به گزارش ایرنا، علی زینی وند روز چهارشنبه در نشست با اعضای شورای اسلامی استان کرمان با اشاره به طرح انتقال آب شرب از سد صفارود رابر به کرمان افزود: در این زمینه به دغدغه جدی جنوب این استان نیز توجه میشود.
وی با تاکید بر ضرورت تبیین آثار طرح های عمرانی به ویژه در حوزه آب برای مردم اظهار داشت: برخی از طرحها درد و رنجی که ممکن است به وجود آید را رفع میکند اما قرار نیست با آباد کردن منطقه ای، نقطهای را تخریب کنیم.
استاندار کرمان اضافه کرد: شوراهای اسلامی فعالیت کارشناسی و اجرای قانون را در منطقه جنوب استان مبنای کار خود قرار دهند و از مطالب منتشر شده در فضای مجازی هم میتوان بهره برد و هم تولید تفرقه کرد.
وی افزود: برخی افراد صحبت ها را تفسیر و تحلیل می کنند در حالی که توضیحات ما را نمی خوانند که این امر مطلوب نیست و این اقدام خلاف روحیه عشایری و خونگرمی مردم جنوب است.
زینی وند با تلاش مضاعف در استان و کار کردن آرامش ایجاد میکنیم و نماینده کسی نیستیم و نماینده منافع مردم و سیاست های نظام جمهوری اسلامی هستیم.
ضرورت نگاه فنی و کارشناسی شوراها
وی بیان داشت: شوراهای اسلامی در نقش منتخب مردم باید پیگیر مطالبات آنان باشند و با توجه به قانون و نظام جمهوری اسلامی، میتوانند نقشی موثر به عنوان پارلمان گسترده محلی ایفا کنند، که مسئولان باید از این ظرفیت بزرگ بهره مند شوند.
استاندار کرمان با اشاره به ضرورت آسیب شناسی عملکرد شوراهای اسلامی با توجه به اثر پذیری گفت: شوراها با نگاه فنی و مطالعات دقیق و ارائه راهکار مسائل منطقه را به مسئولان ارائه کنند که این امر موجب موفقیت بیشتر و کسب نتیجه بهتر میشود.
مدیران بیانگیزه میز خدمت را ترک کنند
وی عنوان کرد: هر مدیری که به بهانه پایان دولت بی انگیزه باشد باید میز خدمت را ترک کند .
زینیوند با اشاره به ضرورت استفاده بهینه از ظرفیت ها و نیروی انسانی افزود: کرمان در جمع استانهای توسعه یافته قرار دارد اما این توسعه در ابعاد مختلف منطقه ای و بخشی توسعه نامتوازن است.
وی یاداور شد: تاکید و توجه استان کرمان به حوزه صنعت و معدن با وجود موفقیت ما را از بخشهای دیگر اشتغالزا، تولیدکننده ثروت، کم سرمایهبر و تنظیم توسعه متوازن دور کرده است.
زینی وند با اشاره به نداشتن تمرکز به بخش کشاورزی استان افزود: کرمان در این حوزه رتبه نخست کشور است اما تولید ثروت و محصولات ما در قبال کشاورزی گسترده و متنوع استان مناسب ارزیابی نمیشود که باید سطح زیرکشت با آب مصرفی و تلاش و درآمد کشاورزان سنجیده شود.
وی تصریح کرد: نداشتن کشاورزی کارامد روستاهای استان کرمان را خالی از سکنه کرده لذا به علت مشکلات درامدی در روستاها فرزندان شغل پدران را ادامه نمیدهند و به شهرها مهاجرت میکنند.
استاندار کرمان گفت: این استان در حوزه خدمات سهم پایینی دارد و به شدن از گردشگری کرمان غفلت کردیم و معضل نخست ما اشتغال و اقتصاد است که نیاز به دانش دارد و شوراها باید ضمن نداشتن توقع اعتبار، تسهیل فعال سازی ظرفیت های مردمی را از دولت ها پیگیری کنند.
سهم کرمان از درآمد معادن بسیار ناچیز است
زینی وند ابراز داشت: قوانین در عمل به گونه ای بهره برداری میشوند که سهم استان کرمان را بسیار ناچیز می کند که از ظرفیت های قانونی برای افزایش این سهم استفاده می شود.
وی گفت: چند ظرفیت قانونی برای استفاده استان از معادن وجود دارد که باوجود بیشترین درآمد مالیاتی استان از معادن است و با افزایش درآمد مالیاتی طی هشت ماه گذشته نزدیک به یکهزار میلیارد تومان مازاد درآمد داشته ایم و به لحاظ قانونی باید ۲۵ درصد از افزایش درآمد به استان برگردد.
زینی وند افزود: از سوی دیگر در بودجه بیان شده سهم برگشتی از خزانه به استان ۳۰۰ میلیارد تومان است که به جد پیگیری می کنیم سقف ۳۰۰ میلیارد تومان را بالا ببریم.
وی اظهار داشت: ۱۵ درصد از سهم حقوق دولتی معادن باید به زیرساخت های منطقه معدنی برگردد که از چند سال گذشته پولی برنگشته و به ایمیدرو می رود و ایمیدرو با شرکت ها قرارداد می بندد و یکسری زیرساخت ها در کشور ایجاد می شود و استان در عمل پولی دریافت نکرده و در این راستا پیگیری می شود.
زینیوند گفت: طبق قانون همچنین یک درصد از مجموع فروش معادن برای توسعه زیرساخت ها در منطقه معدنی هزینه میشود که به صورت جدی در این زمینه اقدامی نشده و پیگیر کسب اعتبارات و هزینه در زیرساخت های استان هستیم.
نظر شما