پست برای ارسال صنایع دستی کردستان ۵۰ درصد تخفیف می‌دهد

سنندج‌ - ایرنا - معاون صنایع دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان گفت: طی قراردادی که با شرکت پست منعقد شده، تولیدکنندگان صنایع دستی استان می‌توانند برای پست محصولات خود به هر نقطه از کشور ۵۰ درصد تخفیف بگبرند.

فرهاد حامدی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پس از شیوع ویروس کرونا میزان فروش محصولات صنایع دستی کاهش پیدا کرد لذا برای جبران این مشکل، قراردادی با شرکت پست با هدف انتقال صنایع دستی به دیگر مناطق کشور منعقد شد.

وی تاکید کرد: یکی از دلایل کاهش فروش، شیوه فروش نمایشگاهی تولیدات صنایع دستی این استان بود بطوریکه قبلا سالیانه ۱۰۰ تا ۱۲۰ نمایشگاه برگزار می‌شد و این نمایشگاه‌ها به دلیل شرایط شیوع بیماری کووید۱۹ امسال دیگر تشکیل نشدند.

حامدی با بیان اینکه فعالین این حوزه به سمت بازاریابی و فروش مجازی نرفته‌اند، افزود: هشت وب سایت به صورت رسمی در حوزه صنایع دستی کردستان کار می‌کنند و تلاش می‌کنیم تولیدکنندگان و فروشندگان را بیشتر با این سایت‌ها برای فروش تولیدات شان آشنا کنیم.

وی یادآور شد: اولین نمایشگاه مجازی صنایع دستی به صورت ملی راه‌اندازی شده ولی تاکنون فقط ۵۰ نفر از فعالین حوزه صنایع دستی استان کردستان در آن شرکت کرده‌اند چون آشنایی زیادی با حوزه کار و فروش اینترنتی نداشته‌اند.

حامدی با اشاره به اینکه در مجموع بخش صنایع دستی در مقایسه با بخش گردشگری آسیب کمتری دیده است، گفت:‌ کارگاه‌های تولیدی صنایع دستی بیشتر به صورت انفرادی است و کارگاه‌های جمعی هم که حدود ۱۵۰ مورد است با مدیریت فعالیت‌ها به صورت شیفتی به کار خود ادامه دادند بنابراین کارگاهی تعطیل نشد.

وی اضافه کرد: کار تولید صنایع دستی در کردستان در سال جاری و بدنبال شیوع ویروس کرونا زیاد متاثر نشد اما با توجه به اینکه میزان فروش کاهش پیدا کرده به تدریج با انباشته شدن تولیدات این بخش هم مجبور به کاهش تولید خواهد شد

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان افزود: آخرین برآورد ما که مربوط به ۲ ماه پیش است اینکه بر اثر شیوع ویروس کرونا به حوزه صنایع دستی کردستان ۴۵ میلیارد تومان آسیب وارد شده است.

وی با اشاره به اینکه وزارتخانه پیگیر میزان آسیب‌های این بخش و تلاش برای جبران آن است، اظهار داشت: برای تهیه مستندات با مشکل مواجه بودیم چون که صنایع دستی فروش سازماندهی شده‌ای، ندارند.

حامدی یادآور شد: ترکیه و عراق اصلی‌ترین مقصد صادرات صنایع دستی استان کردستان است اما به کشورهایی همچون آلمان، کشورهای حوزه اسکاندیناوی و حتی آمریکا نیز تولیدکنندگان استان صادر شده ولی با شیوع کرونا این صادرات بشدت کاهش یافته است.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه فضاهای آموزشی تا مدت‌ها تعطیل بوده در حوزه آموزش هم با مشکلاتی مواجه شدیم که به تازگی برگزاری این آموزش‌ها به صورت آنلاین آغاز شده اما با توجه به اینکه راندمان آموزش به شیوه مجازی پایین است انتظارات را برآورده نمی‌کند.

حامدی گفت: سالیانه ۲ هزار نفر در حوزه صنایع دستی آموزش می‌دیدند که اکنون این تعداد به کمتر از ۵۰۰ نفر تقلیل پیدا کرده است.

بیش از ۴۰ هزار هنرمند استان کردستان در نزدیک به ۵۰ رشته صنایع ‌دستی فعالیت دارند،  ۲۱ رشته‌ بومی در حوزه صنایع دستی این استان کردستان فعال است.

۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد در سامانه معاونت میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دارای شناسه فعالیت هستند که از این تعداد، سه هزار و ۶۰۰ نفر بیمه تامین اجتماعی دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha