۲۹ آذر ۱۳۹۹، ۱۸:۳۱
کد خبرنگار: 1498
کد خبر: 84154069
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

همکاری چین و اروپا در زمینه بررسی توفان‌های خورشیدی

تهران- ایرنا- "سی جی تی ان" تلویزیون انگلیسی زبان چین در گزارشی از همکاری چین و اروپا در زمینه نظارت بر تاثیرات ناشی از توفان‌های خورشیدی خبر داد.

به گزارش ایرنا در این گزارش آمده است، بازگشت ماه نورد «چانگ ئه ۵» چین به زمین با محموله با ارزش خاک و سنگ سطح کره ماه، به عنوان نشانه‌ای مهم در مسیر ماموریت‌های فضایی مشارکتی چین، صرفا یک توقف در مسیر طولانی تری است که اداره ملی فضای چین و شرکای این کشور از جمله آژانس فضایی اروپا پیشتر شروع کرده‌اند.

مشاور ارشد علوم و تحقیقات آژانس فضایی اروپا در مصاحبه با «سی جی تی ان» تاکید کرد، بدنبال بازگشت ماهنورد چانگ ئه ۵، ما در سطح گسترده ای درباره همکاری های بین المللی و به اشتراک گذاری نمونه های جمع آوری شده سنگ و خاک توسط ماهنورد چینی از سطح کره ماه گفت‌و گو کرده‌ایم این تنها بخشی از یک ماموریت گسترده تر با چین در مسیر ارتقاء همکاری های بین المللی و پیشبرد کارهایی است که آژانس فضایی اروپا به تنهایی نمی‌تواند انجام دهد.

«مارک مک کاگرین» گفت که کارهای زیادی برای انجام روی ماه باقی مانده است و چانگ ئه ۵ چین یک ستون اصلی در این مسیر محسوب می‌شود.

«پی ژائو  یو» معاون مرکز برنامه فضایی و اکتشاف ماه در اداره ملی فضایی چین نیز تائید کرده است که بخشی از مواد جمع آوری شده توسط ماهنورد "چانگ ئه ۵ " چین در سطح بین المللی به اشتراک گذاشته می شود.

«لی چون لای» معاون طراح اصلی ماموریت چانگ ئه ۵ چین هم گفت که بخشی از اکتشافات اخیر ماه برای نمایش همگانی محفوظ خواهد ماند.

یکی از حوزه های همکاری جهانی میان چین و آژانس فضایی اروپا طبق اظهارات مک کاگرین، کار روی پروژه «اسمایل» با ماموریت شناخت هر چه بیشتر طوفان های خورشیدی است؛ توفان های خورشیدی بر خلاف باد و ابری که انسان در زمین به آنها عادت کرده است، روی حباب مغناطیسی سیاره تاثیر می گذارند و حتی این قابلیت را دارند که در جریان های برقی اختلال ایجاد کنند.

مشاور ارشد علوم و تحقیقات آژانس فضایی اروپا می گوید: وقتی توفان های بزرگ خورشیدی اتفاق می افتند و مواد از خورشید خارج می شوند، احتمال وقوع یک انفجار وجود دارد که ما می‌توانیم آن را "خروج جرم از تاج خورشید" بنامیم اگر چنین پدیده ای به سمت زمین صورت گیرد و ذرات یک باره به زمین برخورد کنند، می‌توانند سیستم های برقی ما را از بین ببرند.

آخرین بار این اتفاق در  دهه ۱۸۵۰ میلادی افتاد. در آن زمان فقط تلگراف وجود داشت و نیروهای خورشیدی برای پرت کردن اپراتورهای تلگراف از روی صندلی هایشان کافی بودند چرا که نیروهای خورشیدی از سیم های دستگاه های اپراتور تلگراف عبور می کرد؛ حالا تصور کنید در حال حاضر و در قرن بیست و یکم با وجود تمام وسایل الکترونیکی که ما امروزه در جهان داریم، چنین اتفاقی بیفتد!

مشاور ارشد علوم و تحقیقات آژانس فضایی اروپا گفت اگرچه وقوع پرتاب های جرم از خورشید به سمت زمین نادر است با این حال اندازه گیری، شناخت و حتی پیش بینی آب و هوا در منظومه شمسی یک ماموریت حیاتی در سفر انسان به فضا محسوب می شود.

مک کاگرین افزود: مواد آب و هوای فضا حقیقتا تاثیری جدی روی جامعه انسانی در کره زمین دارند و صادقانه باید گفت که ما آمادگی آن را نداریم؛ بنابراین، کارهای زیادی برای تقویت سیستم های ما باقی است که باید انجام دهیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha