پوتین: مناقشه قره باغ خطر گسترش تروریسم در منطقه را تشدید کرد

مسکو - ایرنا- ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه گفت که مناقشه و جنگ در قره باغ خطر ترویج تروریسم در منطقه را تشدید کرد.

 به گزارش ایرنا، پوتین روز جمعه در اجلاس وبیناری سران جامعه همسود گفت: در قره باغ زد و خوردهای مسلحانه رخ داد که متاسفانه قربانیان زیادی داشت و وضعیت منطقه قفقاز جنوبی را که بدون آن هم پیچیده بود پرتنش کرده و خطر گسترش تروریسم را افزایش داد.

 براساس اطلاعات رسانه های روسی و اظهارات مقام های روسیه از جمله سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه، بیش از دو هزار نفر از تروریست ها از سوریه برای شرکت در جنگ قره باغ به این منطقه منتقل شدند.

به ابتکار روسیه، روز دهم نوامبر (۱۹ آبان) سندی برای تحقق آتش‌بس کامل و رفع تمام خصومت‌ها در منطقه درگیری قره‌باغ به امضای «علی‌اف»، «پاشینیان» و «پوتین» رسید و ارتش مسکو وظیفه صلحبانی و تحقق آتش بس را به عهده گرفت.

روسیه در چارچوب توافق با ارمنستان و جمهوری آذربایجان، واحدهای صلح بانی خود را در قالب حدود ۲هزار نیرو به همراه تجهیزات به قره باغ اعزام و ۲۳ پست دیده بانی نیز تاسیس کرده است.

تولید واکسن کرونا در کشورهای همسود 

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه گفت که مسکو به کشورهای همسود پیشنهاد می کند به تولید واکسن کرونا در کشور خود بپردازند.

وی خاطرنشان کرد: ما برای چنین همکاری آماده هستیم و علاقه مند به تولید مشترک واکسن کرونا با کشورهای همسود هستیم.  

رئیس جمهوری روسیه این روند را برای مردم کشورهای جامعه همسود مهم خواند و یادآوری کرد که بین کشورهای همسود در عرصه های اقتصادی و انسانی روابط و تماس های نزدیکی وجود دارد.

 وی افزود: میلیونها شهروند کشورهای همسود از مرزها عبور کرده و به این کشورها سفر می کنند.  

پوتین همچنین گفت که روسیه حدود ۱.۳ میلیون تست تشخیص کرونا به کشورهای همسود تحویل داده است.

رئیس جمهوری روسیه همچنین بر آمادگی کشورش برای همکای در واکسیناسیون کرونا در کشورها همسود تاکید کرد.

 وی این را نیز گفت که مقدمات برای تنظیم طرح مشترک کشورهای جامعه همسود برای اقدامات در عرصه اپیدمیولوژی به پایان می رسد.

 پوتین در بخش دیگری از سخنان خود از سران کشورهای همسود خواست تا در دفاع از واقعیت های جنگ دوم جهانی با یکدیگر همبستگی داشته باشد.

اجلاس امروز به ریاست ازبکستان برگزار شد که ریاست دوره ای جامعه همسود را در سال ۲۰۲۰ برعهده داشت و از ماه ژانویه(بهمن) به مدت یک سال بلاروس ریاست دوره ای این جامعه را برعهده خواهد داشت.

در دستورکار اجلاس امروز وضع کنونی و دورنمای توسعه همکاریها در چارچوب جامعه همسود در عرصه های سیاسی، اقتصادی-بازرگانی، اجتماعی و فرهنگی و همکاری در مبارزه با انتشار ویروس همه گیر کرونا قرار داشت.  

جامعه همسود از کشورهای روسیه، بلاروس، اوکراین، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، ارمنستان، ترکمنستان، مولداوی و جمهوری آذربایجان تشکیل یافته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha