فرآیند جدید جذب نیرو در شهرداری تهران، سبب حذف سلیقه‌گرایی شد

تهران- ایرنا- مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران اعلام کرد: اقدام اخیر شهرداری در فرآیند انتخاب دستیار مدیران از طریق برگزاری آزمون علمی و کانون‌های ارزیابی، حرکت در جهت تحقق شعار شایسته‌گزینی در نظام بکارگیری نیرو است که موجب حذف سلیقه گرایی در فرآیند بکارگیری نیروها شد.

به گزارش ایرنا، محمد فرجود روز شنبه ضمن بازدید از کانون ارزیابی و توسعه مدیران شهرداری تهران واقع در پارک شهر در جمع خبرنگاران تاکید کرد: کانون ارزیابی یکی از ابزارهای حرفه‌ای در ارزیابی و توسعه نیروهای انسانی سازمان‌هاست که به عنوان یک ابزار روشمند و تخصصی قادر است نیروهای کیفی و کارآمد را شناسایی و ارتقا دهد.

محمد فرجود افزود: اساسا کانونهای ارزیابی سبب می شوند که توانمندی و استعدادهای نیروهای انسانی هم برای خودشان و هم برای سازمان آشکار شود و بدین ترتیب چنانچه از این طریق جذب نیرو صورت گیرد، گزینش نیروها کاملا علمی و متناسب با نیازهای سازمانی خواهد بود.

وی ادامه داد: به همین دلیل کانون‌های ارزیابی از جایگاه بسیار مهمی در سنجش شایستگی نیروها برخوردارند و تاکید شهرداری بر گزینش نیروها از این طریق به این دلیل است که هم فرصتی عادلانه در اختیار همه واجدین شرایط برای جذب در شهرداری تهران قرار می‌دهد و هم مانع سلیقه‌گرایی در بکارگیری نیروها شود و در مقابل ملاک گزینش افراد، شایسته‌سالاری باشد.

مدیر عامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران با بیان اینکه دستیار مدیران شهرداری تهران باید افرادی امین و قابل اعتماد باشند یادآورشد: انتظار می رود که دستیاران قادر باشند خلأ‌های احتمالی که هم اکنون در ساختار مدیریت شهری تهران وجود دارد را پر کنند.

وی تاکید کرد: بر این اساس دستیاران باید قادر باشند به مدیران نگاه های جدیدی در شیوه برخورد با مسایل مدیریتی ارایه دهند و همچنین باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن نسبت به ساختار شهرداری تهران آشنایی پیدا کنند.

 مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران با اشاره به اینکه دستیار مدیر نباید درگیر کارهای اجرایی شود افزود: دستیاران پس از جذب در مجموعه شهرداری تهران، باید از آموخته‌های علمی خود به نحو احسن استفاده کنند. این درحالی است که این افراد باید قابل اعتماد و امین سازمان باشند و در عین حال از توانمندی تحلیلی خوبی هم برخوردار باشند.

فرجود تاکید کرد: قاعدتا انتظار نمی‌رود که دستیاران درگیر امور اجرایی سازمان شوند، بلکه باید قادر باشند کارهای کارشناسی و تحلیلی را به بهترین نحو ممکن انجام دهند و همچنین باید کمک کنند مدیرانی که غرق در فعالیت‌های اجرایی هستند نگاه جدیدتری نسبت به مسایل سازمان خود پیدا کنند.

مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران ادامه داد: انتظار می‌رود که دستیاران به منظور مدیریت بهینه امور، اهتمام همه‌ جانبه‌ای داشته باشند. به عنوان مثال ضروری است که آنها روش‌ها و ایده‌های جدید خلاقانه در حوزه تخصصی خود را شناسایی کنند و با معرفی آنها در قالب شیوه‌های عملیاتی به  مدیران سازمانها، تلاش کنند که شیوه‌های اجرایی و نوین مدیریتی در اجرا و راهبرد ایجاد شود.

جذب نیرو در شهرداری تهران سالهای سال بر اساس رابطه بازی بوده است

شهردار منطقه ۱۴ تهران نیز با بیان اینکه به عنوان فردی که سالها در بدنه شهرداری تهران مشغول به فعالیت می‌باشم، برای اولین بار است که شاهد بکارگیری نیرو بر اساس سازوکارهای علمی هستم؛ تصریح کرد: سالیان سال است که جذب نیرو در شهرداری تهران بر اساس روابط صورت گرفته است، این درحالی است که برای اولین بار، این سازمان درقالب "طرح دستیار مدیران شهرداری تهران" در یک فرایند کاملا علمی و فضای رقابتی عادلانه، نسبت به بکارگیری نیرو اقدام کرده است.

کامبیز مصطفی پور در بازدید از یکی از کانون‌های ارزیابی داوطلبان دستیاری مدیران شهرداری تهران به بیان نقطه نظرات خود درباره این طرح پرداخت.

وی با تاکید بر اینکه در جهان امروز، روشهای نوین مدیریتی با سرعت شگرفی در حال توسعه هستند و با توجه به این تغییر و تحولات جهانی، لازم است که در کشور ما نیز سازمانها از شیوه‌های جدید مدیریتی بهره بگیرند تاکید کرد: طرح دستیار مدیران شهرداری تهران سبب انتخاب و راهیابی نخبه‌ترین و شایسته‌ترین افراد به بدنه شهرداری تهران می شود که موجب هم‌افزایی مدیریتی و در عین حال فراهم کردن بسترهای مناسب برای موفقیت این سازمان در ماموریتها و چشم ‌اندازهای سازمانی می‌شود.

شهردار منطقه ۱۴ تاکید کرد: سالیان سال است که  جذب نیرو در شهرداری تهران از طریق روابط شکل گرفته است، اما برای اولین بار جذب نیرو از طریق سازوکار کاملا علمی صورت گرفته است به طوری که در ابتدا با فراخوان عمومی و اطلاع رسانی، فرصت مشارکت همه واجدین شرایط در آزمون فراهم شد و در مرحله بعدی نیز با برگزاری آزمون کتبی توسط سازمان سنجش افراد به لحاظ علمی، مورد آزمون قرار گرفتند و سپس در کانونهای ارزیابی که کادر اجرایی آن هیچ وابستگی سازمانی به شهرداری تهران ندارند در حال صلاحیت‌سنجی در ابعاد مختلف هستند.

وی با بیان اینکه سیستم‌های کاملا حرفه‌ای، نظام‌مند و علمی در پالایش و گزینش نهایی دستیاران ایفای نقش کرده اند یادآورشد: این فرایند بکارگیری نیرو، سبب می‌شود که افراد شایسته به بدنه شهرداری تهران ورود پیدا کنند و این اتفاق بزرگی است که سبب ترمیم و اصلاح نیروی انسانی و افزایش بهره‌وری مناسب در شهرداری می‌شود.

مصطفی پور تاکید کرد: پیش‌بینی می‌شود که این نیروها پس از جذب در بدنه شهرداری تهران قادر باشند که هر یک جریان بزرگی را راهبری کنند و با توجه به چالشهای موجود در عرصه مدیریت شهری و نگرانی‌هایی که در این زمینه وجود دارد، به نظر می‌رسد که تزریق نیروهای خلاق و کارآمد به شهرداری تهران با دستاوردهای چشمگیری همراه باشد.

وی تصریح کرد: با توجه به حجم بالای کارهای اجرایی در شهرداری تهران و درگیر شدن مدیران در فرآیندهای اجرایی، این احتمال وجود دارد که در برخی موارد خلاقیتهای لازم مدیریتی وجود نداشته باشد، این درحالی است که دستیاران جوان می‌توانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن نگاه‌های نوین مدیریتی به مدیران بالادستی ارایه دهند که قطعا نقش بسیار اثربخشی در موفقیت روزافزون مدیران در عرصه‌های مدیریتی ایفا خواهد کرد.

شهردار منطقه ۱۴ با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی هیچ ساز و کار و تعریف مشخصی از شیوه‌های مدرن و خلاقانه مدیریتی نداریم اظهار داشت: این امر درحالی است که اجرای بهینه بخشی از ماموریتهای سازمانی در گروی بکارگیری اندیشه‌های نوین و خلاقانه است و امیدواریم که  دستیاران، به عنوان جوانان با انگیزه و نخبه بتوانند به مدیران کمک کنند تا آنها از روشهای جدید و خلاقانه در اجرای مسوولیتهای خود بهره بگیرند.

وی درعین حال با خطاب قراردادن مسوولان شهرداری تهران مبنی بر اینکه لازم است پس از بکارگیری دستیاران به آنها فرصت رشد و شکوفایی داده شود تاکید کرد: بنده سالیان سال است که در شهرداری تهران مشغول به فعالیت هستم و تاکنون مشاهده نکرده ام که بکارگیری نیروها ازطریق امتحانهای علمی و برگزاری فراخوان و ایجاد فرصت رقابتی عادلانه باشد و جذب این افراد از مسیرهای کاملا حرفه‌ای و تخصصی بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha