به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سید کمال خرازی روز یکشنبه در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و تجلیل از برگزیدگان پژوهشگران سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در محل حسینیه الزهرا (س) این سازمان، گفت: نمایندگان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خارج از کشور به عنوان رایزنان فرهنگی ایران، نقش مهمی را در معرفی ایران اسلامی دارند، زیرا فرصت گرانبهایی دارند تا به کار پژوهش و نوشتن مقالات، انتشار کتاب و تهیه فیلم و گزارشهای تخصصی مربوط به جامعه و فرهنگ دیگر کشورها بپردازند.
وی ادامه داد: ارتباط با خارج از کشور بسیار مهمی است و از همین دریچه، پژوهشهای گرانسنگ و گرانبهایی در تاریخ ما وجود دارد که ماحاصل پژوهش پژوهشگران بزرگی است که از کشورمان به دیگر کشورها سفر کردند و توانستند پژوهش گرانقدری را ارائه دهند.
خرازی به عوامل مؤثر در زمینه پژوهش اشاره کرد و گفت: برای پژوهش و تحقیق گرانبها، انگیزههای مذهبی، ملی و وطنی و علمی دخیل است. در هر یک از این زمینهها، نمونههایی را داریم که پژوهشگران تلاش کردند آثار خوبی تولید کنند. در زمینه مذهبی آثار خوبی از علما به جای مانده است که این منابع اکنون در اختیار ماست. در زمینه انگیزههای ملی و وطنی، سفرنامه ناصر خسرو را داریم و در زمینه علمی، ابن سینا و ابوریحان بیرونی و در فضای معاصر ایران امروز، شهید مطهری و علامه طباطبایی آثار ارزشمندی از خود برجای گذاشتند.
مدیر عامل اسبق خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) ابراز امیدواری کرد ترگزاری این دست از همایشهای مربوط به هفته پژوهش، نه تنها زمینهای باشد برای اینکه کارهای پژوهشی معرفی شوند، بلکه باید وضعیت پژوهش ارتقاء یابد و کسانی را تربیت کرد که نه برای کسب درآمد بلکه برای انگیزههای بالاتری کار پزوهش انجام دهند.
تأکید رایزنیهای فرهنگی بر پژوهشهای دامنهدار با تمرکز بر تحولات فرهنگی
در ادامه این مراسم رایزنان فرهنگی ایران در روسیه، هند و عراق در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و تجلیل از برگزیدگان پژوهشگران سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بر ایجاد پژوهشهای دامنهدار با تمرکز بر تحولات فرهنگی تأکید کردند.
قهرمان سلیمانی، رایزن فرهنگی ایران در مسکو با اشاره به قدمت روابط فرهنگی بین ایران و روسیه گفت: روسیه همسایه ایران است و در موضوعاتی با چالشهای مشترکی مواجهایم که بخشی از ارتباطات ما بر مبنای همین چالشهای مشترک شکل میگیرد.
وی ادامه داد: بخشی از جغرافیای فرهنگی ایران در قلمرو روسیه قرار دارد و در دهههای اخیر، این پیوستگیهای سیاسی، امنیتی، فرهنگی و اقتصادی کشور افزونتر شده است. مجموعه این عوامل پژوهشهای دامنهداری را در حوزههای مختلفی را ایجاد میکند تا بتوانیم شناخت دقیق، روزآمد و علمی داشته باشیم.
سلیمانی افزود: در بازه زمانی که مسئولیت رایزنی فرهنگی ایران در روسیه داشتم، پایش و رصد محیط فرهنگی از جمله سرفصلهای اساسی این نمایندگی بوده است.
محمدعلی ربانی، رایزن فرهنگی ایران در دهلینو هم در سخنانی، به اهمیت رصد و پایش مخاطب و تحولات فکری و فرهنگی در جوامع مختلف اشاره و تصریح کرد: تا شناخت درستی از مخاطب نباشد و تا درکی واقع بینانهای از تحولات در حوزه بینالمللی و فرهنگی نداشته باشیم، امر برنامهریزی امری ناقص خواهد بود. از این رو، مطالعه و پژوهش امری زیربنایی و حائز اهمیت بشمار میرود.
وی به تأکید به امر پژوهش در رایزنی فرهنگی ایران در دهلینو اشاره کرد و گفت: مطالعه و تحقیق در مسائل مربوط به مناسبات فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با هند، پدیدهها و تحولات فرهنگی بینالمللی، رصد و پایش مخاطبین و مطالعه فرصتها و آسیبهای پیش روی تعاملات فرهنگی بین دو کشور از اولویتهای این نمایندگی به شمار میرود.
حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا اباذری، رایزن فرهنگی ایران در عراق در این مراسم به بیان سخنانی در خصوص اهتمام بالای مردم عراق به کتابخوانی به ویژه آشنایی با محورهای فکری بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام راحل (ره) و همچنین اندیشههای ژرف مقام معظم رهبری، پرداخت.
به گزارش ایرنا، مراسم بزرگداشت هفته پژوهش روز یکشنبه با همکاری مشترک وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در محل حسینیه الزهرا(س) این سازمان، برگزار شد. رونمایی از کتب جدیدالانتشار، رونمایی از تارههای نشر، تقدیر از پژوهشگران برتر و تقدیر از نمایندگیهای فرهنگی برتر ایران در حوزه پژوهشی از دیگر برنامههای این مراسم بود.
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابوذر ابراهیمی ترکمان رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سعید رضا عاملی دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی از دیگر سخنرانان این همایش بودند.
نظر شما