برای بهره مندی از سایر امتیازات به استانداری یزد، صندوق پژوهش و فناوری، پارک علم و فناوری و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، از طریق دبیرخانه مربوط به هر گروه برای آنها ارسال خواهد شد.

برگزاری مراسم روز کوهستان در دانشگاه یزد 

مراسم گرامیداشت روز جهانی کوهستان با مشارکت صاحب‌نظران، استادان و دانشجویان رشته منابع‌طبیعی به صورت مجازی در دانشگاه یزد برگزار شد.

رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد با اعلام این خبر گفت: سرچشمه همه رود های بزرگ، و منشا نیمی از آب های شیرین جهان، کوهستان است. کوه ها، زیستگاه گونه های بی شمار گیاهی و جانوری، خاستگاه بخش مهمی از تنوع زیستی و پناهگاه بسیاری از گونه هایی هستند که در دشت ها نابود شده اند.
حمید سودایی زاده افزود: ضروری است نگاه مدیریتی مبنی بر اصول پایدار زیست محیطی به مجموعه کوهستان شیرکوه هم از طرف مسئولین وهم از طرف مردم وجود داشته باشد تا شاهد ازبین رفتن قابلیت های منحصر بفرد در این کوهستان ارزشمند وآسیب جدی به کانون های زیستی مجاور آن نباشیم.

عضو هیئت علمی گروه محیط زیست دانشگاه یزد هم درباره ارزش های کوهستان شیرکوه گفت: کوهستان عظیم شیرکوه علاوه بر زیستگاه تنوع جانوری دارای پوشش متنوع وبا غنای گونه های بالای گیاهی است که ۹۱ گونه آن بومی وانحصاری شیرکوه است..

ایران نژاد افزود: درکوهستان شیرکوه بیش از ۶۱۰ گونه گیاهی شناسایی شده است که معادل با بیش از ۷۰ درصد از کل گونه های گیاهی استان شامل می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha