به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از نشریه کلمبیایی ال تیِمپو، «ایوان دوکه» رئیسجمهوری کلمبیا به تازگی ضمن اعلام آغاز طرح ملی واکسیناسیون در هفتههای ابتدایی سال ۲۰۲۱ میلادی، از امضای قرارداد با سه شرکت تولیدی فایزر، آسترازنکا و کوواکس به منظور دریافت ۴۰ میلیون دوز واکسن کووید-۱۹ خبر داد.
رئیس دولت کلمبیا در بیان جزئیات این قراردادها گفت، بر اساس توافقهای صورت گرفته از هر یک از شرکتهای فایزر و آسترازنکا ۱۰ میلیون دوز و از برنامه کوواکس ۲۰ میلیون دوز واکسن کرونا دریافت خواهیم کرد.
بیش از ۱۸۰ کشور به «کوواکس» یا برنامه جهانی تامین واکسن کووید ۱۹ برای همه کشورها پیوستهاند تا از طریق یک ساختار جمعی و مشترک با آپارتاید و احتکار واکسن از سوی برخی کشورها مقابله کنند. کوواکس برنامهای با مدیریت مشترک گروه واکسن GAVI، سازمان جهانی بهداشت و ائتلاف ابتکارات آمادگی برای همهگیری (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations) است که هدف خود را جلوگیری از احتکار واکسن احتمالی کووید ۱۹ از سوی دولتها عنوان میکند تا استفاده از آن برای افراد هدف در همه کشورها به صورت عادلانه صورت گیرد.
شیلی دارای بیشترین حجم واکسن پیش خرید شده است که منشأ سه چهارم آن چین خواهد بود. بولیوی نیز از کشورهایی است که در قالب برنامه کوواکس به واکسن دسترسی رایگان خواهد داشت. وزیر بهداشت بولیوی در این زمینه اعلام کرد، تماسهای سودمندی در این خصوص داشتهاند و مذاکراتی نیز با شرکت آسترازنکا و اسپوتنیک ۵ صورت گرفته است.
پرو، نخستین محموله واکسن را از شرکت فایزر دریافت میکند و انتظار میرود تا اواخر ماه ژانویه ۲۵ هزار دوز از این واکسن را تحویل بگیرد.
مکزیک نیز در همین راستا، توافقی برای خرید ۱۹۸ میلیون دوز واکسن با شرکت آمریکایی فایزر امضا کرده تا در ماه دسامبر ۲۵۰ هزار دوز را دریافت کند. هدف مکزیک مصونیت بخشی به ۲.۶ میلیون نفر در مرحله اول واکسیناسیون در ماههای دسامبر ۲۰۲۰ و ژانویه ۲۰۲۱ است.
دولت برزیل روز شنبه (22 آذر) در بیان جزئیات طرح واکسیناسیون کووید -۱۹، از واکسیناسیون ۵۱ میلیون نفر شهروند برزیلی در شش ماهه نخست سال آینده میلادی (۲۰۲۱) خبر داد.
وزارت بهداشت برزیل اطمینان داد که در این مرحله ۱۰۸ میلیون دوز واکسن کووید -۱۹ در دسترس گروه های دارای اولویت همچون کادر درمان، سالمندان و جوامع بومی قرار خواهد گرفت. همچنین بر اساس این طرح، واکسیناسیون ۷۰ درصد از جمعیت که برابر با حدود ۱۴۸ میلیون نفر است، ضروری بوده که در مرحله نخست یک سوم این جمعیت را پوشش میدهد.
ژائیر بولسونارو رئیس جمهوری برزیل پیشتر ضمن اعلام آغاز واکسیناسیون طی ماههای اولیه سال میلادی ۲۰۲۱ اطمینان داد که همه مردم واکسن کرونای رایگان دریافت خواهند کرد.
جان دوریا، فرماندار ایالت سان پائولو برزیل نیز روز چهارشنبه (۸ مهر ماه) پس از امضای قرارداد خرید واکسن کرونا شرکت چینی سینواک برای تامین ۴۶ میلیون دوز واکسن اعلام کرد که واکسیانسیون در این ایالت از ۱۵ دسامبر بر روی پرسنل بهداشتی و در مراکز بهداشتی عمومی و خصوصی شروع خواهد شد.
برزیل از ماهها قبل از جمله کشورهای پیشتاز در خرید و آزمایش واکسن های کووید-19 بر جمعیت های داوطلب بوده است.
وزارت بهداشت مکزیک نیز روز جمعه (21 آذر) از صدور مجوز استفاده از واکسن ضدکرونای فایزر برای موارد اضطراری خبر داد.
«مارسلو ابرارد» وزیر امور خارجه مکزیک پیشتر در این خصوص اعلام کرد: درصورت تصویب پروژه واکسن شرکت دارویی فایزر، تعداد قابل توجهی از این واکسن طی ماه دسامبر (آذر- دی) وارد این کشور خواهد شد.
براساس تارنمای آماری «وردو میترز» که به صورت لحظه ای شمار موارد ابتلا و فوتی در جهان را به روز رسانی میکند، تا کنون بیش از 14 میلیون و 541 هزار نفر در آمریکای لاتین و کارائیب به ویروس کرونا مبتلا شده و افزون بر 482 هزار نفر جان خود را از دست داده اند. به این ترتیب برزیل، آرژانتین، کلمبیا، مکزیک و پرو به ترتیب با ثبت بیش از هفت میلیون و 163 هزار، یک میلیون و 531 هزار، یک میلیون و 482 هزار، یک میلیون و 301 هزار و 993 هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا در جایگاه سومین، دهمین، یازدهمین، سیزدهمین و شانزدهمین کشورهای درگیر در فهرست جهانی قرار دارند.
///////////////////////
نظر شما