به گزارش ایرنا، حامد عادل روز دوشنبه به رسانه ها افزود: تا کنون بخش قابل توجهی از اعتبارات ملی و استانی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صرف مرمت این مجموعه شده است.
وی با تاکید بر اینکه مرمت و ساماندهی مجموعه تاریخی بسطام و خرقان نیاز به مشارکت اوقاف دارد، گفت: ۲۰۰ میلیون ریال اعتبار مشارکتی اوقاف در این مجموعه برای مرمت مسجد بایزید هزینه شده که تنها بخش کمی از هزینههای اجرایی را پوشش داد.
عادل بیان کرد: با توجه به اهمیت مجموعه بسطام و خرقان ، پایگاه میراثفرهنگی بسطام از چند سال گذشته راه اندازی شد و فعالیتهای پایگاهها شامل مطالعه و اجرا، باید قبل از آغاز به تایید هیات راهبردی پایگاه برسد و این موضوع باعث میشود در پروژههای پایگاهها زمان بیشتری صرف امور اجرایی و مطالعاتی شود.
وی گفت: با توجه به حساسیت موضوع مسجد بایزید بسطامی و به دلیل آسیبهای موجود در پوشش چوبی و همچنین آسیبهای احتمالی طاق ضربی در هنگام وقوع زلزله، مطالعات اولیه آن توسط متخصصان سازه و مرمت انجام و گزارش آن در هیات راهبردی ارائه شد.
عادل ادامه داد: بهترین گزینه در بین گزینههای مطرح شده توسط مشاور بازگرداندن پوشش مسجد به حالت اولیه خود و یکپارچه کردن ساختار اثر بود که مورد تایید اعضا قرار گرفت و اجرایی کردن این طرح نیازمند تامین هزینه بالا و اجرا در زمان مناسب است.
وی بیان کرد: فصل پاییز و زمستان زمان مناسبی برای اجرای این طرح نیست و میراثفرهنگی به علت نبود ایمنی لازم پوشش موجود، در اولین گام تیرهای چوبی را جمعآوری و تیرهای چوبی سقف را خریداری کرد.
مدیر پایگاه میراثفرهنگی مجموعه بسطام و خرقان گفت: پیشنهاد دوم مشاور که راهکار تقویتی موقت است پس از تائید اعضای شورای فنی اجرایی میشود.
شهر بسطام در فاصله ۶ کیلومتری شمال شرقی شاهرود قرار گرفته و مجموعه آثار تاریخی باقیمانده در این شهر از دوره سلجوقی به بعد است و در کنار آن آرامگاه متعلق به «ابویزید طیفور بن عیسی بن سروشان بسطام» ملقب به «سلطان العارفین » و از عرفای نامی و مشهور ایران در قرن سوم هجری قمری قرار دارد.
مجموعه تاریخی بایزید بسطامی شامل خانقاه بایزید، رواق صفوی، منار بسطام، مسجد بایزید بسطامی، مسجد بسطام، امامزاده محمد، برج کاشانه، گنبد غازان خان و مدرسه شاهرخیه است.
نظر شما