استاد ممتاز به یک جایگاه علمی در محافل دانشگاهی اطلاق میشود و یکی از معیارهای رایج در دانشگاهها برای کسب رتبه بندی بینالمللی به شمار میرود. گرفتن این مقام فرایندی دشوار و دقیق است و فرد معرفی شده باید مدارج مختلف را کسب کرده باشد. انتخاب این استادان با پیشنهاد رییس دانشگاه و بررسی و تأیید شورای انتخاب استادان ممتاز صورت میگیرد.
رییس دانشگاه فردوسی مشهد در این مراسم گفت: پژوهشگر وضعیت و بستری را میطلبد تا بدون درگیری با حواشی بتواند در فعالیت علمی خود تاثیرگذار باشد.
دکتر محمد کافی افزود: هنوز این بستر در کشور و دانشگاه به خوبی فراهم نشده و پژوهشگران درگیر مشکلات پیش پا افتاده اداری و مالی میشوند.
وی ادامه داد: دانشگاه فردوسی مشهد تلاش کرده است اگر پروژهای خارج از دانشگاه توسط استادان به دانشگاه آورده شود بتوانیم هزینههای آن را پرداخت کنیم ولی همانگونه که در خارج از دانشگاه مشکلاتی وجود دارد در داخل دانشگاه هم هنوز نتوانسته ایم سازوکاری برای آن فراهم کنیم.
رییس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: به جای اینکه مدیران و مسوولان اجرایی، دانشگاه را پناهی برای خود بدانند و مشکلاتشان را به ما معرفی کنند، خود ما باید این مسائل را از متن جامعه استخراج کنیم تا تلاشهای علمی مبتنی بر نیاز جامعه انجام دهیم و این درد بزرگی است.
وی با بیان اینکه دانشگاهها باید بر علوم پایه متمرکز شوند افزود: فناوری در جامعه به معنای تکنولوژی ترجمه شده است و باید جامعه را متوجه این موضوع نمائیم که علوم پایه و انسانی هم در رفع مشکلات جامعه بی تاثیر نیست.
دکتر کافی ادامه داد: عیار فرهیختگی دانشگاه بر این است که فناورانی به جامعه معرفی شوند که دستاوردهای آنها برای جامعه مشکل گشا باشد و بر همین اساس دانشگاه فردوسی مشهد در امر پژوهش به حوزه علوم انسانی شامل علوم اجتماعی، علوم تربیتی و ادبیات نیز توجه میکند.
وی گفت: دانشآموختگانی که به عنوان محقق و پژوهشگر بتوانند مشکلی از مشکلات جامعه را حل کنند برگ افتخاری را به این دانشگاه خواهند افزود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این مراسم گفت: امور پژوهشی و فناوری در دانشگاه شکل یک زیست بوم را به خود گرفته است.
دکتر احمدرضا بهرامی افزود: اکنون در کنار پژوهشهای مهندسی در رشتههای ریاضی و شیمی که جزو علوم پایه محسوب میشوند نیز مورد تقدیر علمی قرار گرفتهایم که دستیابی به آن سخت به نظر میرسید.
وی ادامه داد: قوانین و ضوابط رشتهها برای پژوهش نمیتواند یکسان باشد و بر همین اساس رستههای پژوهشی در نظر گرفته شده است تا بر اساس آن قوانین متناسب با هر رشته تعریف و ملاک سنجش پژوهشگران قرار گیرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه در آموزش دانشگاه فردوسی مشهد به بلوغ رسیدهایم گفت: در پژوهش دانشگاهی هم این مسیر آغاز شده است و بر همین اساس طرح غربالگری در نظر گرفته شده تا افرادی که در اهداف دانشگاه تاثیر گذارتر هستند مورد حمایت ویژه قرار گیرند.
وی افزود: اکنون پژوهشهای این دانشگاه وارد مرحله تجاری سازی شده است و باید بتوانیم برند تجاری دانشگاه را ارتقا دهیم تا به مرحله ثروت سازی وارد شود.
نظر شما