به گزارش ایرنا؛ این اقدام تازه ترین تلاش دونالد ترامپ رئیس جمهوری کنونی آمریکا برای تحکیم سیاست سخت گیری بر چین به تنها چند هفته پیش از به قدرت رسیدن جو بایدن رئیس جمهوری منتخب در ۲۰ ژانویه (اول بهمن ماه) شمار می رود.
پیش بینی می شود ایالات متحده نام حدود ۸۰ شرکت چینی و وابستگانشان را به فهرستی به نام اصطلاح نهادها بیفزاید که تقریبا همه آنها چینی هستند.
این منابع نوشتند: انتظار می رود در این فهرست وزارت بازرگانی آمریکا نام برخی شرکت های چینی را دربرگیرد که به گفته واشنگتن به ارتش چین وابسته هستند مانند برخی که به آن برای ساخت و بهره برداری نظامی از جزیره های مصنوعی در دریای جنوب چین کمک می کنند و همچنین شرکت هایی که در نقض ادعایی حقوق بشر همکاری دارند.
دولت ترامپ همیشه از این فهرست که شامل افزون بر ۲۷۵ شرکت مستقر در چین و وابستگان به انهاست، برای ضربه زدن به صنایع چین بهره برده است که شامل غول فناوری هوآوی و ۱۵۰ شرکت وابسته و «زد تی ایی» به اتهام نقض تحریم ها و همچنین شرکت تولیدکننده دوربین نظارتی هایکویژن به اتهام سرکوب اقلیت اویغور می شود.
شرکت بین المللی تولیدکننده نیمه هادی اس ام ای سی پیش از این نیز زیر فشار واشنگتن قرار داشته است. وزارت بازرگانی آمریکا در ماه سپتامبر (شهریور ماه) عرضه کنندگان برخی تجهیزات به این شرکت را به علت غیرقابل پذیرش بودن بهره برداری نظامی از این تجهیزات، موظف به درخواست مجوز صادرات کرد.
وزارت دفاع آمریکا ماه گذشته (نوامبر) با افزودن نام این شرکت به فهرست شرکت های وابسته به ارتش چین، سرمایه گذاران آمریکایی را از خرید سهام آن بازداشت. اس ام آی سی بارها ارتباط با ارتش چین را تکذیب کرده است.
خبرگزاری رویترز سوم آذر خبر داده بود که دولت دونالد ترامپ محدودیت های جدید علیه ۸۹ شرکت هوافضای چین به بهانه ارتباط با ارتش این کشور اعمال می کند که این تحریم ها شامل جلوگیری از اقدام این شرکت ها برای خرید مجموعه ای از کالاها و فناوری آمریکا می شد.